Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δήμος Δελφών -Πολίτες στο Προσκήνιο: Απόφαση Δ.Σ. για τον ΕΝΦΙΑ

Στο Δ.Σ. του Δήμου στις 12-8-2014 οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ κινηθήκαμε σε πρώτο χρόνο, φέρνοντας θέμα για το φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
   Το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση: «Έχουμε χρέος να αποφασίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε προς το Υπ. Οικονομικών και την Κυβέρνηση, πως ως Δημοτική Αρχή, είμαστε αντίθετοι και ενάντιοι σε αυτά τα σαρωτικά φορολογικά μέτρα.»....

   Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. με Αριθμ. ΑΔΑ:ΩΜΦΡΩ9Θ-8ΜΝ ENFIA που αναρτήθηκε στο Διαύγεια στις 18-8-2014, ίσως αποδειχτεί στο μέλλον σωτήρια για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Δελφών που υπόκεινται σε φορολογία.
    Ο Δήμος με την απόφασή του αυτή, στο τέλος της θητείας του, για πρώτη φορά έκανε πρώτος το βήμα. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν μαζικά μεγιστοποιώντας το.    
  Η παράταξή μας καλεί τους δημότες του Δήμου μας να αντιδράσουν, με κάθε τρόπο στην φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση ως σήμερα, η οποία θα έχει άμεση συνέχεια με αύξηση του ΦΠΑ σε ΦΑΡΜΑΚΑ, ΔΕΗ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΤΡΟΦΙΜΑ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.!!!
  Ζητάμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, με αποφασιστικότητα, Ενάντια στον Φόβο την Ιδιώτευση και την Απραξία.
  Κοινοποιούμε την πρότασή μας που ακολουθεί, όπως κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Δ.Σ. στη Βουλευτή του νομού κα. Ασπασία Μανδρέκα, το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή των Ελλήνων.

Προς το Δ.Σ. Δήμου Δελφών                                           Άμφισσα 12-8-2014
Εισαγωγή θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης για λήψη απόφασης.
Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες & Κύριοι Σύμβουλοι.
Πιστεύουμε και το έχουμε εκφράσει πολλές φορές, πως ο ρόλος της Τ.Α, είναι ενεργητικός, παρεμβατικός. Είναι χρέος  των Δημοτικών Αρχών, να παίρνουν θέση και να υπερασπίζουν τον πολίτη ως ο πιο άμεσος εκφραστής του. Σε κάθε θέμα και πρόβλημα που τον απασχολεί. Ιδιαίτερα όταν τέτοιου είδους προβλήματα αποκτούν διάσταση πανκοινωνική.
Για τον λόγο αυτό, ζητάμε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας, να εκφράσει την αντίθεσή του απέναντι στον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων).  Το επείγον του θέματος, συνίσταται στο ότι, άμεσα, αρχές Σεπτεμβρίου, θα αποσταλούν οριστικά προς 6.000.000 Έλληνες πολίτες, τα εισπρακτικά έντυπα του νέου φόρου. Ενός φόρου, που είναι ο πιο μαζικός στην ιστορία της Ελλάδας, από τον οποίο δεν εξαιρούνται οι Δήμοι.
Ο δήμος Δελφών θα φορολογηθεί για όλα τα ακίνητα και την περιουσία που έχει αποκτήσει από Κληροδοτήματα. Αυτό θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, όπως και το σύνολο των Δήμων της χώρας, εξ αιτίας των Μνημονιακών πολιτικών και της απαρέγκλιτης εφαρμογής τους από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τρόϊκας.
Οι δημότες του Δήμου Δελφών, όπως και το σύνολο σχεδόν των πολιτών  αυτής της χώρας, είναι σε αναβρασμό και σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Έχουμε χρέος να αποφασίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε προς το Υπ. Οικονομικών και την Κυβέρνηση, πως ως Δημοτική Αρχή, είμαστε αντίθετοι και ενάντιοι σε αυτά τα σαρωτικά φορολογικά μέτρα.
Ο νόμος αυτός:    
·         Παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.
·         Με τον τρόπο που φορολογεί τα ακίνητα μονιμοποιεί το «χαράτσι» μέσω της Δ.Ε.Η. και παράλληλα διατηρεί τον Φ.Α.Π. (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω του συμπληρωματικού φόρου. Επίσης επιβάλλεται  «χαράτσι» για πρώτη φορά και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
·         Για πρώτη φορά φορολογούνται τα αγροτεμάχια.
·         Πρόκειται για ένα φόρο κατοχής ακινήτων που στην πλειοψηφία τους δεν δίνουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη.
·         Οδηγούμαστε χωρίς προηγούμενο, με μαθηματική ακρίβεια, στην  δήμευση της περιουσίας, αφού είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα ποσά από πολίτες με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, μικρομεσαίους και ανέργους.
·         Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία.
·         Δεν προστατεύει αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν. Η κυβέρνηση εμπαίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, υποσχόμενη δήθεν μειώσεις από το φόρο. Τα εισοδηματικά και τα άλλα κριτήρια που θεσπίζει ως προϋποθέσεις, καθιστούν αδύνατη την ένταξη των πολιτών.
·         Ταυτόχρονα θα διαλύσει και τους ελάχιστους, που αναπνέουν ακόμα μετά δυσκολίας οικονομικά.
Υπενθυμίζουμε προς το Δ.Σ. του δήμου μας, πως πολίτες με υπογραφές και η παράταξή μας ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, σε αντίστοιχη συνεδρίασή του στις 27-5-2012,  είχαμε εισάγει θέμα για το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Ζητούσαμε τότε την παρέμβαση του Δήμου και την στήριξη των πολιτών, που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις νέες οικονομικές συνθήκες. Με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες, η Δημοτική Αρχή δεν συνέδραμε τους Πολίτες της. Για την ιστορία τα αιτήματα και οι πρωτοβουλίες των πολιτών, ενάντια στο «Χαράτσι της ΔΕΗ», είχαν ξεκινήσει από τις 26-9-2011.
Σήμερα το «χαράτσι» που υπόσχονταν πως θα καταργήσουν τότε, το έχουν επεξεργαστεί, αναβαθμίσει, πολλαπλασιάσει. Εισάγοντας στην ζωή της κάθε οικογένειας, του κάθε πολίτη, την ανασφάλεια, τον μαρασμό και τον εξανδραποδισμό, προσπαθώντας να στερήσουν το «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας». Έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας, για να αποδώσουν την σπουδαιότητα της Εστίας.
Η κοινωνία μας πρέπει μαζικά & με σύμπνοια να Αντισταθεί και να Ανατρέψει, αυτή την πολιτική. Ο κάθε πολίτης, η κάθε Αρχή που τον εκπροσωπεί. Ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστάρης σε όλα τα σοβαρά προβλήματα των δημοτών του. Οφείλει να τα υποστηρίζει, δυναμικά.
Να σταματήσουμε το πισωγύρισμα. Γιατί μας πάνε πολλά χρόνια πίσω.
«Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται όταν δεν αποβλέπει σε δημόσια ωφέλεια. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται στον προσδιορισμό των φόρων, να επιβλέπουν τη χρήση τους και να ελέγχουν την διαχείρισή τους». 220 χρόνια πριν! από την Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη της Γαλλικής Επανάστασης.
Για την Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου