Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Διαχείριση Μεταχειρισμένων Ειδών Ένδυσης και Υπόδησης στο πλαίσιο της Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων στο Δήμο Δελφών

Σήμερα, στις 10/09/2015 και σε συνέχεια της από 26/08/2015 Σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Δελφών και της εταιρείας με την επωνυμία «Βαγγέλης Αράπης και ΣΙΑ - Ομόρρυθμη Εταιρία Εμπορίας και Ανακύκλωσης» και διακριτικό τίτλο «RECYCOM»,....
τοποθετήθηκαν αρχικά δύο (2) Μεταλλικοί Κάδοι Ανακύκλωσης κόκκινου χρώματος, για είδη ένδυσης και υπόδησης. Ένας κάδος τοποθετήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Παιδικής Χαράς) στην πόλη της Άμφισσας και ένας δεύτερος στην πλατεία Ηρώων (πλησίον του Δημοτικού Καταστήματος) στην πόλη της Ιτέας. Το εν λόγω σύστημα θα αναπτυχθεί πλήρως στο μέλλον, με ένα πυκνό δίκτυο κάδων ανακύκλωσης στο σύνολο των οικισμών του Δήμου μας. Μέχρι την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος, η συλλογή και συγκέντρωση στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.
Καλούμε τους δημότες μας να συμμετάσχουν ενεργά στο Πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας και μεταφέροντας στα προαναφερόμενα σημεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, με σκοπό κάποια από αυτά, μετά από διαλογή, να προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα από τις υπηρεσίες του Δήμου μας και κάποια άλλα (που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν – χρησιμοποιηθούν άμεσα) να τα διαχειριστεί η εταιρεία με αντάλλαγμα τρόφιμα και άλλα είδη που έχει ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας.

Τί μαζεύει η RECYCOM;
v  Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά
v  Λευκά είδη, όπως κουρτίνες και σεντόνια
v  Τσάντες
v  Ζώνες
Τί ΔΕΝ μαζεύει η RECYCOM:
v  Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
v  Χαλιά
v  Αποκόμματα υφασμάτων
v  Αζευγάρωτα παπούτσια
-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αντιδήμαρχος
Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας



Μαρία Ζ. Ανδρεοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου