Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Spiegel: Η ΝΔ αμφισβητεί τις γερμανικές πολεμικές οφειλές που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το επαναφέρει στο τραπέζι, κυκλοφορώντας σήμερα με τον τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί αμφισβητούν το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων».
Η...


Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η απερχόμενη κυβέρνηση, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο, ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 278 δισ. ευρώ, βασιζόμενη στους υπολογισμούς που είχε κάνει μια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξέτασε το θέμα , στην οποία προήδρευε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσνταντοπούλου.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην συμφωνεί με αυτό το ποσό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα». «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γράφει το Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει, ότι η ΝΔ εξακολουθεί να θεωρεί ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και δεν θεωρεί ότι οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν αποδεκτές από το Βερολίνο.

Τέλος, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το αναγκαστικό δάνειο προς τη Γερμανία από το νομικά δύσκολο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.


nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου