Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Συναγερμός για τις 25.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


Οι απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και θα απαιτήσει η τρόικα στην επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη.
Αν και δεν έγιναν δηλώσεις για το θέμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι τέθηκαν τα ...
χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τις απομακρύνσεις υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας εντός του 2013 θα πρέπει να απομακρυνθούν, οδηγούμενοι σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα, 25 χιλιάδες υπάλληλοι, εκ των οποίων οι πρώτοι 6250 μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το σχέδιο της κινητικότητας πάντως, δηλαδή της μετακίνησης σε κενές θέσεις όσων υπαλλήλων τεθούν σε διαθεσιμότητα - το οποίο το υπουργείο έχει παρουσιάσει στην τρόικα ως αντιστάθμισμα στις τυφλές απολύσεις - δείχνει να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Αρκεί να αναφερθεί ότι ακόμη και οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Νοέμβριο, δεν έχουν ακόμη μετακινηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα πρέπει να δοθεί στην τρόικα το τελικό σχέδιο για τις αποχωρήσεις. Κάτι που φυσικά θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν τα οργανογράμματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε κάθε περίπτωση στην κατεύθυνση της μείωσης του προσωπικού θα συμβάλει και ο δραστικός περιορισμός – ακόμη και σε ποσοστό 50% - των δομών των υπουργείων, διαδικασία που θα συμπαρασύρει, μέσω αξιολόγησης τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτά. Ήδη είναι έτοιμα τα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, ενώ την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει θέσει υπό την εποπτεία του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα παρουσιαστούν τα νέα οργανογράμματα οκτώ ακόμη υπουργείων.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου