Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παρά την καθολική συμμετοχή του λαού της Φωκίδας στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο Αδιαφορεί η Πολιτεία

Πρωτοφανή και καθολική συμμετοχή είχε ο λαός της Φωκίδας στην κινητοποίηση..... που διοργάνωσαν από κοινού το Σωματείο Εργαζομένων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Δωρίδας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν για πρώτη φορά με τέτοια μαζικότητα έξω να διαδηλώσουν υπέρ της στελέχωσης του νοσοκομείου, ώστε να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες στους κατοίκους.
Η συγκέντρωση άνοιξε με πολιτικές ομιλίες, πολλές εκ των οποίων ήταν τόσο μακροσκελείς που αρκετοί διαδηλωτές κουράστηκαν και αποχώρησαν.  Τις ομιλίες άνοιξε ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος, ενώ ακολούθησαν ο Βουλευτής κ. Κωστοπαναγιώτου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μίχος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπεντζώνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι.
Ο Βουλευτής Φωκίδας τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κοροϊδέψει τον κόσμο λέγοντας ότι θα φέρει αύριο το πρωί δυο γιατρούς, όπως έκαναν άλλοι. Υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο, αλλά απαιτούνται ριζικές αλλαγές σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, δεν δεσμεύθηκε για άμεσα μέτρα που θα κρατήσουν «ζωντανό» το νοσοκομείο.
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Υγείας και επίσης θα κληθούν οι κάτοικοι σε μαζική συμμετοχή.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ανησυχία των κατοίκων της Φωκίδας είναι τεράστια για το νοσοκομείο, εξ ου και για πρώτη φορά είχε κινητοποίηση τόσο υψηλή συμμετοχή. Ο κόσμος της περιοχής επιθυμεί να δοθεί άμεσα λύση κατ’ εξαίρεση για το νοσοκομείο της Άμφισσας, αφού υπάρχουν δυο πολύ σοβαροί λόγοι που το καθιστούν αναγκαίο. Η μετακίνηση σε άλλη περιοχή δεν είναι εύκολη, λόγω του κακού οδικού δικτύου. Δεν υπάρχει άλλο ίδρυμα δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην περιοχή, κρατικό ή ιδιωτικό, που θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε επείγοντα περιστατικά που χρήζουν εισαγωγή. Λέγεται ότι έχει μεγάλα προβλήματα η Παθολογική Κλινική της Λιβαδειάς, όμως αφενός δεν είναι κλειστή, αφετέρου σε ένα τέταρτο της ώρας μπορούν να είναι στη Θήβα, ενώ ο κάτοικος της Φωκίδας δεν έχει καμιά άλλη διέξοδο. Ο κόσμος της περιοχής αισθάνεται ανασφάλεια και θέλει να συνεχιστούν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις μέχρι να εισακουστεί ο λόγος τους!
orafok.gr

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ,ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ Η ΦΩΚΙΔΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή