Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΘΕ  ΧΡΟΝΟ ΟΙ  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΔΕΝ  ΘΑ  ΙΣΧΥΕΙ  Capital controls ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ  ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ  ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ.  ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΚΑΤΑΘΕΣΙΟΛΟΓΙΟ (ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ  ΣΕ  ΒΑΘΟΣ  10 ΕΤΙΑΣ ).  ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΚΑΤΑ  ΣΚΑΙ....ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΤΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ....  Ο  ΜΠΑΜΠΗΣ .   ΑΠΟ  ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ........ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ  Η  ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΜΕΤΑ  ΤΟ  ΝΤΙΠΕΙΤ...ΤΙ  ΕΙΠΕ  ΓΙΑ  ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ?  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ  ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ  ΓΛΕΝΤΙ  ΣΤΗΝ  ΕΡΜΟΥ  ΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ  ΝΤΙΜΠΕΙΤ  ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ...Ο  ΧΙΤΛΕΡ  ΗΤΑΝ  ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ. ΚΑΙ  ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΤΗ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ....

Αυξάνονται κάθε χρόνο οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Έρευνα


Η ανεργία είναι ο πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και ακολουθεί η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων, σύμφωνα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης της Αυτοκτονίας «Κλίμακα» για την περίοδο 2013-14.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης της Αυτοκτονίας, στις 10 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε πως για το 2014 αποτράπηκαν 261 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας.


*******************************************


ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Capital controls τέλος για όσους επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες 

Capital controls τέλος για όσους επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες

Μπορεί όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί με την πρώτη ευκαιρία να διαμηνύουν ότι οι πολίτες πρέπει να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί το... απαραίτητο κίνητρο. Και όπως φαίνεται, αυτό θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται να δώσει το απόλυτο κίνητρο! Οσα λεφτά επιστρέψουν από σεντούκια και στρώματα, τα χρήματα, δηλαδή, που κρατούν πολίτες και επιχειρήσεις εκτός τραπεζών, δεν θα υπόκεινται σε capital controls. Θα μπορούν δηλαδή οι πολίτες να τα αποσύρουν από τις τράπεζες όποια στιγμή θέλουν, χωρίς τον περιορισμό των 420 ευρώ ανά εβδομάδα. 
Αν, για παράδειγμα, κάποιος επιστρέψει στον λογαριασμό του 5.000 ή 10.000 ή 50.000 ευρώ, θα μπορεί όποτε επιθυμεί να κάνει ανάληψη μέρους ή του συνόλου αυτού του ποσού.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για ένα σχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά άμεσα, αφού τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πάρει ΦΕΚ. 

******************************************


Όλα τα στοιχεία των καταθέσεων στη διάθεση της Εφορίας με το καταθεσιολόγιο



Πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η θέσπιση του καταθεσιολογίου αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση και στόχο έχει τη διασταύρωση στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να "δέσουν" υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Η απόφαση ορίζει ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν από το τάδε ή το δείνα πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού.

Μέχρι τώρα οι ελεγκτές της Εφορίας, εξετάζοντας τις καταθέσεις φορολογουμένων στο πλαίσιο αναζήτησης ενδεχόμενων παραβάσεων φοροδιαφυγής είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους.

**********************

Καμμένος κατά ΣΚΑΪ: Εκπρόσωπος των τραπεζών ο Μπάμπης
Share

Με εμφατικό τρόπο έκλεισε το μίνι μπρα-ντε-φερ με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ ο Πάνος Καμμένος, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαρακτήρισε το γνωστό για τις υπερ-μνημονιακές του θέσεις σχολιαστή του καναλιού του Φαλήρου Μπάμπη Παπαδημητρίου, "εκπρόσωπο των τραπεζών".
Η δημοσιογράφος βάσισε την ερώτησή της στη μη σύμπλευση ενός πολιτευτή ονόματι Ευγένιου Παπαδόπουλου με τους ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το ΣΚΑΪ και τα άλλα κανάλια που υπερασπίζονται από την αρχή το μνημόνιο ότι χρησιμοποιούν ένα πολιτευτή για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Τόνισε μάλιστα πως η Κοινοβουλευτική του Ομάδα δεν είχε απώλειες με την ψήφιση του μνημονίου. 
Η δημοσιογράφος επανήλθε λέγοντας πως "κι εσείς ψηφίσατε μνημόνιο" και τότε ο Πάνος Καμμένος είπε πως "ο ελληνικός λαός ξέρει ποιός υπερασπίζεται τα συμφέροντά του" και πάντως όχι "ο κύριος Μπάμπης, ο εκπρόσωπος των τραπεζών".

********************


karatzaferis1

Το εδώλιο του Τριμελουλς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ” έδειξε” το Συμβούλιο Εφετών στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.
Σύμφωνα με το βούλευμα ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται να δικαστεί
για δύο κατηγορίες που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν ποσό περίπου 8 εκ. ευρώ το οποίο δεν είχε δηλώσει στα πόθεν έσχες που υπέβαλε την τριετία 2010-2012.
Αρχικά ο κ. Καρατζαφέρης ήταν κατηγορούμενος για κακούργημα, ωστόσο, παραπέμπεται για πλημμελήματα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν πως από τα στοιχεία της σε βάρος του δικογραφίας φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα καθίσει στο εδώλιο για : ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).
Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ.Καρατζαφέρης, στις επίμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:
-δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα,
-δεν δήλωσε 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και
- δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.
Ο κ.Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκ ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.
Η έρευνα, πάντως, συνεχίζεται αφού το δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να εξεταστούν δύο ακόμη υποθέσεις που αφορούν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ σχετικά με λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του, αλλά και τις μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία


**************************************

Καμμένος μετά το ντιμπέιτ: Ο Μεϊμαράκης έχει μετατραπεί σε Γεωργιάδη και Βορίδη


Σύντομες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αμέσως μετά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λέγοντας πως «Ο ελληνικός λαός κατάλαβε αρκετά πράγματα έστω και με αυτή τη συζήτηση και με τους όρους που έγινε. Ελπίζω την επόμενη φορά να κάνουμε και διάλογο».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος , ερωτηθείς για τον πρόεδρο της ΝΔ δήλωσε πως « ο κ. Μεϊμαράκης, αντί να ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο του κ. Καραμανλή, έχει μετατραπεί σε Γεωργιάδη και Βορίδη». 


*********************************************


ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΧΟΡΕΥΕ ΞΕΦΡΕΝΑ
Το ικαριώτικο γλέντι που έκλεισε την Ερμού την ώρα του ντιμπέιτ [βίντεο]
Το ικαριώτικο γλέντι που έκλεισε την Ερμού την ώρα του ντιμπέιτ [βίντεο]

Την ώρα που οι 7 πολιτικοί αρχηγοί ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στο χθεσινό ντιμπέιτ, μία διαφορετική συγκέντρωση λάμβανε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Με αφορμή την εμφάνιση του διάσημου βιολιστή Φάκαρου σε γνωστό μαζί της Ερμού, πλήθος κόσμου έσπευσε για να τον ακούσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Με ξέφρενη διάθεση ο κόσμος ξεκίνησε να χορεύει και ήταν τόσος πολύ που κατάφερε να κυκλώσει ολόκληρη την εκκλησία της Καπνικαρέας.



***************************************************

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Ο Χίτλερ ήταν ναρκομανής – “ΝΤΟΠΕ” όλο το Γ Ράιχ- Μήπως 'ετσι εξηγούνται όλα ?


hitler

Αν και ούτε αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τα απάνθρωπα σχέδια του
Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί, για τα έργα και τις ημέρες του Αδόλφου Χίτλερ, κάνει ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.
Στο βιβλίο με τίτλο «Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ», ο δημοσιογράφος Νόρμαν Ολερ υποστηρίζει ξεκάθαρα: «Ο Χίτλερ ήταν ένας ναρκομανής».
Μάλιστα ο Ολερ αναφέρει ότι μετά την επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης ο «Φύρερ έχανε σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα εξαιτίας των ναρκωτικών».
Τα συμπεράσματα του Ολερ εδράζονται στις ιατρικές καρτέλες του γιατρού που κούραρε τον Χίτλερ.Σύμφωνα με αυτές, ο προσωπικό γιατρός του Αδόλφου του έκανε ενέσεις, οι οποίες περιείχαν ένα κοκτέιλ ουσιών: Eukodal, το οποίο είναι παράγωγο της μορφίνης και απαλύνει τον πόνο, Eupaverin, που είναι σπασμολυτικό, και μικρή ποσότητα κοκαΐνης. Ο γιατρός Οτο Μορέλ κρατούσε αναλυτικά αρχεία των ενέσεων και των φαρμάκων που χορηγούσε στον Χίτλερ, ανάμεσα στα οποία ήταν διάφορες ορμόνες, ακόμη και σε…ς διέγερσης, όταν ήταν μαζί του η Εύα Μπράουν.
«Ντοπέ» το Γ’ Ράιχ
Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, ο δημοσιογράφος ασχολήθηκε και με τη γενικότερη χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά το Τρίτο Ράιχ. Οπως έχει καταγραφεί και σε άλλα βιβλία, το ναρκωτικό που ήταν ευρέως διαδεδομένο ήταν το Pervitin, το οποίο έγινε διάσημο και μέσα από τις επιστολές που έστελνε ο νεαρός τότε στρατιώτης Χάινριχ Μπελ στους γονείς του, ζητώντας τους να του εξασφαλίσουν κάποια δόση από το θαυματουργό αυτό φάρμακο.
Συμπτώματα
Το Pervitin κρατούσε ξάγρυπνους τους στρατιώτες και τους δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας, που ήταν απαραίτητο για να αντεπεξέρχονται στις φρικαλεότητες του πολέμου. «Αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας» είναι μόνο μία από τις πολλές σημειώσεις στρατιωτών και γιατρών που επικαλείται το βιβλίο για τα αποτελέσματα της ουσίας αυτής.
Η συστηματική χρήση του όμως -και σύμφωνα με τα στοιχεία οι στρατιώτες της Βέρμαχτ είχαν καταναλώσει εκατομμύρια χαπάκια- μπορούσε να οδηγήσει σε εξάρτηση και κατάθλιψη.
Ο Ολερ διάβασε προσεκτικά τα αρχεία που κρατούσε ο καθηγητής πολεμικής φυσιολογίας Οτο Ράνκε, ο οποίος ήταν και ο ίδιος φανατικός οπαδός του Pervitin. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο μεγάλος ενθουσιασμός του Χίτλερ για το «θαύμα της γενναιότητας που επέδειξαν οι Γερμανοί στρατιώτες» τους πρώτους μήνες του πολέμου ήταν απλώς ένδειξη αφέλειας.
Κατά την άποψη του Ολερ, ο Χίτλερ ερμήνευσε ως γενναιότητα την «ντοπαρισμένη απόδοση του στρατού» στο πεδίο της μάχης, η οποία κατά τη γνώμη του έπαιξε ακριβώς τον αντίστροφο ρόλο όσο περνούσε ο καιρός και αυξανόταν η χρήση ναρκωτικών στο στράτευμα.


****************************************************************************

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ  ΔΥΟ  ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΜΟΥΣΙΚΑ   ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ ..............

**********************************************************************



Τραγούδι στην Κυπριακή διάλεκτο εμπνευσμένο από το δράμα των προσφύγων μεταναστών που με κίνδυνο της ζωής τους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.

Μέρος του σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς του ΡΙΚ
ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ που σκηνοθετούν ο Κλείτος Κλείτου και η Κόριννα Αβρααμίδου σε μια παραγωγή της Galinis Production Studio






Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου