Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τι καιρό θα κάνει τη Μ. Εβδομάδα

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο φαίνεται πως ο καιρός φτιάχνει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα......


Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και έτσι η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με χειμωνιάτικο καιρό. Η αρχή θα γίνει από την Κυριακή των Βαΐων οπότε και θα έρθουν βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά. Μέχρι και 10 βαθμούς -σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα- θα πέσει η θερμοκρασία. Ωστόσο από τη Μ. Παρασκευή φαίνεται πως το σκηνικό θα αλλάξει με τον ήλιο να κάνει πάλι την εμφάνισή του και το ψήσιμο του αρνιού να αναμένεται να γίνει υπό ανοιξιάτικο καιρό.



Πιο αναλυτικά:

Κυριακή των Βαΐων 05-04-2015

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Μεγάλη Δευτέρα 06-04-2015

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο αλλά από το απόγευμα σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Μεγάλη Τρίτη 07-04-2015

Καιρός: στην ανατολική χώρα νεφώσεις με βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Μεγάλη Τετάρτη 08-04-2015

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.


Την Κυριακή του Πάσχα, αν δεν απομακρυνθεί το σύστημα στα ανατολικά, πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά μικρά προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία, κυρίως στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου