Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΥ "ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ" ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Η Περιφερειακή μας Παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα και οι Εκδόσεις ΤΟΠΟΣσας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Ελευθεράτου «ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ: Οικονομικά “θαύματα” και θύματα της Χούντας», την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, ώρα 19:30, στη Λαμία, Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι)......


Το βιβλίο θα προλογίσει η φιλόλογος Βάσω Καψάλη και ο συγγραφέας Διονύσης Ελευθεράτος.

Η εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/511466985723415/

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Την οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική της χούντας, από την “επίπλαστη ευημερία” του 1967 – 1971 έως την πλήρη απομυθοποίηση του 1973 – 1974, εξετάζει ο Διονύσης Ελευθεράτος στο νέο του βιβλίο. Σε αυτό παρελαύνουν όχι μόνο εύγλωττα στατιστικά στοιχεία, αλλά και σκάνδαλα όλων των ειδών, ιλιγγιώδη θαλασσοδάνεια, κερδισμένοι και χαμένοι, “τζάκια” και “καμένοι”. Εξωφρενικές συμβάσεις και νομοθετήματα, που θαρρείς πως αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης της εργασιακής “τάξης πραγμάτων” την οποία γνώρισε -δεκαετίες αργότερα- η Ελλάδα των Μνημονίων.

Μια έρευνα με έντονο άρωμα εποχής και συγκρίσεις των “αμέσως πριν” με τα “αμέσως μετά”. Μια διεισδυτική ματιά στα οικονομικά της δικτατορίας, με τρόπο που λαμβάνει υπόψη τις “συντεταγμένες” της σύγχρονης εποχής αλλά και πολλούς από τους πάγιους ακροδεξιούς μύθους για την περίοδο εκείνη.

Χαρακτηριστικά οικονομικά «θαύματα» της επταετούς Χούντας 1967-74:

-  Ένας δικτάτορας διαμένει στη Βίλα του Ωνάση με την “ευγενική χορηγία” της… ΔΕΗ.
- Ένα “ιερό” Ταμείο αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών να “αναληφθούν εις τους ουρανούς” ή μάλλον να παραληφθούν από “εθνοσωτήρες” κολλητούς.
-  Μια αμερικανική εταιρεία καμαρώνει επειδή εισπράττει άφθονα χρήματα του ελληνικού κράτους, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.
- Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την “κατασκευή” τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά εισάγονται από την Αυστρία!
- Μαύρα κρέατα κατακλύζουν για δύο και πλέον χρόνια την ελληνική αγορά.
- Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τετραπλασιάζονται.
- Τα βιομηχανικά κέρδη πολλαπλασιάζονται, η φορολογία των πλοιοκτητών σχεδόν εκμηδενίζεται.

Η “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” γράφει, όντως, ιστορία…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Διονύσης Ελευθεράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο. «Μυήθηκε» στην επαγγελματική δημοσιογραφία το 1986 στην εφημερίδα Πρώτη. Έχει εργαστεί σε αρκετές εφημερίδες, με τελευταίες στη χρονική σειρά την Εξουσία και την Sport Day, και έχει συνεργαστεί με περιοδικά, όπως το «Ε» της Ελευθεροτυπίας, το Review του Ελεύθερου Τύπου και το UNFOLLOW και ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το Κόκκινο.




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Facebook: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου