Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας 2011 - 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 2011 – 2014

Φίλες και φίλοι,
Εκπνέοντας η πρώτη θητεία των μόλις 3,5 χρόνων της πρώτης Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων μας και μια ειλικρινή εξομολόγηση των δυσκολιών και των παραμέτρων που όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε.....

            Η Αιρετή Περιφέρεια, θεσμός που εισήγαγε ο Καλλικράτης, ήταν ένα λευκό χαρτί, που με επιμονή και σκληρή δουλειά του δώσαμε σε αυτή τη θητεία θεσμική, λειτουργική και διοικητική οντότητα. Εγχείρημα καθόλου εύκολο μια και ξεκίνησε με ελλείψεις και ασάφειες. Ένας διοικητικός λαβύρινθος με κενά, αδυναμίες και αλληλοκαλύψεις αρμοδιοτήτων και όλα αυτά σε παράλληλη τροχιά με την οικονομική ύφεση, με περίσσεια γραφειοκρατία και έλλειμμα σε οικονομικούς, ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Σε επίπεδο χώρας σημειώθηκαν μεγάλες αντιφάσεις και επίφοβες ανατροπές, η κοινωνία πιέστηκε και οι θεσμοί υπέστησαν μεγάλους κραδασμούς, φθάνοντας μερικές φορές στα όριά τους.
Η μεταρρύθμιση έγινε σε λάθος εποχή και δεν στηρίχθηκε στους αναγκαίους οικονομικούς, υλικούς και ανθρώπινους πόρους.
Έτσι ο νέος θεσμός ταξίδεψε μόνος. Χωρίς υποστήριξη και λειτούργησε μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που είχε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
·         Μείωση της χρηματοδότησης από τον Κρατικό προϋπολογισμό που φθάνει για τις λειτουργικές δαπάνες το 50%, και κατάργηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) το 2013 – 2014. Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας μείωσε τα λειτουργικά της έξοδα κατά 64%, με ορθολογική οικονομική διαχείριση, με οικονομίες κλίμακας, αξιοποίηση χώρων, αποδεσμεύσεις κτιρίων και επαναδιαπραγμάτευση ενοικίων.
·         Αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας. Το 2010 υπηρετούσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας 120 υπάλληλοι και το 2014 υπηρετούν 68.
Όμως το περιορισμένο σε αριθμό προσωπικό, με μειώσεις αποδοχών και υποβάθμιση ασφαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεων, που αντιμετωπίζει καθημερινά το δαίδαλο της πολυνομίας, στάθηκε δυναμικό και αξιόμαχο και προσέφερε σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
·         Αλλαγή 4 κυβερνήσεων που σημαίνει ότι οι παρεμβάσεις και διεκδικήσεις μας ήταν ένας μαραθώνιος ενημέρωσης και διεκδίκησης για τα προβλήματα της Περιφέρειας.
·         Επιπτώσεις του μνημονίου (διαθεσιμότητα, εποπτεία, αυστηροί δημοσιονομικοί όροι)
Τα προβλήματα αυτά τα αντιμετωπίσαμε με συγκροτημένο και ιεραρχημένο προγραμματισμό και συνεχείς διεκδικήσεις και πιέσεις.



Τα έργα στη Φωκίδα 2011 – 2014
Έργο : Ολοκλήρωση κτηριακών εγκαταστάσεων Τ.Ε.Ι. Άμφισσας
Προϋπολογισμός: 7.000.000,00 €
Τον Απρίλιο του 2011 το έργο 7 εκατ. € εντάχθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό σκέλος του Ε.Σ.Π.Α. και βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης.
Η απόφαση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ένταξης του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. – Περιφερειακό Σκέλους ήταν το προαπαιτούμενο και συνετέλεσε ώστε να παραμείνει το Τ.Ε.Ι. στην Άμφισσα, γιατί σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς αν ένα έργο που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν χρησιμοποιηθεί για το σκοπό ένταξής του, τότε πληρώνεται από Εθνικούς και όχι ευρωπαϊκούς πόρους.

ΔΕΛΦΟΙ, ο ομφαλός της Γής: Στο κέντρο των προσπαθειών και του ενδιαφέροντος
Προϋπολογισμός: 4.967.207,80 €
Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Περιφερειακό Σκέλος εντάχθηκε το έργο «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Δελφών» προϋπ. 1.700.000,00€ που θα υλοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα έργο ύψιστης πολιτισμικής, εθνικής και αναπτυξιακής σημασίας. Ένα έργο που οφείλαμε στον τόπο και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ είχε εκπονήσει τη μελέτη με δωρεά των αφών Ανδρεοπούλου.
Για τους Δελφούς χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Σ.Π.Α. – περιφερειακό σκέλος:
-          «Αναβάθμιση και επέκταση υπάρχοντος συστήματος πυρόσβεσης αρχαιολογικού χώρου Δελφών (Α' Φάση)» προϋπ. 1.946.676,27€,
-          «Εξασφάλιση αρχαιολογικού χώρου Δελφών, κατασκευή μεταλλικού τοίχου ανάσχεσης», προϋπ. 304.974,81€
-          «Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δελφών», προϋπ. 600.000,00€ και
Επίσης, υλοποιούνται τα παρακάτω:
-           «Αποκατάσταση ερείσματος πρανών έναντι Μουσείου Δελφών» προϋπ. 66.500,00€
-          «Μελέτη προστασίας από καταπτώσεις σε τμήμα της Ε.Ο. Αράχωβας – Δελφών, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών», μετά από επιστολές διαμαρτυρίας δημοπρατήθηκε η μελέτη, με εκτιμούμενη αμοιβή 349.056,72€. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση και είναι σε εξέλιξη οι γεωλογικές εργασίες υπαίθρου.


Έργο : Αρδευτικό έργο Ελαιώνα Άμφισσας, Ν. Φωκίδας προϋπ.: 37.205.000,00 €
Το έργο αφορά στην κατασκευή των απαραίτητων αρδευτικών εργασιών για την αξιοποίηση της πεδινής κοιλάδας μεταξύ Άμφισσας, Χρισσού, Δελφών και Ιτέας (κοιλάδα Άμφισσας), συνολικής ακαθαρίστου εκτάσεως 34.810 στρ.(καθαρής 30.960στρ.), ώστε να αρδεύεται η περιοχή με ένα σύγχρονο σύστημα αρδεύσεως με σταγόνες. Έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα 92.000 μμ περίπου σωλήνες PVC, ήτοι το 71,31 % επί του συνολικού προβλεπόμενου, από την οριστική μελέτη.
Δυστυχώς στον ελαιώνα της Άμφισσας στις 5 Αυγούστου 2014 σημειώθηκε πυρκαγιά που έκαψε 37.500 ελαιόδενδρα. Το καλό νέο είναι ότι στις εκσκαφές που προηγούνται του έργου αποκαλύφθηκε σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα, θολωτός τάφος της μυκηναϊκής περιόδου (14ο – 12ο π.Χ.)

Έργο : Κατασκευή Εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου (από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση νέων Φυλακών) - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Προϋπολογισμός: 17.500.000,00 €
Η σύμβαση υπογράφηκε την 29 – 09 – 2011 και αφορά εργασίες βελτίωσης της Ε.Ο. Άμφισσας Λιδωρικίου σε μήκος 16,47 χλμ. με ασφαλτοστρωμένο πλάτος 9,50μ., κατασκευή δύο ανισόπεδων διαβάσεων και τριών ισόπεδων κόμβων (κόμβος Ερατεινής, Αμυγδαλιάς και Μαλανδρίνου) καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός αυτών.
Με συμπληρωματική σύμβαση έγιναν εργασίες ασφαλτικών στο τμήμα από έξοδο Αγίας Ευθυμίας έως είσοδο Βουνιχώρας μήκους 2.961μ. κατασκευής κάτω διάβασης, κατασκευής τεχνικού Cut & Cover και εργασίες κατασκευής αγροτικού δρόμου σύνδεσης με τον οικισμό του Μαλανδρίνου.
Μετά την ολοκλήρωσή του μελετάται το επόμενο τμήμα που αφορά τον δρόμο Μαλανδρίνο – Λιδωρίκι.


Έργο : Ολοκλήρωση μελετών βελτίωσης οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, στο τμήμα Μπράλος – Άμφισσα
Προϋπολογισμός: 3.999.380,00 €
Φορέας υλοποίησης του έρογυ είναι σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η Ε.Υ.Δ.Ε./ Π.Α.Θ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το έργο εντάσσεται στον άξονα της Ε.Ο. Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο που αποτελεί τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου «Ε65», αφορά βελτίωση της υφιστάμενης οδού και νέα χάραξη.
Έχει γίνει πρόταση ένταξης του οδικού άξονα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020. Η πρόταση αφορά στην ολοκλήρωση της Βελτίωσης και της Αναβάθμισης του οδικού άξονα.
Για το υποτμήμα Ιτέα – Γαλαξίδι μήκους 13,140χλμ. έχει εγκριθεί η Μ.Π.Ε. και οι οριστικές μελέτες οδοποιίας, αποχέτευσης και οι προμελέτες κόμβων. Εκτελούνται οι γεωτεχνικές έρευνες.

Έργο: Μελέτη Ταμιευτήρα και αρδευτικό δίκτυο Τολοφώνας στη θέση Χαρμίσκο
Προϋπολογισμός: 1.322.824,41€
Έχουν πραγματοποιηθεί από την μελετητική εταιρία οι τοπογραφικές, γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες και έχει υποβληθεί και η γεωργική μελέτη καθώς και η προμελέτη των υδραυλικών.
Βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

Έργο : Εγγειοβελτιωτικό έργο πεδιάδας Μόρνου
Ένα έργο που ευελπιστούσαμε όταν ολοκληρωθεί να αλλάξει το μοντέλο παραγωγής στην εύφορη κοιλάδα του Μόρνου, έχει αφήσει μια πικρή γεύση απογοήτευσης.
Κακοτεχνίες στο κατασκευαστικό κομμάτι που το εποπτεύει η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ανασταλτικός παράγοντας εξεύρεσης λύσης. Πάνω από 20 συσκέψεις έγιναν με πολιτικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και με τον Υπουργό με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας για την εξεύρεση λύσης αλλά ακόμα, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση από το Υπουργείο. Τελικά η Τεχνική Υπηρεσία θα εκδώσει ειδική διαταγή στον εργολάβο για δοκιμή διωρύγων και αποκαταστάσεις κακοτεχνιών.
Οι τοπογραφικές εργασίες του αναδασμού έχει ολοκληρωθεί από 14 – 09 – 2013. Τα γνωστά προβλήματα του αρδευτικού – στραγγιστικού που είναι και το κύριο έργο δεν επέτρεψε την παράδοση των νέων τίτλων αγροτεμαχίων. Αναμένεται ισοπέδωση – συστηματοποίηση εδαφών καθώς και η σήμανση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Προϋπολογισμός έργου: 256.108,09€. Το υποέργο αυτό και μόνο ήταν ευθύνη και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.
Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο πρέπει να κλείσει την εργολαβία για να γίνει δημοπράτηση με νέα εργολαβία όλων των συμπληρωματικών έργων και ελλείψεων (περιμετρική τάφρος, διαβάσεις πρόσβασης, ισοπεδώσεις εδαφών κλπ.) με επίβλεψη πλέον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και όχι του Υπουργείου.


Έργο : Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου
Ένα έργο που παρότι ήταν ώριμο και υπήρχε μελέτη που είχε πληρωθεί από το Ε.Σ.Π.Α. απεντάχθηκε μαζί με 45 άλλα έργα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κου Σωκράτη Αλεξιάδη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας είχε ολοκληρώσει τη μελέτη ύψους 792.936,00€ και θα πρέπει λόγω της περιβαλλοντικής του σπουδαιότητας να ενταχθεί στο Σ.Ε.Σ. (νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης).


Έργο: Μαρίνα Ιτέας
Το 2012 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγγραφής των υποχρεώσεων και της Διακήρυξης, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ώστε να μπορέσει εν συνεχεία να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός και να βρεθεί υποψήφιος Στρατηγικός Επενδυτής.
Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς η Μαρίνα της Ιτέας συμπεριλήφθη στο σχέδιο «ΝΗΡΗΙΔΕΣ» του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο σχεδίαζε να την εκμεταλλευτεί μαζί με τις υπόλοιπες.

Η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας από το 2011 έως σήμερα έδωσε ιδιαίτερα σημασία στην οδική ασφάλεια και υλοποίησε έργα στους Εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του Νομού. Τα έργα αυτά ήταν συνολικού ύψους 20.316.183,58€
Η αρμοδιότητα συντήρησης του Εθνικού δικτύου του Νομού περιήλθε στην Π.Ε. Φωκίδας από τον Αύγουστο του 2011. Τότε διαπιστώθηκαν και οι μεγάλες ανάγκες που υπήρχαν λόγω της ελλιπούς συντηρήσεως για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα έργα συντήρησης του Εθνικού οδικού δικτύου ήταν συνολικού ύψους 2.465.728.68€
Στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας του Νομού έγιναν επίσης έργα αποκατάστασης και ενίσχυσης των υπαρχόντων τεχνικών, στους χείμαρρους και ποταμούς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τα πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές όπου αυτοί διέρχονταν ύψους 1.807.071,18€
Σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έπαιξε και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Π.Ε. Φωκίδας, τόσο με τα μηχανήματα όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό του, όπου εκτέλεσε μεγάλα και μικρά έργα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στους χειμάρρους.
Έργα και εργασίες αντιμετώπισης ακραίων καιρικών έγιναν και από ιδιώτες (εκχιονισμοί, καθαρισμοί χειμάρρων συνολικού κόστους περίπου 500.000,00€)


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
-          Τοίχος αντιστήριξης στην Ε.Ο. Γραβιάς – Άμφισσας, θέση Άη Λιώσα προϋπ. 50.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Άρση επικινδυνοτήτων και κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης πρανών σε τμήμα της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδωρικίου, προϋπ. 350.000,00€ - προς σύμβαση
-          Αποκατάσταση οδοστρώματος τμημάτων της Ε.Ο. Μπράλλος – Άμφισσα προϋπ. 290.000,00€ - προσυμβατικός έλεγχος
-          Αποκατάσταση τεχνικών έργων στο χείμαρρο «Σκίτσα» προϋπ. 370.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Δελφοί – Χρισσό – Άμφισσα – Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Καστράκι - Ναύπακτος κατά τμήματα προϋπ. 650.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και σχαρών φρεατίων στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο του Νομού προϋπ. 24.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αναπλάσεις στο Τ.Δ. Αγίας Ευθυμίας Δ. Άμφισσας προϋπ. 167.272,88€- Ολοκληρώθηκε
-          Διαγράμμιση κόμβου στη θέση Κακανού προϋπ. 23.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση τεχνικών έργων στο χείμαρρο Σκίτσα προϋπ. 273.800,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση έργων προστασίας της κοίτης του χειμάρρου Σκίτσα – Υλαίθου από καταστροφή πυρκαγιάς προϋπ. 65.000,00€ - Ολοκληρώθηκε



ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
-          Μελέτη Αλιευτικού καταφυγίου Αγίων Πάντων προϋπ. 135.000,00€ - Σύνταξη φακέλου μελέτης προς δημοπράτηση
-          Αποκατάσταση ζημιών του ασφαλτικού οδοστρώματος του Επαρχιακού δρόμου Πεντεορίων – Γαλαξιδίου προϋπ. 429.693,54€ - Ολοκληρώθηκε
-          Μελέτη ολοκλήρωσης πλάζ Καλαφάτη και κατασκευή πλαζ Προφήτη Ηλία Γαλαξιδίου προϋπ. 238.754,91€ - Διαδικασία εγκρίσεων

ΔΗΜΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ
-          Εκούσιος αναδασμός Μαριολάτας προϋπ. 226.000,00€ - σε εξέλιξη
-          Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και αποκατάσταση οδοστρώματος επαρχιακής οδού Καστελίων – Αποστολιάς προϋπ. 386.679,70€ - Ολοκληρώθηκε
-          Προσθήκη μιας αίθουσας διδασκαλίας και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς προϋπ. 427.667,37€ - Ολοκληρώθηκε

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
-          Ανακατασκευή οδοστρώματος Ε.Ο. Χρισσού – Δελφών (Β’ Φάση) προϋπ. 227.500,00€ - Διαδικασία υπογραφής σύμβασης – επανέλεγχος από οικονομική επιτροπή
-          Ανακατασκευή οδοστρώματος Ε.Ο. εντός οικισμού Χρισσού (Α’ Φάση) προϋπ. 145.000,00€ - Ολοκληρώθηκε

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
-          Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος του Επαρχιακού δρόμου Ιτέα – Δεσφίνα – Όρια Νομού (Β’ φάση) προϋπ. 470.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου Δ. Δεσφίνας προϋπ. 510.479,95€ - Ολοκληρώθηκε (πληρώθηκε)
-          Φωτισμός κόμβου Δεσφίνας προϋπ. 19.844,52€ - Ολοκληρώθηκε

ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
-          Αποκατάσταση ζημιών του ασφαλτικού οδοστρώματος του εθνικού δικτύου Π.Ε. Φωκίδας προϋπ. 355.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Ηλεκτροφωτισμός δυτικής πρόσβασης Ιτέας προϋπ. 31.825,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Διαγράμμιση κόμβων Ιτέας και Περιφερειακού δρόμου Ιτέας – Κίρρας προϋπ. 30.055,02€ - Ολοκληρώθηκε
-          Μελέτη ακτομηχανικής προστασίας ακτών Παρνασσίδας Ν. Φωκίδας προύπ. 141.808,53€ - Διαδικασία εγκρίσεων
-          Αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και αναχωμάτων στον Πλειστό ποταμό θέση «Προσφυλιάτικα» και «Γεροδήμος» προϋπ. 150.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Σήμανση και ασφάλιση Ε.Ο. από κόμβο εξόδου Κίρρας έως κάμπινγκ Αη Γιάννη προϋπ. 14.996,21€ - Ολοκληρώθηκε

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
-          Δρόμος Αθανάσιος Διάκος – Καστριώτισσα προϋπ. 7.906.615,03€ - Ολοκληρώθηκε (αποπερατώθηκε)
-          Εκούσιος αναδασμός Στρώμης προϋπ. 22.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος του επαρχιακού δρόμου από Πυρά έως Μαυρολιθάρι προϋπ. 24.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση τμήματος του Επαρχιακού δρόμου στην είσοδο της Τ.Κ. Στρώμης προϋπ. 66.638,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Ανακατασκευή Λαογραφικού Μουσείου Δ.Δ. Καστριώτισσας Δ. Καλλιέων προϋπ. 106.125,62€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος του επαρχιακού δρόμου από Πυρά έως Μαυρολιθάρι προϋπ. 30.000,00€ - προς σύνταξη μελέτης

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
-          Τοπογραφικές εργασίες αναδασμού Λιλαίας προϋπ. 36.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Βελτίωση συνδετήριου δρόμου Πολύδροσο – Χ.Κ. Παρνασσού (Γ’ φάση) προϋπ. 856.205,16€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος επαρχιακού δρόμου σε Λιλαία – Πολύδροσο – Επτάλοφο προϋπ. 162.419,72€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Άνω Πολύδροσο μέχρι όρια Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας προς Χ.Κ. Παρνασσού προϋπ. 56.591,58€ - Ολοκληρώθηκε

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
-          Περιφερειακός δρόμος Αρτοτίνας προϋπ . 394.569,55€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση τμήματος ασφαλτικού οδοστρώματος από διασταύρωση Θεοτόκου προς Πενταγιούς προϋπ . 20.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Βελτίωση επαρχιακού δρόμου προς Διχώρι προϋπ . 1.768.213,45€ - Ολοκληρώθηκε
-          Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου από Παραλίμνιο έως Πενταγιοί – Αρτοτίνα προϋπ . 3.914.487,67€ - Ολοκληρώθηκε
-          Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης εντός Δ.Δ. Πενταγιούς προϋπ . 41.000,00€ - Ολοκληρώθηκε

ΔΗΜΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
-          Αποκατάσταση οδοστρώματος στον επαρχιακό δρόμο Μοναστηράκι – Μαλάματα – Μανάγουλη (Α’ φάση) προϋπ . 40.578,40€ - Ολοκληρώθηκε
-          Επείγουσα αποκατάσταση αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου – Μανάγουλης του Δήμου Ευπαλίου προϋπ . 1.437.578,51€ - Εκτελείται
-          Αποκατάσταση τμημάτων δρόμου της παλαιάς Ε.Ο. Άμφισσας – Φράγμα Μόρνου – Ευπάλιο στο ύψος της Φιλοθέης προϋπ . 54.213,50€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών αναβαθμών και λοιπών τεχνικών έργων χειμάρου Μανδήλω στη θέση «Ανυχάκι» Ευπαλίου και «Καστράκι» προϋπ . 144.264,79€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος επί της παλαιάς Ε.Ο. από φράγμα Μόρνου έως Ευπάλιο προϋπ . 190.000,00€ - προς υπογραφή σύμβασης
-          Μελέτη επείγουσας αποκατάστασης αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου – Μανάγουλης Δ. Ευπαλίου προϋπ . 188.121,87€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών αναβαθμού προστασίας στο χείμαρρο Καρουτιανόρεμα προϋπ . 250.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών αναβαθμών και συρματοκιβωτίων στο χείμαρρο Καρουτιανόρεμα προϋπ . 79.006,39€ - Ολοκληρώθηκε
-          Μελέτη περιφερειακού δρόμου Τρικόρφου προϋπ . 225.142,89€ - Εκτελείται
-          Μελέτη «Βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. – Κλήμα – Κάμπο – Επ.Ο. Τείχιο – Ποτιδάνεια προϋπ . 251.718,27€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών αναβαθμού προστασίας στο χείμαρρο Καρουτιανόρεμα στην Τ.Κ. Μαραθιά Δ. Δωρίδας προϋπ 295.000,00€. - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση οδοστρώματος τμημάτων της Επ. Ο. 14 Τρικόρφου προϋπ . 46.000,00€ - Για δημοπράτηση

ΔΗΜΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
-          Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Φωκίδας (Μηλιά, Μακρυνή Στίλια) προϋπ . 150.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος από Λιδωρίκι έως Βρύζες προϋπ . 222.500,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Κατασκευή τεχνικών έργων και στηθαίων ασφαλείας επι του επ. δρόμου από Μηλιά έως Στίλια προϋπ . 84.150,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση τμημάτων ασφαλτικού οδοστρώματος επι του επαρχιακού δρόμου στη διασταύρωση προς Δ.Δ. Σώταινας προϋπ . 22.050,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Μελέτη Περιφερειακού δρόμου Λιδωρικίου προϋπ . 250.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών στη γέφυρα του επαρχιακού δικτύου στη Στίλια προϋπ. 48.020,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Ανακαίνιση – βελτίωση του Νομαρχιακού κτηνιατρείου Λιδωρικίου προϋπ . 285.964,07€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση τμημάτων ασφαλτικού οδοστρώματος της παλαιάς Ε.Ο. από πρόφραγμα Μόρνου – διαστάυρωση Αβόρου – φράγμα Μόρνου προϋπ . 10.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Βελτίωση επαρχιακού δρόμου Κονιάκου – Κάτω Μουσουνίτσας (Α’ φάση) προϋπ . 60.800,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση οδοστρώματος δρόμου επί της επαρχιακής οδού Μηλιάς – Στίλιας στη θέση Αγ. Γεώργιος προϋπ . 23.400,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δήμου Λιδωρικίου προϋπ . 810.352,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση τμημάτων ασφαλτικού οδοστρώματος επί του επαρχιακού δρόμου από διασταύρωση παλαιάς Ε.Ο. Λιδορικίου – Ναυπάκτου προς Δ.Δ. Κάμπου προϋπ . 16.320,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση ζημιών στη γέφυρα περιοχής Λευκαδιτίου προϋπ . 44.000,00€ - υπό δημοπράτηση
-          Βελτίωση επαρχιακού δρόμου Κονιάκου – Κάτω Μουσουνίτσας (Β’ φάση) προϋπ . 80.000,00€ - σύνταξη μελέτης προς δημοπράτηση
-          Αναρριχητικό Κέντρο Συκιάς: έχει οριστικοποιηθεί η μελέτη επισκευής του κτιρίου και βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδοτήσεων (οικοδομική άδεια – Ε.ο.Τ. κλπ). Μετά από χρονοβόρα διαδικασία, έληξε η διακστική διαμάχη και παραχωρήθηκαν από το Δασαρχείο άλλα 6 στρ. Πλέον των αρχικών 4 στρ. που απαιτούνται για την έκδοση άδειας προϋπ. 20.000,00€

ΔΗΜΟΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ
-          Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην παραλιακή ζώνη Πανόρμου προϋπ . 28.800,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση αναβαθμών και συρματοκιβωτίων στο χείμαρρο «Σωρροί Τριζονίων» προϋπ . 100.000,00€ - προς σύνταξη μελέτης
-          Αποκατάσταση ζημιών συρματοκιβωτίων και αναχωμάτων στο χείμαρρο Τολοφώνας προϋπ . 80.000,00€  - σύνταξη μελέτης
-          Ανακατασκευή ασφαλτικού οδοστρώματος επαρχιακής οδού Νο3 (Ερατεινή) προϋπ . 94.000,00€  - εκκρεμότητες εγκρίσεων
-          Ηλεκτροφωτισμός κόμβου Αγίου Σπυρίδωνα προϋπ . 33.500,00€ σύνταξη μελέτης
-          Αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου Χανίων - Σεργούλας προϋπ . 185.000,00€ - συνεχίζεται
-          Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου κατά τμήματα και προκαταρκτικές εργασίες διαμόρφωσης κόμβου Γλυφάδας προϋπ . 130.100,68€ - Ολοκληρώθηκε
-          Οριστική μελέτη και Μ.Π.Ε. βελτίωσης οδού Ερατεινής – Ε.Ο. Άμφισσας Λιδωρικίου προϋπ . 405.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αγωγός ομβρίων υδάτων και βελτίωση εισόδου κεντρικού δρόμου Δ.Δ. Ερατεινής προϋπ . 253.162,11€ - Ολοκληρώθηκε
-          Αποκατάσταση δρόμου (περιοχή Λάγγερη Δ. Τολοφώνας) προϋπ . 144.000,00€ - Ολοκληρώθηκε
-          Μελέτη αλλοιούμενων ακτών παραλίας Τολοφώνας προϋπ . 50.430,00€ - διαδικασία αδειοδοτήσεων
-          Κατασκευή φρεατίων ομβρίων υδάτων επαρχιακού δρόμου Ερατεινής – Τολοφώνας προϋπ . 7.056,07€ - - Ολοκληρώθηκε
Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας κατέθεσε τεχνικό δελτίο έργου για την «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας».
Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στους οδικούς άξονες (Εθνικούς και επαρχιακούς). Ειδικότερα θα τοποθετηθεί οριζόντια και κατακόρυφης σήμανση, στηθαία ασφαλείας και θα πραγματοποιηθούν συντηρήσεις ασφαλτοτάπητα. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στους κόμβους Γλυφάδας, Μαλαμάτων, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Γεωργίου, Βάριανης και Δεσφίνας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν τα έτη 2015, 2016 και 2017.
Από το Ε.Σ.Π.Α – Περιφερειακό Σκέλος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει χρηματοδοτήσει τα παρακάτω έργα:

-          Δρόμος Αθανάσιος Διάκος - Καστριώτισσα προϋπ. 1.329.561,68€ – ολοκληρωμένο
-          Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Ιτέας προϋπ. 896.339,84€ – Σε φάση δημοπράτησης
-          Βελτίωση ύδρευσης Τ.Δ. Ελαίας προϋπ. 789.620,15€ –Σε εξέλιξη
-          Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Μαριολάτας προϋπ. 195.978,69€ – Σε εξέλιξη
-          Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Ιτέας και Κίρρας Δήμου Ιτέας προϋπ. 189.297,76€ – Σε εξέλιξη
-          Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Γαλαξιδίου προϋπ. 199.261,97€ – Σε εξέλιξη
-          Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Καλλιέων Ν. Φωκίδας προϋπ. 164.987,28€ – Σε εξέλιξη
-          Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Παρνασσού προϋπ. 212.147,66€ – Σε εξέλιξη
-          Ανάπλαση Πλατείας παιδικής χαράς προϋπ. 222.499,99€ – Σε εξέλιξη
-          Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης προϋπ. 24.285,00€ – Ολοκληρωμένο
-          Υπόλοιπη ανάπλαση ιστορικού κέντρου προϋπ. 267.000,00€ – Σε φάση ολοκλήρωσης του Φυσικού Αντικειμένου
-          Ανάπλαση περιοχής Συνοικισμού προϋπ. 1.082.028,62€ – Σε εξέλιξη
-          Αποκατάσταση οικίας Πανουργιά και μετατροπή της σε Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης προϋπ. 424.260,46€ – Σε φάση δημοπράτησης


Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013 έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα παρακάτω έργα:
-          Βελτίωση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης προϋπ. 136.382,91€ – Σε φάση ολοκλήρωσης
-          Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων στη θέση Καρπάκι του δρόμου από Άμφισσα προς Βίνιανη παραπλεύρως του χειμάρρου Σκίτσα και συνοδά έργα προϋπ. 385.889,79€ – Σε εξέλιξη
-          Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Δελφών προϋπ. 256.142,10€ – Σε φάση ολοκλήρωσης
-          Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Βράχος του Δ.Δ. Μηλέας Δήμου Τολοφώνος προϋπ. 15.709,90€ – Ολοκληρωμένο
-          Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Βλάχας Ρέμα του Δ.Δ. Πενταγιών του Δήμου Βαρδουσίων προϋπ. 11.845,01€ – Ολοκληρωμένο
-          Αποκατάσταση χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων Δήμου Λιδωρικίου προϋπ. 244.864,54€ – Σε φάση ολοκλήρωσης
-          Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Παρνασσού προϋπ. 125.261,96€ – Ολοκληρωμένο
-          Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Γαλαξιδίου προϋπ. 272.980,38€ – Σε φάση ολοκλήρωσης
-          Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Τολοφώνος προϋπ. 349.440,00€ – Σε εξέλιξη
-          Έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ Κερατοράχης προϋπ. 318.000,00€ – Σε φάση δημοπράτησης
-          Μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (εργοστάσιο κομποστοποίησης) και χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Ν. Φωκίδας προϋπ. 13.877.374,66€ – Σε φάση δημοπράτησης


LEADER – Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε.
Η ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. είναι τώρα μια υγιής εταιρία με θετικό ισολογισμό, χωρίς δάνεια και υποχρεώσεις προς τρίτους που υλοποιεί ικανοποιητικά το πρόγραμμα LEADER με τα παρακάτω έργα:
Στον ιδιωτικό τομέα υλοποιούνται 4 επενδυτικές προτάσεις ιδιωτών προϋπ. 412.990,48€ που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Προς υπογραφή σύμβασης είναι 2 επενδυτικές προτάσεις προϋπ. 731.295,27€ και αφορούν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Προς αξιολόγηση είναι 8 προτάσεις προύπ. 970.631,23€.
Και 4 σχέδια συλλόγων ολοκληρώθηκαν προϋπ. 8.343,80€ τα οποία αφορούσαν
-          Προμήθεια παραδοσιακών στολών (Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα, Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Όμιλος Ιτέας «Το Χοροστάσι», Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου)
-          Αγορά παραδοσιακών μουσικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού χώρων άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας)
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
Υλοποιούνται ήδη 2 δράσεις προϋπ 32.299,80€
-          Δημιουργία έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής της τοπικής ποικιλίας της ελιάς
-          Τουριστική προβολή και προώθηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής Νήσου Τριζονίων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή
3 δράσεις είναι στο στάδιο για υπογραφή σύμβασης προϋπ. 294.077,70€
-          Σήμανση μνημείων στις περιοχές Γαλαξιδίου, Αγίας Ευθυμίας, Τολοφώνας, Δεσφίνας, Γλυφάδας
-          Βελτίωση και σήμανση μονοπατιών στην περιοχή της Νήσου Τριζονίων
-          Διατήρηση και ανάδειξη γέφυρας στο χείμαρρο Σκίτσας
Τέλος είναι στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου ύψους 12.393,00€
-          Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας της Ελιάς – Γιορτή Ελιάς
Ο Δήμος Δελφών στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιεί 14 σχέδια εκ των οποίων:
6 σχέδια βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου ανάδειξης αναδόχου προϋπ 365.975,35€
-          Δίκτυο διωρύγων Τ.Ο.Ε.Β. Άμφισσας – Χρισσού
-          Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας από Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου ως θέση «Πόρτες» Δ.Ε. Άμφισσας
-          Αναβάθμιση δημοτικής βιβλιοθήκης Δ.Κ. Ιτέας
-          Βελτίωση πράσινου και προμήθεια εξοπλισμού πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Τ.Κ. Σερνικακίου
-          Προμήθεια μουσικών οργάνων Δημοτικής Φιλαρμονικής Ιτέας
-          Ανάπλαση μονοπατιού κεδροδάσους Βουνιχώρας
5 σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης προϋπ. 254.188,19€ και 3 σχέδια βρίσκονται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου για υπογραφή σύμβασης προϋπ. 1.221.000,00€
-          Αναπλάσεις χώρων Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας
-          Εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμησης βρύσης Τ.Κ. Ελαιώνα
-          Εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης βρύσης Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου
Ο Δήμος Δωρίδας στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιεί 9 σχέδια εκ των οποίων:
1 σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο προσυμβατικού ελέγχου για υπόγραφή σύμβασης με τον ανάδοχο προϋπ 108.000,00 και αφορά
-          Διαμόρφωση δρόμου από θέση Λάγγερι προς Ελαιώνα Ερατεινής
1 σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου προϋπ. 28.700,00 και αφορά
-          Λαογραφικό μουσείο Πανόρμου
Και 7 σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης προϋπ. 1.091.395,92
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε. συμμετέχει στα παρακάτω διατοπικά σχέδια συνεργασίας:
·         «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» (Συντονιστής εταίρος: ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Α.Ε –ΟΤΑ , ποσό συμμετοχής ΑΝΦΩΑΕ : 15.000,00 ευρώ).
·         «Ο Κορινθιακός Κόλπος» (Συντονιστής εταίρος: ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΑΕ-ΟΤΑ , ποσό συμμετοχής ΑΝΦΩΑΕ : 40.000,00 ευρώ).
·         «Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοανατολικής Ελλάδας» (Συντονιστής εταίρος: ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΑΕ-ΟΤΑ , ποσό συμμετοχής ΑΝΦΩΑΕ : 45.000,00 ευρώ).





ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ 2011 – 2014

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1)      Εκδήλωση για τον π. Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κο Βάσσο Λυσαρίδη (Άμφισσα)
2)      Ανακήρυξη μνημείων της φύσης και της ιστορίας: Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα
3)      Πάμε Φωκίδα για μουσικές συναντήσεις (Άμφισσα – Δεσφίνα – Γαλαξίδι – Κροκύλειο – Ερατεινή – Γραβιά – Λιδορίκι – Ευπάλιο
4)      Εικαστικό εργαστήρι: Στρώμη – Αλεποχώρι – Πενταγιοί – Κίρρα – Χρισσό – Ελαιώνας – Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Γλυφάδα – Μαλανδρίνο – Λιδορίκι – Ποτιδάνεια – Ευπάλιο – Μαυρολιθάρι
5)      Μπλέ Φεγγάρι: Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών
6)      Αφιέρωμα στον Καβάφη – Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
7)      Μουσικά δρώμενα για την πανσέληνο του Αυγούστου: πλαζ Βραχάκια Κίρρα
8)      Θεατρικές παραστάσεις «Σύλλογο ΥποκρΙτέα» θεατρική συντεχνία:Χρισσό – Λιδορίκι – Γραβιά - Γλύφα
ΣΥΝΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ
1)      Εκδήλωση οστεοπώρωσης – Άμφισσα
2)      Γιορτή Τράτας – Ερατεινή
3)      Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς – Άμφισσα γήπεδο Προοδευτικής
4)      Ήχοι του Δάσους – καλοσκοπή
5)      Optimist – Ιτέα
6)      Δίπλα στο ποτάμι – Κίρρα
7)      Φωκικά – Δήμου Δελφών
8)      Καρναβαλικές εκδηλώσεις – Δήμου Δελφών
9)      Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής – Ιτέα, Δελφοί
10)  Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου «Η Γκιώνα»
11)  Σκαρίμπεια «Αγία Ευθυμία»
12)  Διεθνής ημέρα μουσείων – Δελφοί
13)  Φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών – Ελαιώνας
14)  Τα καφενεία της Ελλάδας – καφενείο «Πανελλήνιον» Άμφισσα
15)  Αναβίωση γνήσιου Δημοτικού τραγουδιού της ορεινήσ ρούμελης – Κονιάκο
16)  Συνέλευση ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ
17)  Εκδήλωση παρουσίαση βιβλίου «Αρχαία Θέατρα της Στερεάς Ελλάδας» και CD  - Δελφοί και δρομολόγηση της αναβίωσης των «ΠΥΘΙΩΝ»
Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας συμμετείχε σε εκθέσεις αγροτικών προϊόντων και τουριστικού ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Έγινε αδελφοποίηση με την πόλη Ganzhou της Κίνας.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                              ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου