Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ομολογία αποτυχίας...

Τους ισχυρισμούς της ΝΔ για το Success Story της κυβέρνησης Σαμαρά κατέρριψε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως...

είπε όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης ήταν στον αέρα και η αξιολόγηση δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή μεγάλων πλεονασμάτων και την υποχρέωση για νέα μέτρα. «Βάσει του πλαισίου έπρεπε να έχουμε πλεόνασμα 4,5% το 2016», δήλωσε.

Της δήλωσης Xαρδούβελη είχε προηγηθεί η ομολογία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews της Κυριακής επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο, λέγοντας ότι ήξερε πως θα έχανε τις εκλογές κι ότι υπέγραψε μέτρα αν και ήταν εις γνώση του ότι οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στην κυβέρνηση της ΝΔ την τότε δόση και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν δεσμευόταν για τίποτε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στους δημοσιογράφους, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, στο Βήμα FM, για το περιώνυμο mail και τη σύγκρισή του με τα τωρινά μέτρα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πράγματι ήταν αρκετά αυστηρό το πλαίσιο του 2014. Μιλούσαμε το 2016 για να έχουμε ένα πλεόνασμα 4,5%. Στόχος μας ήταν τότε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο τραπέζι από τότε. Θέλαμε να το μειώσουμε από 4,5%, να το φέρουμε στο 3%. Πιστεύαμε ότι ένα 3% θα μπορούσε να το αντέξει η οικονομία με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θέλαμε να έχουμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην ερώτηση αν οι δανειστές θα το δέχονταν απάντησε: «Θα το δεχόντουσαν. Δεν μπορούσαμε να το βάλουμε στο τραπέζι το 2014, διότι θα χάναμε αξιοπιστία. Έπρεπε πρώτα να κλείσουμε την αξιολόγηση. Είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας. Θα το φέρναμε με το μέρος μας και θα το δεχόντουσαν, πιστεύω».

Υποστήριξε επίσης, ότι τα μέτρα της τωρινής κυβέρνησης ισοδυναμούν με «15 μέιλ Χαρδούβελη».

«Μέσα σε ελάχιστες λέξεις, ο Γκίκας Χαρδούβελης κατέρριψε τον μύθο του Success Story της προηγούμενης κυβέρνησης που καλλιεργούσε συστηματικά ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει να καλλιεργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης» σχολίασε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η συμφωνία που διαπραγματευόταν η τότε κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου δεν έβγαινε! Πιο συγκεκριμένα, ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχτηκε πως, παρόλο που το πλεόνασμα 4,5% που ζητούσαν οι δανειστές για το 2016 ήταν αδύνατον να επιτευχθεί, η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν έτοιμη να το αποδεχτεί, φέρνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ώστε να κλείσει την αξιολόγηση», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυνική ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη είναι ενδεικτική της πολιτικής που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Υποταγή στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, βάρβαρα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Αυτά τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε και μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας 20 δις μέτρα, μέσα από μια σκληρή και επίμονη διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας», κατέληξε στην ανακοίνωση του...

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου