Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡtΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ!!!

Γράφει ο Βέργος Πέτρος.

Στο χειρότερο δυνατό σενάριο για τους εργαζομένους ιδιοκτήτες φορτηγών  στην Kerneos (πρώην "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες") .....

εξελίχτηκε η τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του σωματείου τους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, χθες το απόγευμα στα γραφεία της εταιρίας.
"Ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας, εάν και εφόσον σας χρειαστούμε θα σας καλέσουμε", ήταν η τελευταία φράση που άκουσαν οι εργαζόμενοι.
Μετά από διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν καθ' όλη  την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε, το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά 59 εργαζόμενοι οδηγοί, από Δευτέρα να βρίσκονται χωρίς δουλειά.
Προφανώς η  εταιρία ξεκίνησε την αναδιάρθρωσή της μειώνοντας το εργατικό κόστος και "πετώντας" στο δρόμο, από την μια στιγμή στην άλλη τόσους εργαζόμενους.
 Η προσπάθεια και το σχέδιο από πλευράς εταιρίας να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, βρίσκετε ήδη σε εφαρμογή.  Οι διάφορες "φήμες" που ήθελαν τους καινούργιους ιδιοκτήτες από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους εδώ, να "ασκούν πιέσεις" στους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με τις χθεσινές απολύσεις, κάνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να πορευτεί η νέα ιδιοκτησία.
Με πυξίδα το κέρδος και σύμμαχο την νομιμότητα που απορρέει από τους νόμους που ψήφισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων και που εξακολουθούν να ισχύουν και με την σημερινή συγκυβέρνηση, η Kerneos υλοποιεί  τα πλάνα της.
Στο αντίθετο στρατόπεδο τώρα αυτό των εργαζομένων επικρατεί αναταραχή και για τον λόγο αυτό την Δευτέρα κάποιοι ιδιοκτήτες φορτηγών μεταφοράς μεταλλεύματος, έχουν ζητήσει από το προεδρείο τους την σύγκληση της ολομέλειας του σωματείου τους. Ο λόγος προφανής.
Εμείς ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα ξανασκεφθεί το ζήτημα, και θα αναθεωρήσει την απόφασή της, ώστε  οι οδηγοί να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Για το θέμα είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουμε.

ΣΣ. Η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Φωκίδος από την πρώτη κιόλας στιγμή στέκεται αρωγός στην προσπάθεια και στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και θα βοηθήσει με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει προς την κατεύθυνση αυτή, όταν αυτό της ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου