Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Παλαιομνημονιακά κοπρόσκυλα VS νεομνημονιακών σούργελων: Ευτυχώς, που πέθανες νωρίς καπετάν Νικηφόρε! (Video)

«Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Ε, λοιπόν, όχι. Μάθετε, ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»

Λέλα Καραγιάννη, Ιούλιος 1944......

_________________________________

Το χτεσινοβραδινό φραστικό επεισόδιο στην εκπομπή «Online» του MEGA, μεταξύ του χοντρόπετσου γλείφτη πασών των εξουσιών, Ψαριανού και της αναπληρώτριας υπουργού, Θεανούς Φωτίου, είναι λίγο πολύ γνωστό. Σημειωτέον, ότι ο γράφων δεν έχει και σε ιδιαίτερη πολιτική (κι όχι μόνο) εκτίμηση τη Φωτίου, η οποία ως γνωστόν είχε δηλώσει με άλλα λόγια, ότι ο Τσίπρας είναι ο επόμενος- μετά το Λένιν- ηγέτης, που ανέδειξε η τελευταία 100ετία!   

Το εντυπωσιακό πάντως, είναι ότι 5 χρόνια μετά τη κατοχή της χώρας και την απώλεια της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, τα πορνοκάναλα του κατοχικού καθεστώτος εξακολουθούν να εκπέμπουν ανενόχλητα, προβάλλοντας και ξεπλένοντας άπαντα τα χυδαία υποκείμενα, τα οποία αποδέχθηκαν καιστήριξαν (με το αζημίωτο, σε χρήμα, ή...σε είδος) την κατοχή της πατρίδας τους από ξένες δυνάμεις.

Πρόκειται για ασήμαντους και συμπλεγματικούς τύπους, οι οποίοι οφείλουν την ύπαρξή τους αφενός στην ασύδοτη και παράνομη λειτουργία των ελληνικών ΜΜΕ κι αφετέρου στο ιστορικό παράδοξο, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα, που όχι μόνο δεν τσάκισε τους δοσιλόγους, τους μαυραγορίτες και τους συνεργάτες των Ναζί, αλλά τους τοποθέτησε στον κρατικό μηχανισμό προς αντιμετώπιση των κομμουνιστών και των υπόλοιπων δημοκρατικών κι αξιοπρεπών ανθρώπων. 


Πέραν όμως της συγκεκριμένης διάστασης, υπάρχει κι η χυδαία διάσταση του φαινομένου. Είναι ο ανερυθρίαστος και αποκρουστικά χυδαίος τρόπος, με τον οποίο ο Ψαριανός επικαλείται τουςπραγματικά ένδοξους και ηρωικούς προγόνους του, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των (όποιων) ηλιθίων τηλεθεατών και ψηφοφόρων και να μετριάσει τη λαική αντιπάθεια και οργή κατά του προσώπου του. Προσπαθεί δηλαδή να τη σκαπουλάρει από τις συνέπειες της ελεεινής στάσης του, προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών ηρώων αυτού του τόπου και συγκεκριμένα του θείου του και θρυλικού καπετάνιου του ΕΛΑΣ Ρούμελης, Νικηφόρου (Δημήτρη Δημητρίου), που τύγχανε αδελφός της μητέρας του αηδούς αυτού υποκειμένου, η οποία με τη σειρά της ήταν ηρωική αγωνίστρια της αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ (είναι συγκλονιστική η παρουσία της στο ντοκυμανταίρ του Ροβήρου Μανθούλη "Ο εμφύλιος πόλεμος"). 

Πρόκειται για ξεκάθαρη ιστορική και κοινωνική ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ! 

Αηδείς απόγονοι, ενδόξων προγόνων, ή για να το πούμε πιο απλά, μεταμοντέρνοι γερμανοτσολιάδες!


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου