Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ....

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

*ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΕΙΝΑΙ  ΣΤΑ  400 ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ?

*ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ,,,ΤΙ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  ΕΚΑΝΕ   Ο  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  3  ΧΡΟΝΙΑ?

*ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΠΛΕΟΝ  ΜΕ ΤΟΥΣ  ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ  ,ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΠΕΔΑΙΡΑΣΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ   ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ?

*ΦΟΒΑΜΑΙ  ΔΙΑΣΠΑΣΗ  ΤΗΣ  Ν.Δ. ΧΑΣΑΜΕ  ΤΟ  ΚΡΝΤΡΟ.ΠΟΙΟ  ΣΗΜΑΙΝΟΝ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ   ΤΟ  ΕΙΠΕ?
*ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ....ΤΙ  ΜΟΥ  ΖΗΤΗΣΕ  Ο  ΓΛΕΖΟΣ ?

*ΤΑ  ΠΟΛΛΑ  ΜΠΡΑΒΟ  ΚΑΝΟΥΝ  ΚΑΛΟ  Η  ΚΑΚΟ  ΣΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ?
DE
ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ....
*15 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ  ΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ  ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ......

Στα 400 καλύτερα ιδρύματα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Καταξίωση



Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έλαβε την καλύτερη βαθμολόγια ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των βρετανικών «Τάιμς» (Times Higher Education World University Rankings 2015 - 2016), κατατασσόμενο στις θέσεις 351-400.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, η κατάταξη των «Τάιμς» λαμβάνει υπόψη της διάφορα κριτήρια, όπως την ποιότητα σπουδών, τη διεξαγωγή έρευνας, τη διεθνοποίηση του πανεπιστημίου, την προσέλκυση, δηλαδή, φοιτητών και καθηγητών από άλλες χώρες και τις αναφορές από τρίτους στις δημοσιεύσεις των καθηγητών του. Στο συγκεκριμένο μάλιστα τομέα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης παίρνει αναλογικά τον καλύτερο «βαθμό» του. Τα προηγούμενα έτη η κατάταξη ήταν σε υψηλότερη κλίμακα, με τα έτη 2013 - 2014 να έχει βρεθεί στις θέσεις 301 - 350.

**************************

Λίστα Λαγκάρντ: Για 2.062 ονόματα έγιναν μόλις 136 έλεγχοι [ΠΙΝΑΚΑΣ]

Τυχαίο;


Μόλις 136 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο των 2062 υποθέσεων που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ από το 2012 έως το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. 




Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2012 όχι δεν ολοκληρώθηκε αλλά ούτε καν ξεκίνησε ούτε ένας έλεγχος για κάποια από τις υποθέσεις. Το 2013 ξεκίνησε έλεγχος για 258 και ολοκληρώθηκε μόνο για τις 3! Ενώ το 2014 από τις 143 υποθέσεις ελέγχθηκαν σύνολο 95. Εντός του 2015 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για 38 από τις 80 υποθέσεις που ερευνώνται. 

*****************************

Αυτοδίκαιη αργία σε παιδεραστές, απατεώνες και καταχραστές με τροπολογία Βερναρδάκη



Τροποποίηση μέσω τροπολογίας του υφιστάμενου νόμου Κατρούγκαλου που θα προβλέπει αυτοδίκαιη αργία στους λεγόμενους «επίορκους» υπαλλήλους για επιπλέον αδικήματα, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. 
Τα αδικήματα αυτά είναι της απιστίας, εκβιασμού, απάτης, δωροδοκίας, υπεξαίρεσης, καθώς και για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ζωής, τα οποία όμως, ούτως ή άλλως, περιλαμβάνονταν στο νόμο Κατρούγκαλου.
Όπως ανέφεραν οι δύο άνδρες, χρειάζεται να παρέχονται οι εγγυήσεις, ώστε να εκδικάζονται οι περιπτώσεις γρήγορα και την ίδια ώρα να γίνεται σεβαστό το τεκμήριο της αθωώτητας. Στόχος της τροπολογίας είναι η ισχυροποίηση της δυνατότητας απομάκρυνσης των κατηγορουμένων για κακουργηματικές περιπτώσεις. Πάντως, σημειώθηκε πως, όταν κάποιος κατηγορείται, δεν σημαίνει ότι έχει καταδικαστεί.

************************

Κώστας Τζαβάρας: ''Φοβάμαι διάσπαση της ΝΔ- Χάσαμε το Κέντρο''



Τους φόβους του για την διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος Κώστας Τζαβάρας.

Σε συνέντευξή του σε σταθμό όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ν.Δ. απάντησε: «Βεβαίως και το φοβάμαι, γι’ αυτό και θεωρώ ότι, ήταν πολύ χρήσιμη , η αναφορά πού έκανε στη προχθεσινή του ομιλία , ο πρόεδρος, ο κ. Μεϊμαράκης, στο ότι θα πρέπει, πριν από κάθε τι άλλο και οι τέσσερις υποψήφιοι να δεσμευτούν για τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός επέκρινε την προηγούμενη ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν αποδέχθηκε το συνέδριο που ζητούσαν βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Την ευθύνη «την επιρρίπτω σε αυτούς , ή οποίοι δεν αποδέχτηκαν ή δεν διείδαν ως κρίσιμη στιγμή , τη δράση πού ζητούσαμε να γίνει. Επειδή όλα στη πολιτική κρίνονται εκ του αποτελέσματος , θεωρώ ότι, εμείς δικαιωθήκαμε. Δε θέταμε τότε θέμα ηγεσίας, θέλαμε ένα συνέδριο» είπε με έμφαση. Ενώ επεσήμανε ότι η ΝΔ «έχει χάσει το κέντρο της γενικώς. Όχι μόνο με την έννοια του πολιτικού κέντρου, αλλά δεν έχει ένα σημείο προσανατολισμού».

***************************************************

Ιερώνυμος: Ο Γλέζος μου ζήτησε θρησκευτική κηδεία [Βίντεο]



Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναύπακτο, ανέφερε πως είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά ώστε η κηδεία του να είναι θρησκευτική.
Ο Μανώλης Γλέζος φέρεται να είπε στον Ιερώνυμο: «Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα». Ο κ. Γλέζος συνέχισε λέγοντας πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πάτερων του.


**************************************************

Τα πολλά «μπράβο» κάνουν κακό στην αυτοπεποίθηση των παιδιών


«Τέλεια!», «Δεν έχω δει πιο όμορφο», «Μπράβο σου»… Εκφράσεις που ακούμε συχνά, σε παιδικές χαρές, σχολικές αίθουσες, γενικά όπου υπάρχουν παιδιά. Τα λέμε για να ανεβάσουμε την αυτοεκτίμησή τους και καλά κάνουμε, έτσι δεν είναι;
Ίσως και όχι… Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όταν οι ενήλικες το παρακάνουν επιβραβεύοντας το καθετί που κάνουν τα παιδιά, αντί να τα βοηθήσουν να νιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους, τελικά βλάπτουν την αυτοπεποίθησή τους, κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο λόγος είναι ότι με τον τρόπο αυτό περνούν το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρντ που έχουμε θέσει κι ότι καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχουν.
Για τις ανάγκες της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση Psychologocal Science, περισσότεροι από 700 γονείς και εκπαιδευτικοί ρωτήθηκαν πώς θα αντιδρούσαν στην υποθετική περίπτωση που ένα παιδί με χαμηλή αυτοπεποίθηση τους έδειχνε μια ζωγραφιά ή έλυνε μία άσκηση. Οι απαντήσεις του 25% των ερωτηθέντων εντάσσονται στην κατηγορία που οι ερευνητές θεωρούν ως «υπερβολική επιβράβευση», όπως για παράδειγμα «τέλεια», «απίστευτα» κ.λπ.
Σε ένα άλλο πείραμα, 240 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να υπολογιστεί η αυτοεκτίμησή τους. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να φτιάξουν ένα αντίγραφο ενός διάσημου πίνακα, το οποίο όπως τους είπαν θα αξιολογούσε ένας επαγγελματίας ζωγράφος. Ο «ζωγράφος» αυτός έγραψε ένα σημείωμα σε κάθε παιδί, είτε εκθειάζοντας τη ζωγραφιά του («έφτιαξες μια υπέροχη ζωγραφιά») είτε απλά επιβραβεύοντας («η ζωγραφιά σου είναι πολύ όμορφη») ή χωρίς να το επιβραβεύει καθόλου. Στη συνέχεια τα ίδια παιδιά κλήθηκαν να φτιάξουν άλλη μία ζωγραφιά αλλά αυτή τη φορά τους έδωσαν το δικαίωμα να επιλέξουν: Η μία επιλογή, όπως τους είπαν, ήταν εύκολη αλλά δεν θα μάθαιναν και πολλά φτιάχνοντάς τη, ενώ η άλλη ήταν δύσκολη και σίγουρα θα έκαναν λάθη αλλά θα είχαν πολλά να μάθουν. Τα παιδιά με χαμηλή αυτοπεποίθηση που είχαν στο πρώτο στάδιο δεχτεί υπερβολική επιβράβευση διάλεξαν την εύκολη εικόνα.
Αντίθετα, τα παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση διάλεξαν τη δύσκολη, ανεξάρτητα από το πόσα «μπράβο» είχαν ακούσει πριν, φανερώνοντας ότι η επιβράβευση έχει διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με το τι πιστεύει το ίδιο το παιδί για τον εαυτό του.
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ   TVXS

**********************************************************************************************************************************

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Οι 15 τρόποι για να αποφύγετε το κρυολόγημα [λίστα]


Οι 15 τρόποι για να αποφύγετε το κρυολόγημα [λίστα]


Ο καιρός άλλαξε, οι χώροι εργασίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν αρχίσει να γεμίζουν με συναχωμένους ανθρώπους. Πώς να γλιτώσει κανείς;
Πέρα από την αυτονόητη συμβουλή, της αποφυγής όποιου φτερνίζεται, υπάρχουν άλλοι- πιο αποτελεσματικοί είναι η αλήθεια- τρόποι για να οχυρώσει κανείς τον οργανισμό του απέναντι στη γρίπη και το κρυολόγημα.
Η διατροφή αλλά και κάποιες συνήθειες που προετοιμάζουν το σώμα για αυτή τη δύσκολη περίοδο, μπορούν να αποτελέσουν τα καλύτερα όπλα. Το TIME ετοίμασε μία τέτοια λίστα συμβουλών.
Φάτε γιαούρτι για πρωινό
Ανοίξτε ένα παράθυρο
Φάτε μανιτάρια  
Σταματήστε να αγγίζετε τα χείλη και τη μύτη σας
Κοιμηθείτε αρκετές ώρες
«Καθαρίστε» τη μύτη σας με διάλυμα θαλασσινού νερού
Πάρτε ψευδάργυρο
Πιείτε 2 λίτρα νερό ή άλλα υγρά κάθε ημέρα
Χρησιμοποιείστε υγραντήρα
Προσθέστε καυτερά μπαχαρικά στο φαγητό
Κάντε εισπνοές ρίχνοντας έλαιο ευκαλύπτου σε νερό που βράζει
Οταν ταλαιπωρήστε από κρυολόγημα, αποφύγετε την έντονη γυμναστική
Κάντε γαργάρες με ζεστό αλατόνερο
Φάτε κοτόσουπα
Καταναλώστε μία κουταλιά μέλι

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.