Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σαδιστικό κράτος εναντίον πολιτών

Υποτίθεται ότι το ζήτημα που απασχολεί πρωτίστως το ελληνικό κράτος είναι το οικονομικό. Επίσης υποτίθεται ότι η ροή των δημόσιων εσόδων και οι επιδόσεις των εισπρακτικών μηχανισμών μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στην παταγώδη αποτυχία και την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Σε πρακτικό...
ποσώς ενδιαφέρουν οποιονδήποτε υπεύθυνο η ανάκαμψη, η ανάπτυξη, η Δικαιοσύνη, η εξυπηρέτηση των σκληρά φορολογούμενων Ελλήνων.

Το κράτος λειτουργεί σαν κοινός εκβιαστής, που έρχεται να εισπράξει την «προστασία» απειλώντας τον ταλαίπωρο μαγαζάτορα ότι, αν δεν «συμμορφωθεί», το βιος του θα γίνει λίμπα.

Τρανή απόδειξη των προαναφερθέντων είναι η εικόνα που αντίκρισαν οι φορολογούμενοι πολίτες στις τράπεζες, περιμένοντας επί ώρες να πληρώσουν την πρώτη δόση από τον φόρο ακίνητης περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012. Πολλοί από τους φορολογουμένους έλαβαν τις λυπητερές από την Εφορία ελάχιστες ημέρες πριν από την εκπνοή καταβολής ή και αυθημερόν!

Ορισμένοι υπόχρεοι κατήγγειλαν ότι έλαβαν e-mail (!) από το υπουργείο Οικονομικών ότι το εκκαθαριστικό ΦΑΠ έχει μεν εκδοθεί, αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα! Παρά ταύτα, όποιος δεν πλήρωσε χθες την πρώτη δόση από τον ΦΑΠ ήταν πεπεισμένος ότι θα υποχρεωνόταν να καταβάλει το σύνολο του ποσού - χωρίς δόσεις! Το αυτό ίσχυε και για τον φόρο εισοδήματος - για όσους «τυχερούς» έχουν... κατορθώσει να λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ετι δε οι τράπεζες, που τόσα έχουν εισπράξει από το υστέρημα του ελληνικού λαού, δεν είχαν δημιουργήσει τις δέουσες υποδομές στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών ώστε να μπορεί ο πολίτης να πληρώσει τη δόση χωρίς να στηθεί για ώρες στις ουρές μπροστά στα γκισέ. Τελικά, οι «τεχνοκράτες» του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από τη γενική κατακραυγή αποφάσισαν να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας για την εξόφληση της πρώτης δόσης του ΦΑΠ και του φόρου εισοδήματος.

Ορισμένοι συμπεριφέρονται λες και απολαμβάνουν την ταλαιπωρία, το άγχος και την απελπισία που προκαλεί η πολιτική τους. Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες...
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου