Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μέτωπο Βοιωτίας και Λοκρίδας για να περιοριστεί η διέλευση φορτηγών από την Π.Ε.Ο

Συνάντηση με το Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στοχευμένες κινητοποιήσεις, αποφασίστηκαν σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Χαιρώνεια  για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της παλαιάς Εθνικής οδού, ....
εξαιτίας  της αυξημένης  διέλευσης βαρέων οχημάτων. Μετά την τελευταία αύξηση των διοδίων, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί για τις πόλεις και τα χωριά, που βρίσκονται κατά μήκος της Π.Ε.Ο σε Βοιωτία και Λοκρίδα.Προκειμένου να μειώσουν το κόστος μεταφοράς οι οδηγοί επιλέγουν την Π.Ε.Ο
Σύμφωνα με μελέτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθημερινά διέρχονται πάνω από 700 φορτηγά δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια σε κατοίκους και οδηγούς μικρότερων οχημάτων. Ο όγκος των φορτηγών είναι τεράστιος για το επαρχιακό δίκτυο της περιοχής, που δεν μπορεί να αντέξει αυτή τη μεγάλη άνοδο.
Στη συνέλευση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία της δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, βουλευτές και πλήθος κόσμου, με όλες τις απόψεις να συγκλίνουν ότι αν δεν υπάρξει μείωση των διοδίων, το πρόβλημα δεν θα λυθεί.
xer2Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σύμφωνα με την κ. Πούλου θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους δημάρχους Θήβας, Αλιάρτου και Λοκρίδας και θα περιλαμβάνει κλείσιμο των κόμβων σε Θήβα και Μπράλο.
Ενώ ειδικά για τη Χαιρώνεια, η δήμαρχος ανακοίνωσε την επανατοποθέτηση του ραντάρ, που κάποιοι είχαν καταστρέψει «πυροβολώντας το».
Τη νομική οδό  επιλέγει η περιφέρειας Στερεάς, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, στηριζόμενη στη μελέτη και τις πρόσφατες μετρήσεις των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Υπέρ των διεκδικήσεων τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας, προτείνοντας μείωση των διοδίων και συνάντηση ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Αντίθετος με τις «επαναστατικές κινητοποιήσεις»  δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Κουτσούμπας που πρότεινε διάλογο και κατασκευή παρακαμπτήριων δρόμων.
Μόνο με τις κινητοποιήσεις του κόσμου μπορεί να υπάρξει λύση τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Σταθάς επισημαίνοντας ότι χωρίς μείωση των διοδίων δεν υπάρχει λύση.
siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου