Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λαμία

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λαμία για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στην οποία παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.....

            Τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασαν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, Υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αττική και Μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και της Επιτροπής "ΌΧΙ μέχρι τέλος", και η Νίκη Αργύρη, Υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Αθηνών και Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).
            Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των Υποψήφιων βουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία.

Στη Φθιώτιδα:
 1. Βασίλειος Ζούμπος του Κων/νου - Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος της Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.
 2. Δημήτριος Δάρας του Γεωργίου - Δασοπόνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
 3. Βασιλική Καψάλη-Γεροκούδη του Κων/νου - Καθηγήτρια Φιλόλογος
 4. Ιωάννης Μέλλιος του Φωτίου - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωπόνων Φθιώτιδας
 5. Άγγελος Ντρίζος του Χρήστου -  Φοιτητής Ιστορικού - Αρχαιολογικού Ιωαννίνων
 6. Αθανάσιος Παπαδόπουλος του Γεωργίου - Μεταλλειολόγος Μηχανικός

Στη Φωκίδα:
Παντελής Μπρόφας του Κων/νου - Συντ. ΟΤΕ, Συνδικαλιστής, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Στην Ευρυτανία:
Λουκάς Μέξης του Παναγιώτη - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Έπειτα, οι δύο ομιλητές, ο Παναγιώτης Μαυροειδής και η Νίκη Αργύρη ανέπτυξαν την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Τονίστηκε ότι το κεντρικό συμπέρασμα που προέκυψε από την τραυματική για το λαό και την αριστερά εμπειρία της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι για να καταργηθούν τα μνημόνια χρειάζεται εδώ και τώρα ρήξη με το κεφάλαιο, την ντόπια και ευρωπαϊκή αστική τάξη, μονομερή διαγραφή τους χρέους και έξοδο από την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο άλλος δρόμος που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μακριά από τον βάρβαρο καπιταλιστικό μονόδρομο των μνημονίων, περιλαμβάνει τη μονομερή διαγραφή του παράνομου και τοκογλυφικού δημόσιου χρέους, τη μονομερή ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, τη σύγκρουση με την αστική τάξη και το κεφάλαιο, τη διπλή έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και των στρατηγικών παραγωγικών επιχειρήσεων, τον κοινωνικό ανασχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος του λαού, τις αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, δουλειά στους ανέργους, δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Να χάσει πλούτο, προνόμια και εξουσία το κεφάλαιο.
Να μπούνε ισόβια οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι «πατριωτική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», αλλά υπηρέτες του συστήματος.
Να απελευθερωθούμε από τον μνημονιακό ολοκληρωτισμό των «θεσμών», την κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας, την δικτατορία των αγορών, την εργοδοτική βίαΓια τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας.
Να υπερασπιστούμε την μικρομεσαία αγροτιά από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες που με όπλο το μνημόνιο θέλουν νασυγκεντρώσουν την γη. Να προστατευθούνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι από την φορολεηλασία και την επέλαση των πολυεθνικών.

Στο κεντρικό ερώτημα ποιος θα κάνει πράξη την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης, απαντάμε πως η ανατροπή περνά μέσα από την αντεπίθεση και ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, την οικοδόμηση των οργάνων αγώνα και επιβολής της λαϊκής θέλησης, τον κλονισμό της εξουσίας του κεφαλαίου και τελικά την κυβέρνηση και την εξουσία των εργαζομένων.

Τονίστηκε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται ώστε η πολιτική της πρόταση για έξοδο από τα μνημόνια, να αποτελέσει το άνοιγμα ενός νέου δρόμου με ορίζοντα το σοσιαλισμό. Η στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι απολύτως αναγκαία για να υπάρχει ισχυρή, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών δυνάμεων που θα συγκροτήσουν την αυριανή μνημονιακή και βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Οι ομιλητές τόνισαν πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει όχι και στις μισές αλήθειες του ΚΚΕ και της ΛΑΕ

Το ΚΚΕ στην μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος, γύρισε την πλάτη στον λαό. Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Μιλάει κατά της ΕΕ, μόνο που πιστεύει πως είναι αρνητικό να βγούμε σήμερα από το ευρώ. Παραπέμπει κάθε ρήξη στο ακαθόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας. Πιο πολύ πολεμάει τις πιο κοντινές του δυνάμεις, παρά τον αντίπαλο.

Η «Λαϊκή Ενότητα» από την άλλη, με το «αντιμνημονιακό μέτωπο» που προτείνει, μοιάζει να μην έβγαλε συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρέι ότι η μετατροπή του μεγαλειώδους ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και η ακόλουθη ψήφιση του 3ουμνημονίου ήταν μια ξαφνική αλλαγή πλεύσης της ηγεσίας του Τσίπρα, και όχι αυτό που πραγματικά ήταν, η φυσική κατάληξη κάθε ρεφορμιστικής πρότασης διαχείρισης του καπιταλισμού, το φυσικό αποτέλεσμα της οριοθέτησης άσκησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εντός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόνο ένα ισχυρό κίνημα και μέτωπο που στρέφεται συνολικά ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς, δηλαδή την ΕΕ, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, μπορεί να αντέξει και να δώσει την μάχη για τους εργαζόμενους.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι δύναμη:
  • του αγώνα, του κινήματος, της μάχης. Εγγύηση για μια δυνατή εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση. Που έδωσε με όλες της τις δυνάμεις την μάχη του «ΟΧΙ».
  • της αντικαπιταλιστικής διεξόδου και προοπτικής. Που παλεύει για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος της φτώχιας, της ανεργίας, του ολοκληρωτισμού και του πολέμου.
  • της ενότητας. Που προτείνει και παλεύει για ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής, όλων των δυνάμεων που μάχονται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ, με δημοκρατική συγκρότηση από τα κάτω.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου