Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Του  Ορέστη  Τσάρκου

  -Τη Δευτέρα στην Αθήνα η τρόικα Επιστρέφει για ελέγχους ....


Τη Δευτέρα στην Αθήνα η τρόικα Επιστρέφει για ελέγχους ΣΧΟΛΙΑ (2) Menelaos Myrillas / SOOC Menelaos Myrillas / SOOC 106 Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα προκειμένου να ξεκινήσουν ελέγχους στα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Η επιστροφή της Τρόικα είναι απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο της συμφωνίας στις Βρυξέλλες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα με 86 δισεκ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η εκταμίευση των δόσεων θα γίνει μετά την επίτευξη της τελικής συμφωνίας αλλά και την αξιολόγηση από τα τεχνικά κλιμάκια. 

                                           **********************************************

-TI EΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ



Στα χέρια του "Χερ" Β.Σόιμπλε θα έπεφταν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας αφού η εταιρεία που θα τα διαχειρίζονταν με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει σαν πρόεδρο τον ίδιο τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ.
«Ο Σόιμπλε φάνηκε ότι δεν απεργάζεται μόνο ένα σχέδιο της γερμανοκεντρικής Ευρώπης ήταν και ολίγον ιδιοτελής», είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
«Η πρόταση μεταφοράς στο Λουξεμβούργο του ταμείου των 50 δισ. ευρώ ήταν σε εταιρεία στην οποία ο Σόιμπλε είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου», τόνισε.
«Αυτά για να συνεννοούμαστε. Για να ξέρουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολιγαρχία, τι σημαίνει γερμανική ολιγαρχία που θέλει να επιβληθεί στους λαούς».
Ο Β.Σόιμπλε χρειάστηκε να παραιτηθεί από ηγέτης του κόμματός του (CDU το 2000), επειδή ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι ακόμη υπουργός Οικονομικών!
Ο πρώην καγκελάριος Χ.Κολ, έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές του 1996 και παραιτήθηκε από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο κ. Σόιμπλε τον διαδέχτηκε χωρίς να χρειαστεί να δώσει μάχη.
Ηταν ο εκλεκτός του «πατέρα της γερμανικής επανένωσης και του ευρώ». Εκείνος που ύστερα από μία, έστω δύο θητείες στην αντιπολίτευση θα γινόταν καγκελάριος. Η ιστορία όμως είχε άλλα σχέδια γι' αυτόν.
Λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ηγεσία του CDU, με αφορμή την παράνομη δωρεά ενός εκατομμυρίου μάρκων από έναν Γερμανό επιχειρηματία και έμπορο όπλων, ξέσπασε ένα σκάνδαλο που σε μεγάλο βαθμό διέλυσε το κύρος του Χέλμουτ Κολ και το ηγετικό μέλλον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: οι Χριστιανοδημοκράτες επί χρόνια έκρυβαν «ανώνυμες ενισχύσεις» εκατομμυρίων μάρκων, διατηρούσαν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία, όπου «ξέπλεναν» παράνομες χρηματοδοτήσεις από εταιρείες και ισχυρούς επιχειρηματίες ή μεσάζοντές τους.
Ο κ. Κολ αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια, αλλά αρνήθηκε σταθερά να αποκαλύψει τους δωρητές, επικαλούμενος ότι δεσμευόταν από το λόγο της τιμής του! Ούτε αποκάλυψε ποτέ το ύψος των χρηματοδοτήσεων και των παράνομων λογαριασμών, που, όπως φαίνεται, πρέπει να ανέρχονταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια μάρκα.
Το «φακελάκι»
Αν και παραδέχτηκε ότι το κόμμα του είχε δημιουργήσει το παράνομο σύστημα χρηματοδότησης που το βοηθούσαν να παραμένει στην εξουσία, ισχυριζόταν ότι αυτό δεν αποτελούσε διαφθορά, ούτε ότι είχε χρηματιστεί ο ίδιος προσωπικά!
Μεσούντος του σκανδάλου, στις 10 Ιανουαρίου του 2000, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγκάστηκε επίσης να παραδεχτεί ότι και ο ίδιος είχε παραλάβει ένα φάκελο με 100.000 μάρκα από τον ίδιο έμπορο όπλων που στάθηκε η πρώτη πέτρα του σκανδάλου (και αργότερα καταδικάστηκε σε 8ετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή), αλλά αρνήθηκε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα δωροδοκίας. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και τον διαδέχτηκε η σημερινή καγκελάριος.
Μετέπειτα έρευνες και πληροφορίες έριξαν κάποιο φως στις εταιρείες, στους επιχειρηματίες αλλά και σε ξένες κυβερνήσεις που στήριζαν το CDU και συνδέονταν με συγκεκριμένες προμήθειες. Οπως η προμήθεια αρμάτων μάχης από την εταιρεία Thyssen προς τη Σαουδική Αραβία, η πώληση ενός διυλιστηρίου στην πρώην Ανατολική Γερμανία σε γαλλική εταιρεία, και πολλά άλλα. Το πρώτο ένα εκατομμύριο από τον έμπορο όπλων αποδείχθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί. Για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις και το «ξέπλυμα» στο CDU επιβλήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής πρόστιμο 48,8 εκατ. μάρκων.
Συμβιβασμός
Ο ίδιος ο κ. Κολ κινδύνευσε να βρεθεί κατηγορούμενος για το σκάνδαλο, κάτι που θα σήμαινε ακόμη και τη φυλάκισή του, αλλά τελικώς «συμβιβάστηκε» πληρώνοντας 150.000 μάρκα στη γερμανική κυβέρνηση και 150.000 μάρκα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δύο άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο επίσης απέφυγαν τη δίωξη, πληρώνοντας από περίπου 50.000 μάρκα. Δεν είναι ανεξήγητη η προθυμία των δικαστικών αρχών να κλείσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση με τέτοιες συμβολικές ποινές (όπως έγινε και με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δωροδοκιών της Siemens).
Αν γινόταν δίκη κατά του κ. Κολ και του κ. Σόιμπλε για το «μαύρο χρήμα», μοιραία θα αποκαλύπτονταν οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες που εμπλέκονταν και η ενδεχόμενη δική τους καταδίκη για δωροδοκία θα σήμαινε τον αποκλεισμό τους από κάθε δημόσιο διαγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αλλού, δηλαδή την οικονομική τους καταστροφή. Οπότε το δίκαιο πήρε δεύτερη μοίρα απέναντι στο συμφέρον...
Αυτά γιατί εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ έχουν κάνει τον Έλληνα πολίτη να ξεχάσει πόση διαφθορά έχει η Γερμανία και ποιος είναι ο ρόλος του Β.Σόιμπλε στην καταστροφή της χώρας.


 *****************************


-ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ BRICS



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ και σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της απόφασης του να δεχθεί ένα νέο σκληρό μνημόνιο που του επέβαλαν οι δανειστές, υποστήριξε πώς ο άλλος δρόμος που είχε να επιλέξει ήταν αυτός της άτακτης χρεοκοπίας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, κάτι που χαρακτήρισε καταστροφή.
 
Κι αυτό γιατί η χώρα «δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για την στηρίξει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας και ο ίδιος δεν έλαβε τη στήριξη από κανέναν, ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Κίνα και ούτε από τις ΗΠΑ για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
 
«Συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε εθνικό νόμισμα δεν έχουμε. Εγώ πήγα και στην Ρωσία και στην Αμερική, μίλησα με τον κύριο Ομπάμα και τον Κινέζο πρωθυπουργό. Κανείς δεν είπε προχώρα, εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
 
Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε να διαψεύδει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίοι επισήμαναν αμφότεροι και αρκετές ημέρες πριν ο κ. Τσίπρας συμφωνήσει στα μέτρα-ταφόπλακα του ελληνικού λαού, πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός ποτέ δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια. 
 
«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στηρίζοντας ταυτόχρονα της Ελλάδα λέγοντας πώς «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». Η δήλωση αυτή του Ρώσου Προέδρου είχε προκαλέσει ερωτήματα για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.
 
Και δεν ήταν η μόνη δήλωση. Λίγες ημέρες πριν ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε απευθύνει κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την οικονομική βοήθεια της Ρωσίας δεχόμενος σχετική ερώτηση: «Δεν μας έχει ζητήσει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια. Αν μας ζητήσει θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε άμεσα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ελληνικό αίτημα», είχε ξεκαθαρίσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
 
Ποιος λοιπόν λέει αλήθεια; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αφού η Μόσχα δεν του προσέφερε οικονομική στήριξη πήγε δύο φορές στη Ρωσία, μίλησε στον οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης έκανε επαφές σε ανώτατο επίπεδο και μέσα σε αυτές με τη διοίκηση της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS συζητώντας το ενδεχόμενο δανείου;
 
Μήπως ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να δικαιολογήσει στους Έλληνες πολίτες τη μεταστροφή του από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό, κάτι που απαγορεύει τελικά και την προσφυγή της χώρας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS; Είναι δεδομένο, όπως έχει επισημάνει το defencenet.gr πώς δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν.
 
Τι εννοούμε; Πώς σε περίπτωση που υπάρχει εν ισχύ μνημόνιο με τους δανειστές (σαν και αυτό που θέλει να περάσει ο κ. Τσίπρας καταδικάζοντας οριστικά σε εξαθλίωση των ελληνικό λαό) ο κανονισμός της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS απαγορεύει την όποια δανειοδότηση της Ελλάδας. 
 
Το αν πρόκειται για άλλη μία χαμένη ευκαιρία να βγει η χώρα από τη δίνη των μνημονίων, το σπιράλ της ύφεσης και του θανάτου όπως το ονόμαζαν οι του Μεγάρου Μαξίμου μένει να το δούμε. Όπως επίσης και θα αποκαλυφθεί ποιος τελικά έλεγε ψέματα ή αλήθεια για το αν προσφέρθηκε ή όχι οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία.
 
Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται πώς ο κ. Τσίπρας άλλα έλεγε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής και άλλα μετά. Για να μην πάμε και πιο πίσω… 

                                           *******************************************
 

-Ναόμι Κλάιν{Συγγραφέας του* "Δόγμα  του  σόκ}: Οι  Ευρωπαίοι  ηγέτες  θα προσποιηθούν τους έκπληκτους και τους  αθώους όταν οι Έλληνες ψηφίσουν τους νεοναζί;

Προειδοποίηση



Τον κώδωνα του κινδύνου γιο την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα κρούει η ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» Ναόμι Κλαιν. Με μία ανάρτηση της στο facebook υπό το hashtag #thisisacoup κατήγγειλε επίσης ως «πραξικόπημα» τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία στην οποία η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αναφερόμενη στους δεύτερους η Ναόμι Κλαιν αναρωτήθηκε: «Άραγε, θα προσποιούνται τους έκπληκτους και τους αθώους αν οι Έλληνες την επόμενη φορά ψηφίσουν τους νεοναζί;».

                          *********************


 - Τι πιστεύει για την κρίση ένας απ' τους εξυπνότερους εν ζωή Έλληνες; Ο Χρήστος Αποστολίδης έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 156 και είναι ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της MENSA . 


Ο Τζο Μίλερ του BBC θέλησε να αξιοποιήσει τις ικανότητες του κυρίου Αποστολίδη στη διαχείριση προβλημάτων και του ζήτησε να του πει την άποψή του για την ελληνική/ευρωπαϊκή κρίση. Κι εκείνος απάντησε: Η Βόρεια Ευρώπη έχει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης αναφορικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργεί και να διευθύνεται. Η κουλτούρα των Ελλήνων, εξαιτίας των 500 ετών της Οθωμανικής κυριαρχίας, δε μοιάζει με αυτήν της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτή είναι η διαφορά. Έχει αποδειχθεί από τεστ DNA πως είμαστε πιο κοντά στους Αρχαίους Έλληνες απ' ό,τι οποιοσδήποτε γειτονικός λαός, όμως δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, αναπολώντας τα μεγαλεία της ελληνικής ιστορίας και τους αρχαίους φιλόσοφους... Πρέπει να προχωρήσουμε και να αποδείξουμε ότι η νέα γενιά των Ελλήνων είναι αντάξια της ιστορίας της. Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι η Ελλάδα [μόνη της] δεν έχει καταφέρει να λύσει και τόσα πολλά προβλήματα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα - ακόμα και το όνομά της είναι ελληνικό. Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει.... 

Ο.Τ

1 σχόλιο:

  1. ειναι που θα ξεχναγαμε την τροικα και τα μνημονια! ερε κουτοχορτο που τρωμε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή