Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου....

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ερώτηση Λογοδοσίας Χ.Κορομπίλη, με θέμα « Έγκριση εκμίσθωσης ακινήτου (αγροτεμαχίου) στην θέση ΜΠΑΪΡΙ Δημοτικής Κοινότητας Λιλαίας ΔΕ Παρνασσού»

Ερώτηση Λογοδοσίας Οκτωβρίου

Σημαντική καθυστέρηση στην εκμίσθωση αγροτεμαχίου στην    Κοινότητα Λιλαίας Δ.Ε. Παρνασσού κατόπιν έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος.....

Στο πραγματοποιηθέν δημοτικό συμβούλιο της 7ης Ιουνίου 2024 με θέμα «  Έγκριση εκμίσθωσης ακινήτου (αγροτεμαχίου) στην θέση ΜΠΑΪΡΙ Δημοτικής Κοινότητας Λιλαίας ΔΕ Παρνασσού», αριθμός απόφασης 150/7.6.2024, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης των 246 στρεμμάτων που ανήκει στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Λιλαίας με την διαδικασία της δημοπρασίας και τιμή αρχικής εκκίνησης τα 3.900 ευρώ κατ’ έτος. 

Από τότε έως και σήμερα η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει και η συγκεκριμένη έκταση παραμένει αναξιοποίητη. Πριν από λίγο καιρό επιχειρηματικό σχήμα διοργάνωσε ανοικτή συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Λιλαίας προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες για το ενδιαφέρον του που έχει να κάνει με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Να σημειωθεί ότι κάθε σοβαρή επένδυση στην συγκεκριμένη δημοτική έκταση (το ποσό της επένδυσης το υπολογίζουν σε 4 εκατομμύρια ευρώ), πέραν του οικονομικού οφέλους προς τα ταμεία του Δήμου, θα δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας (απαραίτητες για να ανασχεθεί η φυγή των νέων ανθρώπων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό), ενώ θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία της περιοχής μας. 

Επειδή το θέμα είναι εξόχως σημαντικό και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στις διαδικασίες μπορεί να αποτρέψει επιχειρηματικά σχήματα στο να επενδύσουν στον τόπο μας, ζητώ:

1) Nα μας ενημερώσετε αναφορικά με την πορεία των διαδικασιών.

 2) Εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες π.χ προς το Κτηματολόγιο για τον αποχαρακτηρισμό του αγροτικού δρόμου;

Χριστίνα Κορομπίλη

Δημοτική Σύμβουλος

Δ.Ε. Παρνασσού


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου