Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας LEADER «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ»

Το Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας LEADER  «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ» υπέγραψε η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Α.Ε – ΟΤΑ κ. Γιώτα Γαζή....


       Η Πρόεδρος του Δ.Σ της «Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» Γιώτα Γαζή στις 13/05/20014 συνυπέγραψε με  τους υπόλοιπους 19 εταίρους εκπροσώπους των Αναπτυξιακών Εταιρειών (ΟΤΔ  LEADER) , το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας με τίτλο «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ», στην συνάντηση έναρξης υλοποίησης του σχεδίου  που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων παρουσία του Υπουργού κ. Αθανασίου Τσαυτάρη. Στην συνάντηση και την τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε παρευρέθηκαν ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και ο βραβευμένος σεφ και επιχειρηματίας εστίασης Λευτέρης Λαζάρου.

       Το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας υλοποιείται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «προσέγγισης LEADER» του ΥΠΑΑΤ,  με συνολικό προϋπολογισμό 351.000,00 ευρώ. Η συνεργασία  αποσκοπεί στο να αναδείξει και να προβάλει τις πιο εκλεκτές γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας με την χρησιμοποίηση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π),  Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) και άλλων φημισμένων και επιλεγμένων τοπικών προϊόντων. H Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της ΑΝ.ΦΩ.Α.Ε συμμετέχοντας με το ποσό των 15.000,00 ευρώ στο εν λόγω σχέδιο συνεργασίας, αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση της εκλεκτής  «Κονσερβοελιάς της Άμφισσας» ως προϊόν Π.Ο.Π σε Πανελλαδικό και Διεθνές επίπεδο.  
                                                     

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΝ.ΦΩΑ.Ε

Γιώτα Γαζή

Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου