Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά ..". Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ " Ποιός το είπε για τους μάγκες.." Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ{ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ}.


Το 1979 ο Νίκος Ξυδάκης και ο Μανώλης Ρασούλης καταθέτουν από κοινού «Τα δήθεν», ως sequel της σαρωτικής επιτυχίας της "Εκδίκησης της γυφτιάς" της προηγούμενης χρονιάς. .....
Ο Μάνος Χατζιδάκις ξεχωρίζει το "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια", με τον Νίκο Παπάζογλου ερμηνευτή, και το βραβεύει σε ραδιοφωνικό διαγωνισμό του Τρίτου Προγράμματος. Ακολουθεί εκτέλεση και με τη Χαρούλα Αλεξίου και το τραγούδι απογειώνεται.
                                                              






Το αίσθη­μα απαξίωσης, όμως, απέναντι στους "μάγκες που δεν υπάρχουν πια, αφού τους πάτησε το τραίνο", διά χειρός Ρασούλη, εξοργίζει ως φαίνεται εκπροσώπους του "αντίπαλου" στρατοπέδου. Έτσι, ο Στράτος Διονυσίου, η κατεξοχήν μάγκικη φωνή του τραγουδι­ού της πίστας, απαντάει με το περίφημο "Ποιος το είπε για τους μάγκες"! Απ’ τον τίτλο και μόνο, ήταν ευδιάκριτος ο στόχος: Ο Δι­ονυσίου δεν σήκωνε κουβέντα για τους "μάγκες ", αλλά φρόντισε να σνομπάρει και τους δύο καταξιωμένους ήδη δημιουργούς του έντεχνου τραγουδιού. Οι στίχοι του Βασίλη Παπαδόπουλου με τη μουσική του Τάκη Σούκα, εν προκειμένω, έλεγαν: "Ποιος το είπε για τους μάγκες πως χαθήκανε; Ποιος το είπε πως τα τρένα τους πατήσανε; Ποιος το είπε για τους μάγκες πως τη βάψανε, πως ταξίδεψαν με βάρκα και βουλιάξανε;".
                                                                            





Σύμφωνα μάλιστα με τον Άγγελο Διονυσίου, τον γιο του Στράτου, σε συνέντευξη που παραχώρησε αρκετά χρόνια μετά, το ίδιο διάστημα ο πατέρας του είχε αρνηθεί δισκογραφική συνεργασία με τον Μίκη Θεοδω­ράκη μένοντας πιστός στο δικό του δη μοφιλές ύφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου