Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Προτάσεις προς την Δημοτική αρχή για την ανάπτυξη της Αμφίκλειας

Πέραν των προτάσεων που κατατέθηκαν από την Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας προς τον Δήμο, με τις οποίες συμφωνούμε .....
στην ουσία τους σε μεγάλο ποσοστό, θα θέλαμε και εμείς σαν blog AMFIKLIA να συμβάλουμε στον δημόσιο διάλογο και να προσθέσουμε επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος και προτάσεις προς τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας όσο και προς την Δημοτική Κοινότητα Αμφίκλειας, που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στην μελλοντική ανάπτυξη της πόλης μας, κυρίως  σε τουριστικό επίπεδο αλλά και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων.

1.    Ανάδειξη και προβολή του Βοιωτικού Κηφισού στην περιοχή μας (ενδεικτικά σημεία έμφασης γέφυρα στο Κωμοπύλι, του Παπαλουκά ο μύλος) ώστε να προσελκύσουμε περιηγητικό και φυσιολατρικό τουρισμό. 


2.    Ανάδειξη και συντήρηση Ποδηλατικού μονοπατιού Αμφίκλειας .  
Καθώς είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος ο ποδηλατικός τουρισμός πλέον στην Ελλάδα, μπορούμε να προσελκύσουμε ένα μερίδιο και εμείς από την στιγμή που υπάρχει ένα πολύ ωραίο ποδηλατικό μονοπάτι.
Ποδηλατικό μονοπάτι Αμφίκλειας
3.    Ανάδειξη και προβολή της διαδρομής «Μονοπάτι Παρνασσού» τόσο στην μικρή όσο και στην μεγάλη διαδρομή του, ώστε να προσελκύσουμε ορειβατικό ή περιηγητικό  τουρισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο όταν γίνεται ο αγώνας.
Μονοπάτι Παρνασσού
4.    Ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στους νέους δρόμους που δημιουργήθηκαν με το νέο σχέδιο πόλης της Αμφίκλειας (στις περιοχές Κουμπουριανά και μετά το Γυμνάσιο Αμφίκλειας)
Τα σημεία που είναι σε κίτρινο κύκλο
5.    Καλλωπισμός του χώρου Πάρκιγκ δίπλα από την Κεντρική πλατεία Αμφίκλειας.

6.    Ανάδειξη και προβολή της Ιεράς Μονής Δαδιού όπως και στα δεκάδες γραφικά εξωκλήσια που υπάρχουν  στην Αμφίκλεια,  με στόχο την προσέλκυση θρησκευτικού τουρισμού.
  

7.    Ανάδειξη και προβολή του Παραδοσιακού οικισμού της Αμφίκλειας με δράσεις που θα τον διαφημίζουν (Ενδεικτικά φωτογραφίες, βίντεο, σήμανση με ταμπέλες , ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική πλατεία που είναι και το μεγαλύτερο σημείο συγκέντρωσης επισκεπτών), ώστε να μπορούν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας να περπατήσουν μέσα στα στενά του και να περιηγηθούν, καθώς τώρα ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη του.  Και φυσικά όποιος έχει πάει βόλτα έχει μείνει ενθουσιασμένος με την εικόνα που έχει πλέον , μετά την ολοκλήρωση των έργων λιθόστρωσης των δρόμων που τον περιβάλουν.
 

8.    Συντήρηση του οδικού δικτύου της πόλης της Αμφίκλειας, ειδικά στο κομμάτι που βρίσκεται από την  πάνω πλατεία μέχρι το Αλωνάκι από την μία και προς το νεκροταφείο από την άλλη, όπως επίσης και η περιφερειακή οδός,  καθώς πλέον οι δρόμοι έχουν γεμίσει λακκούβες και έχουν φθαρεί επικίνδυνα.
9.    Αναστήλωση και ανάδειξη του πάνω γεφυριού που γκρεμίστηκε από τα νερά του ποταμού Κηφισού πριν από λίγους μήνες. 

10.  Ανάδειξη και καθαρισμός της αρχαίας λιθόστρωτης οδού που υπάρχει  στην τοποθεσία  "πιάνια " ανατολικά της Αμφίκλειας στο βουναλάκι που υπάρχει απέναντι από την χαράδρα Βαρσάμω και είναι ένας δρόμος που χρονολογείται από τα Ρωμαϊκά ή Βυζαντινά χρόνια και φτάνει μέχρι την άλλη πλευρά του βουνού στον δρόμο προς Κ. Τιθορέα. (βλέπε χάρτη).  


      Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας οδού είναι καλυμμένη από πουρνάρια και έχει σχεδόν «εξαφανιστεί», που φανερώνει την αδιαφορία όλων για ένα τόσο σημαντικό αξιοθέατο.

11.  Ανάδειξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης της Αμφίκλειας (Γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο 5Χ5, κλειστό γυμναστήριο για μπάσκετ-βόλεϊ, γήπεδο beach volley {ναι για όσους δεν το ξέρουν υπάρχει και τέτοιο στην Αμφίκλεια}, ανοικτό γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ και δημιουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, τόσο για νέους όσο και για μεγαλύτερες ηλικίες, πέραν των δύο αθλητικών συλλόγων {ΓΣ Παρνασσός και ΑΣ Διόνυσος}, που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους σε αυτόν τον τομέα.
 
 

Θα θέλαμε και την δική σας γνώμη για αυτά που προτείνουμε μέσα από τα σχόλια σας όσο και από τα
 e-mail σας στο amfikleia@yahoo.gr

Επίσης θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε και να δημοσιεύσουμε και τις δικές σας προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας, εφόσον έχετε και μας τις στείλετε.
ΠΗΓΗ : amfiklia.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΛΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ....ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή