Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η χλιδή των δημάρχων που... κλαίνε για τα αποθεματικά!

Έμοιαζε με «γαμήλια δεξίωση πάμπλουτου επιχειρηματία και όχι με ετήσιο συνέδριο δημάρχων σε εποχή κρίσης»! Το σχόλιο ανήκει σε παλιό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, ....
που δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας όλα όσα συνέβαιναν γύρω του.

Την Πέμπτη το απόγευμα καθόταν στο καφέ του ξενοδοχείου του «Πόρτο Καρράς» με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Εκεί όπου από το πρωί, δίπλα στα πολυτελή κότερα, είχε ξεκινήσει το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ με βασικό θέμα συζήτησης αν πρέπει οι δήμοι να δώσουν τα αποθεματικά τους προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία! Η αντίθεση ήταν προκλητική.

1.000 άτομα

Το ρολόι έδειχνε 17.30 και στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Σιθωνίας μόλις είχε τελειώσει η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση. Ηταν το σύνθημα! Οι σύνεδροι κατευθύνθηκαν προς το «Μελίτων», το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο του συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», όπου στηνόταν μια μεγάλη όσο και εντυπωσιακή δεξίωση.

Δίπλα στην πισίνα στρώθηκαν 80 (τις μετρήσαμε!) ροτόντες, καθεμία από τις οποίες φιλοξενούσε δέκα «προνομιούχους». Αλλοι ήταν δήμαρχοι, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δήμων, πολλοί από τους οποίους ήρθαν στο ξενοδοχείο συν... γυναιξί και τέκνοις. Αυτό τουλάχιστον πρόδιδαν τα παιδικά καροτσάκια που υπήρχαν διάσπαρτα στον χώρο. Τελικό νούμερο; Περισσότερα από 1.000 άτομα!
Στο βάθος, ακριβώς δίπλα στην πισίνα είχε στηθεί μια μεγάλη εξέδρα. Σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε live πρόγραμμα με βαριά ονόματα, όπως αυτό του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου που χάρισε με το μπουζούκι του γνωστές μελωδίες τις οποίες ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης. Οσο για το μενού, σε αυτό οι διοργανωτές της ΚΕΔΕ έκαναν μια υποτυπώδη προσπάθεια για οικονομία! Δεν υπήρξε πρώτο και δεύτερο πιάτο, αλλά μόνο κρασί και «καναπεδάκια».

Προσφέρθηκαν λοιπόν λευκό και κόκκινο κρασί «Μελισσάνθη» του «Πόρτο Καρράς», ενώ σε κάθε ροτόντα οι πιατέλες με τα αλλαντικά και τα τυριά διαδέχονταν η μία μετά την άλλη.

Η δεξίωση στήθηκε προκειμένου να διασκεδάσουν οι αυτοδιοικητικοί αλλά και να τιμηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο βράβευσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης άλλο κοστούμι φορούσε το πρωί και άλλο το απόγευμα, ενώ είχε πάντα δίπλα του τη σύζυγό του Μαρίνα. Η εμφάνισή της ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Είχε επιλέξει ένα φόρεμα γεμάτο χρυσές παγέτες στο χρώμα της άμμου και δωδεκάποντα τακούνια.
Κρατικά αυτοκίνητα

Φυσικά το ξενοδοχείο ξεχείλιζε από κόσμο που φιλοξενήθηκε στο «Πόρτο Καρράς» από την ΚΕΔΕ αλλά και από τις επιμέρους ΠΕΔ, οι οποίες κάλυψαν και τα έξοδα. Στους χώρους του πάρκινγκ τα αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες σχημάτιζαν ουρές, ενώ -όπως πληροφορηθήκαμε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου- το τριήμερο του συνεδρίου δεν υπήρχε ελεύθερο δωμάτιο ούτε για δείγμα.
Η γραβάτα του Ψινάκη και το σούπερ κέτερινγκ
Χλιδάτη και η εικόνα της συνεδριακής αίθουσας όπου διεξαγόταν το συνέδριο. Οι εργασίες του λάμβαναν χώρα στο «Olympic Hall», με τα πανάκριβα κότερα να αρμενίζουν δίπλα από τους συνέδρους που έβγαιναν έξω προκειμένου να καπνίσουν και να κάνουν τις απαραίτητες συζητήσεις.

Εκεί πρωταγωνίστησαν τρία πρόσωπα: ο Ηλίας Ψινάκης που κάθε τρίωρο εμφανιζόταν με διαφορετική γραβάτα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συνέδρους.

Εξω από το «Olympic Hall» το κέτερινγκ είχε συνεχώς δουλειά προσφέροντας χυμούς, ατομικές συσκευασίες με τοπικά γλυκίσματα και σάντουιτς που εξαφανίζονταν σε χρόνο dt.

Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο της Αυτοδιοίκησης. Εν μέσω χρεοκοπίας, το έτος 2015.
Ο «πόλεμος» για τα ταμειακά διαθέσιμά τους
Με το θέμα της τελικής στάσης των δήμων για τα αποθεματικά τους να παραμένει μεγάλο ερώτημα συνεχίστηκε χτες το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκίνησε την Πέμπτη στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, αν και το θέμα ήταν κυρίαρχο σε πολλές από τις χτεσινές ομιλίες και παρεμβάσεις των δημάρχων.
Στα αποθεματικά αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η Ενωση δεν έχει αλλάξει θέση: «Δεν δώσαμε κανένα πράσινο φως για αλλαγή στάσης στο ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και δεν αλλάξαμε καμία απόφαση της ΚΕΔΕ. Οι αποφάσεις μας θα ληφθούν συλλογικά από το συνέδριο» σημείωσε και απάντησε στις χτεσινές βολές του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος μίλησε περί «φακέλων διαφθοράς».
«Καλούμε τον κ. Βούτση να δώσει σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα ονοματεπώνυμα, εφόσον τα γνωρίζει, και να αφήσει τις αόριστες αναφορές. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να πετά λάσπη και να αμαυρώνει συλλήβδην την Αυτοδιοίκηση. Θέση μας σταθερή είναι όλα στο φως, όλα με διαφάνεια και με ονοματεπώνυμα» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επειδή πήρε την απόφαση να ανοίξει λογαριασμό του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
espressonews






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου