Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

"Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε" . ΑΠΟ ΠΟΥ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ (ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ !!!)?

ΩΧ.....ΛΑΘΟΣ .......   ΤΙ  ΣΤΟ  ΚΑΛΟ...ΑΠΟ  ΠΟΥ  ΠΡΟΕΚΥΨΕ  ΑΥΤΗ  Η  ΕΙΚΟΝΑ  ΚΑΙ  ΤΙ  ΣΧΕΣΗ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΧΕΙ  ΤΩΡΑ...ΜΕ  ΤΗ  ΦΡΑΣΗ????
ΜΠΑ ...........ΜΗΝ  ΔΙΝΕΤΕ  ΣΗΜΑΣΙΑ...

Στην φραγκοκρατούμενη Ελλάδα ....
οι Έλληνες αποκαλούσαν του Φράγκους «Σκυλόφραγκους», διότι οι τελευταίοι τους έπαιρναν το βιός τους και κυρίως το αλεύρι..

Πάνω στα ερείπια της Bυζαντινής Aυτοκρατορίας οι κατακτητές θεμελίωσαν το συγκρότημα των λατινικών κρατών και προσπάθησαν να μεταφυτέψουν τους θεσμούς


Κάποτε σ’ ένα χωριό κοντά στην Πάτρα μερικοί Φράγκοι στρατιώτες μπήκαν σ’ ένα μύλο και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη να αλέσει όλο το σιτάρι που είχε με την υπόσχεση ότι θα τού πλήρωναν τ’ αλεστικά. Ο μυλωνάς ονομαζόταν Γιάννης Ζήσιμος, κι ήταν γνωστός για την παλικαριά του και την εξυπνάδα του και τους είπε ότι δεν μπορεί μόνος του ν’ αλέσει τόσες οκάδες σιτάρι. Οι στρατιώτες του είπαν τότε ότι θα τον βοηθούσαν αυτοί. Ο Ζήσιμος τούς πέρασε στον μύλο και τούς είπε δήθεν ευγενικά: 
«Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε».
 Όταν αυτοί μπήκαν στον μύλο, τούς κλείδωσε μέσα κι έβαλε φωτιά στο μύλο και τούς έκαψε όλους σαν ποντίκια κι αυτός εξαφανίστηκε.






Α  ΡΕ  Γ........Ο  ΚΑΙ  ΑΛΛΗ  ΛΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ  ΣΕ  "ΑΣΧΕΤΟ"  ΘΕΜΑ...ΑΥΤΟΣ  Ο  "ΔΑΙΜΩΝ"  ΦΤΑΙΕΙ"....  
                        ΚΑΛΑ ΡΕ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ   ΕΣΥ  ΤΙ  ΚΑΝΕΙΣ  ΕΚΕΙ?  ΔΕΝ  ΤΑ  ΒΛΕΠΕΙΣ?  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου