Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Απόδραση στο Γαλαξίδι Ταξίδι στη γραφική γωνιά του Κορινθιακού

Ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, καθεμιά με την γοητεία της. Το καμάρι της Φωκίδας, το Γαλαξίδι είναι ένα μέρος με αρχοντική ομορφιά που προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών, όσες φορές και αν βρεθούν εκεί.....
Εκεί στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας απλώνεται αυτή η ήσυχη κωμόπολη που προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
Οι απόψεις για την ονομασία της περιοχές είναι αρκετές και διαφορετικές. Μια σπουδαία ναυτική πολιτεία στις αρχές του 19ου αιώνα που σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. Ένας ιδανικός προορισμός ιδιαίτερα για το σαββατοκύριακο, το Γαλαξίδι είναι μια ήσυχη κωμόπολη με την ατμόσφαιρα του παρελθόντος να είναι διάχυτη παντού. Στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης θα δει κανείς πλιθόχτιστα αρχοντικά τα οποία υπενθυμίζουν το θαυμαστό παρελθόν της πόλης και θα περπατήσει στα δρομάκια που θα τον ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.
Τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκαν το 1850 ενώ πολλά σπίτια έχουν νταβάνια σχεδιασμένα από Ιταλούς ζωγράφους. Αξίζει να κάνετε έναν περίπατο και να τα θαυμάσετε αφού απολαύσετε μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα και στο κεντρικό λιμάνι. Το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του.
Τα κυριότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης του Γαλαξιδίου που αξίζει κανείς να επισκεφτεί είναι μεταξύ άλλων ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, το παλιό Σχολείο και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο από τη βόλτα σας για να δείτε σπουδαία εκθέματα. Αν θέλετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο Γαλαξίδι και μια άλλη περιοχή τότε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και στην Άμφισσα, για να σας μείνουν εικόνες και εντυπώσεις από τις ιδιαίτερα όμορφες και παραδοσιακές γωνιές της Ελλάδας.
Επισκεπτόμενοι το Γαλαξίδι θα βρείτε πολλά παραδοσιακά ανακαινισμένα αρχοντικά για να απολαύσετε τη διαμονή σας και οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας κάνουν να μπείτε και εσείς στους ήρεμους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους, ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Άνοιξη και καλοκαίρι αποτελούν ακόμη πιο ιδανικές εποχές για μια απόδραση στην όμορφη γωνιά της Φωκίδας.
galaxidi2galaxidi3galaxidi4galaxidi6galaxidi5
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου