Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Του  Ορέστη  Τσάρκου


-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΥΧΑΙΟ" ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΤΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?




Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι "σπρώχνουν" τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη. 
Ήδη ένα σπίτι στους πρόποδες του Υμηττού, στον Καρέα, έχει τυλιχθεί στις φλόγες ενώ υπάρχουν κι άλλα που απειλούνται.
Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μέχρι την Αργυρούπολη!
Προβληματίζει το γεγονός ότι έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα μεγάλες πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της χώρας, ευρύτατης έκτασης, και απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές. Το μυαλό δεν μπορεί παρά να πάει στα πρόσφατα γεγονότα αλλά και το μίσος των δανειστών για την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ "ΤΑΪΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.
Οι άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ και η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την πόλη της Νεάπολης και το νεκροταφείο της πόλης, όπου αρχίζουν και τα πρώτα σπίτια. Η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη, όπως μαρτυρούν και οι επόμενες φωτογραφίες είναι αποπνικτική...

Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στα χωριά Φαρακλό και Λάχι - «Πιστεύω ότι έχουν καεί σπίτια» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς - Τα οκτώ μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών - «Από το βουνό του Φαρακλού, όπου βρίσκονται κολώνες της ΔΕΗ και κεραίες τηλεπικοινωνιών, ξέσπασε η φωτιά κι άρχισαν όλα» είπε ο πρόεδρος του χωριού Φαρακλού .

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν πλέον ενισχυθεί και επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 4 υδροφόρες του Δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς, Γιάννη Σούρλα, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς σταθμούς «η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι». 

                           ********************

-ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ - "Είδα το όνομα γνωστού δημοσιογράφου που πήρε 1.750.000 ευρώ"
  

                             ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ -

Με κομμένη την ανάσα ακούσαμε...
τον καλό συνάδελφο της ΕΡΤ  Λάμπρο Παναγιώτου να μεταδίδει ότι: «Είδα  στα χαρτιά του προέδρου  των ΑΝ.ΕΛ. το όνομα γνωστού δημοσιογράφου που πήρε 1.750.000 ευρώ» και σχολίασε... «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» 

                            ****************************

-Reuters: Η Μέρκελ υπερασπίζεται το προσωρινό Grexit



Η Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινού Grexit, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU), όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση» είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU. Σημειώνεται ότι η ευθύνη για τη δημιουργία του σχεδίου περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που τέθηκε επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης Κυριακής, αποδίδεται στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την Παρασκευή, το γερμανικό Κοινοβούλιο θα αποφανθεί επί του νέου ελληνικού προγράμματος, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την ελληνική βοήθεια, απορρίπτοντας το νέο πρόγραμμα στήριξης.


                                   ***************************

-Γκίζι σε Σόιμπλε: Ήθελες να ανατρέψεις την ελληνική κυβέρνηση


«Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς -Die Linke- Γκρέγκορ Γκίζι και επανέλαβε ότι τόσο η Καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών και ο Αντικαγκελάριος διαπράττουν το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής τους καριέρας.

«Η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ περισσότερο από την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «η Αριστερά παραμένει αλληλέγγυα στην ελληνική κυβέρνηση. Αν ήμουν μέλος, προχθές, της Ελληνικής Βουλής θα ψήφιζα ¨ναι¨, για να αποτρέψω την καταστροφή των Ελλήνων» σημείωσε.

«Αυτές τις μέρες ο καγκελάριος λεγόταν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» δήλωσε ο κ. Γκίζι και κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι ήθελε να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ η Άγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε πολύ αδύναμη.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Linke αναφέρθηκε ακόμη σε ένα κούρεμα χρέους, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο έλαβε η ίδια η Γερμανία και χαρακτήρισε την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης «αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιευρωπαϊκή».

                               *******************

=Όταν ο Σόιμπλε «ξέχασε» ότι πήρε 100.000 γερμανικά μάρκα από έμπορο όπλων [ΒΙΝΤΕΟ]

Το σκάνδαλο

      
2009. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Άνγκελα Μέρκελ ανακοινώνει την τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. 
Ο Rob Savelberg ανταποκριτής της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf» στο Βερολίνο ρωτά την Καγκελάριο αν μπορεί να εξηγήσει του λόγους για τους οποίους εμπιστεύεται το κρίσιμο υπουργείο των Οικονομικών σε έναν άνθρωπο ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε λάβει από Γερμανό έμπορο όπλων 100.000 γερμανικά μάρκα σε μετρητά για να ενισχύσει τάχα το κομματικό ταμείο των Χριστιανοδημοκρατών. Τα μετρητό λέγεται πως βρίσκονταν στο συρτάρι του προσωπικού του γραφείου κι ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε… ξεχάσει ότι είχε στην κατοχή του αυτό το ποσό. 
Η απάντηση της Μέρκελ - που δεν απάντησε - στο βίντεο: 



 *****************************



   -ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ    ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥΜΕ  ΤΙΣ  Μ.Κ.Ο.




«Λάδι» βγήκαν για την υπόθεση της ΜΚΟ «Αποκατάσταση για τη Δημοκρατία στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια» ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, ένας πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ακόμη ένας πανεπιστημιακός. Επειτα από πολύμηνη έρευνα, χθες ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης - αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τον Μάρτιο του 2014 ύστερα από ανώνυμη επιστολή. Η καταγγελία έκανε λόγο για οικονομικό «σκάνδαλο» 320 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον, τα οποία προορίζονταν για την υδροδότηση ενός Λυκείου θηλέων στο Κόσοβο...


Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε κατά ένα μέρος στο ΣΔΟΕ, ενώ ο εισαγγελέας αναζητούσε και άλλα στοιχεία σχετικά με τις δράσεις της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της πλαστογραφίας. Μάλιστα, από το 2011 υπήρχαν δημοσιεύματα ότι είχε λάβει 528.200 ευρώ, μόνο μέχρι το 2004, ενώ την ανέφεραν ως «θυγατρική» της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Γεγονός πλέον είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, «στον έλεγχο των χρήσεων 2001-2010 διαπιστώθηκαν συνήθεις μη ουσιαστικές παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι οποίες δεν μεταβάλλουν την πραγματική εικόνα της εταιρείας ούτε και τα αποτελέσματα των δηλώσεων εισοδήματός της.

Δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες ή παραβάσεις στην έκδοση ή λήψη φορολογικών στοιχείων και ούτε στοιχεία που να δηλώνουν τη μη πραγματοποίηση όλων των έργων για τα οποία έλαβε χρηματοδότηση».

Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας Διαφθοράς αποφαίνεται ότι δεν προέκυψε καμιά ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.


                                          ***********************



-ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ



Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε σήμερα ανοικτά του Σινά όταν περιπολικό σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού κτυπήθηκε από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύτηκε από ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι της ISIS.
Η επίθεση αυτή συνιστά ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό συμβάν καθώς καταδεικνύει ότι η ένοπλη αυτή  ισλαμική  εγκληματική οργάνωση όχι μόνο δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο αλλά επιπρόσθετα πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον πολεμικών σκαφών.
Στόχος της οργάνωσης όπως η ίδια λέει άλλωστε, είναι η εγκαθίδρυση μιας «ναυτικής παρουσίας» από τις ακτές της Λιβύης μέχρι και το Σινά!
Και σαν να μην έφτανε αυτό επιβεβαιώνονται ουσιαστικά και οι αρχικές πληροφορίες ότι η οργάνωση πρακτικά ελέγχει μεγάλο μέρος της διακίνησης λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη (Ελλάδα, Ιταλία) τους οποίους θα χρησιμοποιήσει αργότερα ως εργαλείο για σειρά ενόπλων εξεγέρσεων μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκές χώρες αρχικά του νότου και μετέπειτα και της κεντρικής Ευρώπης.
Αυτά δεν είναι εικασίες ούτε προβλέψεις. Τα έχει προαναγγείλει η ίδια η οργάνωση σε ανύποπτο χρόνο (2012) όταν είχε αρχίσει η εμπλοκή της στη Συρία.
Σε ότι αφορά το συμβάν καθ΄αυτό, το οποίο επιβεβαίωσε και το αιγυπτιακό υπουργείο Αμύνης,  όπως αναφέρεται το αιγυπτιακό περιπολικό σκάφος αρχικά εντόπισε το ταχύπλοο της ISIS μόλις δύο ν.μ. ανοικτά από το βόρειο Σινά σχετικά κοντά στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας αλλά και του Ισραήλ.
Η ισλαμική οργάνωση λέχει ανακοινώσει την «επίσημη» παρουσία της στο Σινά από τον περασμένο Νοέμβριο όταν περίπου 2000 ένοπλοι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ansar Bait al-Maqdis ορκίστηκαν υπάκουη και συμμαχία με τον ηγέτη της ISIS Abu Bakr al-Baghdadi. 
Το περιπολικό σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους της ISIS και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.Οι ένοπλοι της οργάνωσης αμέσως άρχισαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες εναντίον του σκάφους το οποίο έπληξαν και αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες. Πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την μάχη που ακολούθησε.
Φωτογράφος του AFP ο οποίος ήταν παρών στην σύγκρουση είπε σχετικά:
«Καθόμασταν στην παραλία και ξαφνικά ακούσαμε μια έκρηξη. Αμέσως άλλα σκάφη του Ναυτικού έσπευσαν προς το σημείο για να διασώσουν το πλήρωμα».
Ένα άλλος αυτόπτης μάρτυρας ο Abu Ibrahim Mohammed από την γειτονική παραλία της Γάζας είπε πως το σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού ήταν κανονιοφόρος, και επλήγη από ρουκέτα ενώ λίγα λεπτά μετά ακόμη δύο σκάφη ήρθαν στην περιοχή προσπαθώντας να βοηθήσουν το πληγέν σκάφος.
Πληροφορίες για την τύχη των ενόπλων της οργάνωσης δεν υπάρχουν καιτο πιθανότερο είναι αυτοί να διέφυγαν χωρίς απώλειες.
Η επίθεση συνιστά εγείρει βέβαια και ένα τεράστιο θέμα για την ασφάλεια στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και πιο ειδικά για τις θαλάσσιες πλατφόρμες  εξόρυξης φυσικού αερίου ακόμη και για τις κυπριακές. Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι όλη η περιοχή και η Ελλάδα φυσικά έχουν ένα ακόμη αστάθμητο παράγοντα αυτό της ISIS η οποία πλησιάζει απειλητικά στη Νότια 







   *****************************
Ο.Τ

2 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ.....ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΦΙΛΟ-ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ Π.Κ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ "ΠΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" ΠΑΛΙ......ΚΑΗΚΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παΐσιος: «Θα σας φορολογήσουν βαριά και μετά θα γίνει πόλεμος - Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις»18 Ιουλίου 2015 στις 7:21 μ.μ.


    Παΐσιος: «Θα σας φορολογήσουν βαριά και μετά θα γίνει πόλεμος - Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις»

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανατρέχουν στα βιβλία με τις προφητείες του γέροντα Παΐσιου, για να βρουν απαντήσεις σε αυτή την εποχή τη γεμάτη με ταλαιπωρίες.

    «Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε. Θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν» έλεγε και είχε προβλέψει:

    «Επέβαλαν (και θα επιβάλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο, που όχι μόνον να μην μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλουν στον λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν τον λαό να αγανακτήσει. Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.

    »Θα λένε: «Εχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν. Για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους, πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Ετσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες».

    Αναφερόμενος στους πολιτικούς, ο άγιος είχε πει «ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες», ενώ στο βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών», αναφέρει:

    «Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση. Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ αυτό. Κάποιους μήνες. Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος. Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!»

    ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή