Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.

Σχετικά με το θέμα που εμφανίζει η ιστοσελίδα www.zougla.gr, είναι προφανές ότι αυτό έχει παρουσιαστεί παραπλανητικά. Σαφώς η εκτόνωση του αγωγού όμβριων των Δελφών δε γίνεται εντός του αρχαιολογικού χώρου, αλλά (πλέον) ούτε καν πάνω στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας – Δελφών.....

Στο ζήτημα αυτό η δημοτική μας αρχή έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια με παρέμβασή μας, τόσο κατά τον Ιούνιο – Ιούλιο που μας πέρασε, όσο και πιο πρόσφατα (πριν λίγες εβδομάδες), όπως αναλυτικά εκθέσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα καθαρίσαμε δύο φρεάτια πάνω από το αρχαίο μονοπάτι το περασμένο καλοκαίρι και δύο φρεάτια κάτω από το αρχαίο μονοπάτι τον περασμένο Γενάρη. Από αυτά βγάλαμε (αποκλειστικά με χειρωνακτική εργασία των συνεργείων μας, αφού εκεί δεν προσεγγίζει όχημα) πολλά κυβικά χώματα και άλλα φερτά υλικά.
Με τον τρόπο αυτόν η εκτόνωση του αγωγού δεν λασπώνει πλέον το μονοπάτι, που έχει σχεδόν πλήρως αποκατασταθεί (και η διαμόρφωσή του θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες), αλλά πολλές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω. Για τις εργασίες αυτές υπάρχει φωτογραφικό υλικό, που δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι στη διάθεση των ερωτώντων δημοτικών συμβούλων, χωρίς βέβαια κανείς τελικά να ενδιαφερθεί.
Ωστόσο υπάρχει εγγενές (κατασκευαστικό) πρόβλημα. Ο αγωγός αποχέτευσης της πόλης των Δελφών σε μεγάλο ποσοστό είναι παντορροϊκός. Όταν ρίχνει πολλή βροχή ή λιώνουν τα χιόνια, τότε οι διατομές του αγωγού δεν επαρκούν και το νερό ξεπηδά στα φρεάτια κάτω από την πόλη (αυτά που τελικά καθαρίσαμε).
Για να λυθεί το ζήτημα αυτό οριστικά απαιτείται, όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, μεγάλο έργο (κατά βάση απαιτείται νέο δίκτυο στους Δελφούς για να διαχωριστούν τα όμβρια από τα λύματα).Το θέμα θα εξεταστεί άμεσα με την συνδρομή της Τεχνικής μας υπηρεσίας.
Στο ενδιάμεσο δεν έχουμε άλλη λύση, παρά να επεμβαίνουμε πυροσβεστικά, με καθαρισμό των φρεατίων και χειρισμούς στις βάνες της αποχέτευσης, ενέργειες που (με τις ελάχιστες δυνάμεις σε πόρους και προσωπικό που διαθέτουμε) τις εκτελούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.   










Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &


ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ








Μ.ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

2 σχόλια:

  1. Διαπιστώνεται το δίκιο των Πολιτών στο Προσκήνιο.
    Με απλά λόγια οι Πολίτες στο Προσκήνιο μίλησαν για κακή λειτουργία της αποχέτευσης ακαθάρτων των Δελφών με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν τα φρεάτια και να χύνονται τα λύματα στο αρχαίο μονοπάτι.
    Αυτό δεν είπαν;
    Η κυρία Αντιδήμαρχος επαυξάνει, μάλλον χωρίς να το έχει καταλάβει!!!
    Κατά την άποψη της κυρίας Αντιδημάρχου οι Πολίτες στο Προσκήνιο υποβάθμισαν το πρόβλημα που είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί αφορά όλη την πόλη των Δελφών.
    Μας πληροφορεί η κυρία Αντιδήμαρχος ότι οι Δελφοί δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο, διότι το υπάρχον είναι ανεπαρκές και πρέπει να ανακατασκευαστεί!
    Κατά τα άλλα οι Δελφοί έχουν τα εχέγγυα να χριστούν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και όποιος αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα σαμποτάρει την προσπάθεια των Δελφών!
    Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.
    Κύριοι του Δήμου Δελφών δημοσιοποιείστε τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για να χριστεί μια πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή