Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας, σήμερα 11.06.2015 ταυτόχρονα σχεδόν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς παρακολούθησαν στο ΠΠΚ Αμφίκλειας ένα ακόμα χρήσιμο και ουσιαστικό μάθημα,.....
αυτό τηςανακύκλωσης συσκευασιών, από τον θεμελιωτή και στυλοβάτη της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης στην περιοχή μας.
Ο συμπατριώτης μας και συμπολίτης, επιστήμονας των θετικών επιστημών και επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κος Ι. Ε. Πανουργιάς, για μια ακόμα φορά έβαλε στην υπηρεσία των παιδιών αλλά και του τόπου, το χρόνο του, τις γνώσεις του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το θέμα της ανακύκλωσης και με πραγματικά εποπτικά μέσα!! ενημέρωσε με ιδιαίτερα καταληπτό τρόπο το παιδικό κοινό.
Η παραπάνω εκδήλωση σε συνεργασία με το Σχολείο, εντάσσεται σε μια σειρά από προπαρασκευαστικές ενέργειες των τοπικών Δημοτικών αρχόντων ώστε να ξεκινήσει πάλι και αποτελεσματικά η ανακύκλωση στην περιοχή. Οι μπλε κάδοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο για πλύσιμο από το ειδικό όχημα του Δήμου και η έναρξη της διαδικασίας θα σηματοδοτηθεί σύμφωνα και με τους αρμόδιους του Δήμου, με την τοποθέτηση των μπλε κάδων στη θέση τους.
 Σημειώνεται ότι από τον τότε αυτόνομο Δήμο Αμφίκλειας το 2007 ξεκίνησε επιτυχημένη ανακύκλωση, που στην πορεία διευρύνθηκε αλλά και λοξοδρόμησε κάτω από βαρύγδουπους τίτλους όπως: Νομαρχιακός σχεδιασμός, Περιφερειακός σχεδιασμός κτλ ή πίσω από διάφορα αρκτικόλεξα όπως: ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, ΦΟΔΣΑ κλπ.
Καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια, η οποία έρχεται να συνεχίσει και να αξιοποιήσει την προηγούμενη εμπειρία και η οποία προσπάθεια απαιτεί φυσικά την στήριξη όλων των Δημοτών με στόχο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα (όχι ξένες ύλες) των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας, για να προκύπτει ένα θετικό και χρήσιμο για όλους περιβαλλοντικό κυρίως αποτέλεσμα.
Δ. Ι. Καλπύρης
Αμφίκλεια

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΛΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ!!!!!!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου