Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η εκπομπή της ΕΤ-3 ΄΄Ο τόπος και το τραγούδι του΄΄ στην Τιθορέα (Vinteo)


Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο  5 και 6 Φεβρουαρίου 2013 στην Τιθορέα, τα ‘’γυρίσματα’’ για την εκμπομπή της ΕΤ-3 «ο τόπος και το τραγούδι του» που έχει θέμα την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.
 Ο βραβευμένος παρουσιαστής της εκπομπής κ.Γιώργης Μελίκης, μαζί με το τεχνικό επιτελείο....
είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές της Τιθορέας και του Παρνασσού, καθώς και να γνωρίσουν τα παραδοσιακά μουσικά αλλά και εορταστικά έθιμα της περιοχής.
 Η εκπομπή της ΕΤ3 «Ο τόπος και το τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη επιχειρεί πάνω σε εθνο-μουσικολογικές προσεγγίσεις, όπως καταγράφονται μέσα από την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη των δημοτικών χορών, των λαϊκών δρώμενων των παγανιστικών λειτουργιών.
 Η εκπομπή, με σοβαρότητα και εξειδίκευση πάνω στην κοινωνιολογία του χορού και των συγγενικών προς αυτόν εμφανίσεων, καταθέτει το μουσικοχορευτικό γίγνεσθαι στο σήμερα. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια ιστορική καταγραφή, η οποία πολλές φορές γίνεται αντικείμενο μελέτης για τους ασχολούμενους με το χορό και την ιστορική του εξέλιξη.
 Οι σύλλογοι αλλά και οι κάτοικοι της Τιθορέας οργάνωσαν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα, όπου πραγματοποίησαν γυρίσματα σε χαρακτηριστικά σημεία του χωριού, έτσι ώστε ταυτόχρονα με την μουσική παράδοση να αναδειχθούν και οι ομορφιές του. Η εκπομπή θα μεταδοθεί απο τη συχνότητα της ΕΤ-3 την «Κυριακή των αποκρεών» στις 17 Μαρτίου.   
Δείτε πιο κάτω τί δήλωσε στην κάμερα του e-Tithorea.gr ο παρουσιαστής κ.Γιώργης Μελίκης
topos tragoudi

ΠΗΓΗ : http://e-tithorea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου