Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ... Στην "σκοτεινή" Λέσχη Bilderberg ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Κερέ, Μακρόν

του Βασίλη Καπούλα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στην 64η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της περιβόητης Λέσχης Bilderberg, που θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Ιουνίου στη Δρέσδη της Γερμανίας....
Μεταξύ των 130 συμμετεχόντων από είκοσι χώρες συγκαταλέγονται οι Εμμανουέλ Μακρόν (Υπουργός Οικονομίας Γαλλίας), Τζορτζ Οσμπορν (Υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας), Κριστίν Λαγκάρντ (Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ), Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ).
Σκοπός της συμμετοχής, των επαφών και των συζητήσεων του κ. Μητσοτάκη είναι η προβολή και η προώθηση των συμφερόντων της χώρας σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της πορείας της.
Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας κ. Μακρόν.
Στην περασμένη της συγκέντρωση περιβόητη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ τον Ιούνιο του 2015 στην Αυστρία εκ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος στην συνεδρίαση ήταν:
-Η κατάργηση των μετρητών
-τα θέματα της Ουκρανίας
-τα θέματα των πολεμικών συγκρούσεων
-η προώθηση των προσφυγικών ρευμάτων προς την Ευρώπη
Και ω του θαύματος, στη Δανία ήδη υλοποιείται η κατάργηση των μετρητών, στη Γερμανία προωθείται (;ήδη αποδέχηκαν την κατάργηση του 500άρικου ως χαρτονόμισμα) και έπεται συνέχεια. Υπενθυμίζουν άλλωστε τις πιέσεις που ασκούνται και στη χώρα μας για πλήρη εφαρμογή του πλαστικού χρήματος.
Το 2014 όταν διέρρευσαν για πρώτη φορά συνομιλίες. Και περιείχαν την εξής θέση:
«Με τρία όπλα, τα οποία είναι η οικονομική κατάρρευση, ο εμφύλιος πόλεμος και οι μαζικές επιδημίες θα μπορέσουμε να μειώσουμε τον αριθμό του παγκόσμιου πληθυσμού» αναφέρουν τα δημοσιεύματα πως ακούστηκε στη συνεδρίαση.
Συνάμα έγινε λόγος και για εσωτερικές συγκρούσεις εντός πολλών κρατών όπως μαύροι ενάντια στους λευκούς στις ΗΠΑ, μουσουλμάνοι εναντίον χριστιανών στην Ευρώπη.
Ενα μικρό προφίλ της Λέσχης Bilderberg:
Έτος ιδρύσεως: 1954
Ιδρυτές: Η ολλανδική βασιλική οικογένεια
Που: Ολλανδία
Γιατί: Να φέρει σε επαφή ηγέτες της Βορείου Αμερικής και Ευρωπαίους (περισσότερο) για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και να συνεργαστούν σε πολιτικά, οικονομικά και αμυντικά θέματα.
Διάσημα φερόμενα μέλη: Angela Merkel, Bill Clinton, Henry Kissinger, Tony Blair, David Cameron, Margaret Thatcher
Γιατί τους φοβούνται: Πράγματα που συζητήθηκαν κατά τις ετήσιες συνεδριάσεις της ομάδας δεν δημοσιοποιούνται και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να πάρουν συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες έχουν συλληφθεί.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου που οδήγησε την χώρα, μαζί με τον Γ.Παπανδρέου στα Μνημόνια ήτανι ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός που συμμετείχε στην συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 2010 στην Ισπανία.
Οι δύο άλλοι Έλληνες ήταν ο πρόεδρος της Coca-Cola 3Ε κ. Γ. Δαυΐδ και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λ. Τσούκαλης. Οι «κλειστές συζητήσεις» είχαν θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και ασφαλώς την Ελλάδα.
Από τις ξένες διασημότητες ξεχώρισαν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο , ο επίτροπος κ. Χ. Αλμούνια , ο επικεφαλής της Deutsche Βank κ. Τζ.Ακερμαν, ο πρόεδρος της Μicrosoft κ. Μπιλ Γκέιτς, ο ιστορικός κ. Νάιαλ Φέργκιουσον, ο ειδικός απεσταλμένος για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Ρούμπιν και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Ομπάμα κ. Λόρενς Σάμερς.
Και φυσικά καμία μυστική συνάντηση δεν είναι πραγματικά μυστική αν δεν συμμετέχει ο κ. Χένρι Κίσινγκερ.
Τι είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου με όλους αυτούς; «Θα μπορούσα να σου πω αλλά μετά θα έπρεπε να σε σκοτώσω» απάντησε σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου