Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Εμφύλιος στην Ένωση Εισαγγελέων με παραιτήσεις για τις λίστες της φοροδιαφυγής

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν πέντε από τα συνολικά εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ....
διατυπώνοντας τη διαφωνία τους με την ανακοίνωση που εξεδόθη ερήμην τους, με την οποία κατακεραυνώνεται πρόσφατη τροπολογία (στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης) του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπει την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο -που εν ολίγοις, νομιμοποιεί τις λίστες της φοροδιαφυγής.
Οι παραιτηθέντες από την Ένωση Εισαγγελέων είναι: Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου – όλοι τους εισαγγελείς πρώτου βαθμού.
Με βάση την ανακοίνωση, η Ένωση Εισαγγελέων αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της διάταξης, κάνουν λόγο για «εργαλειακή χρησιμοποίηση» της Δικαιοσύνης, αλλά και ασυμβατότητα με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους ως προς τα υπερασπιστικά δικαιώματα κατηγορουμένων.
Η Ένωση Εισαγγελέων υποστηρίζει ότι οι παραιτηθέντες είχαν στα χέρια τους το κείμενο της ανακοίνωσης από το Σάββατο το βράδυ και πως μόνο ένας από τους πέντε διαφώνησε με το περιεχόμενό του.
Εκ των πραγμάτων πάντως, αποδεικνύεται ότι, την ανακοίνωση εξέδωσε η μειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης, αφού στους 9 οι 5 δήλωσαν ότι διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου