Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου....

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΔΑΔΙΩΤΕΣ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ

Αν έχουμε νέα να σάς πούμε, γιατί ενημέρωση απ` αλλού και αρμοδίως ΔΕΝ έχετε. Σας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ λοιπόν  σήμερα και το υπαρκτό χρηματικό υπόλοιπο τού τραπεζικού Λογαριασμού για να μην αγωνιάτε. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ακόμα μετά από τέσσερεις μήνες, να σεβαστούν οι αιρετοί μας την επιθυμία ΟΛΩΝ μας για πλήρη ενημέρωση. Οψόμεθα. ....

Μετά και το πρόσφατο σημείωμά μας (σε συνέχεια όσων άλλων έχουν προηγηθεί) και σχετικά με την αναφορά μας για τους επί 30 περίπου χρόνια  ανεξόφλητους!!! λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ για ακίνητο του Κληροδοτήματος ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ , με ρωτάτε μερικοί φίλοι ( που φαντάζομαι παρομοίως αναρωτιούνται και αρκετοί άλλοι ), ΤΙ ΕΧΕΙ  άραγε ΑΠΟΓΙΝΕΙ  και με το άλλο μεγάλο ΘΕΜΑ της ΔΩΡΕΑΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ.

Το είχαμε αρχικά αναδείξει ακριβώς τέσσερεις μήνες νωρίτερα στις 23-6-2024 όπως θα θυμόσαστε πιθανόν όσοι ενδιαφέρεστε και μας παρακολουθείτε, γιατί τότε ήταν και εντυπωσιακά πολλά τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα για περεταίρω πληροφόρηση περί του ζητήματος  που ήταν μέχρι τότε σχεδόν ΑΓΝΩΣΤΟ και φάνηκε σε πολλούς μετά την ανάδειξή του, εντυπωσιακά αδιανόητη η παντελής ως τότε αγνόησή του απ τους τοπικούς μας αρμοδίους.  Ασχοληθήκαμε  δυό-τρεις  ακόμα φορές με το θέμα αυτό, δίνοντας Δημοσίως και στην Δημοτική μας Αρχή, ΟΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία  που είχαμε στην διάθεσή μας , για το που διατηρείται ο τραπεζικός Λογαριασμός , σε ποια Τράπεζα,  πότε κατατέθηκαν τα χρήματα του ΜΙΧΟΥ, πόσα ήταν αυτά, ακόμα και τον αριθμό του τραπεζικού Λογαριασμού δώσαμε!!!! Επίσης  ενημερώσαμε για την γραπτή επιθυμία-Διαθήκη-εντολή του, καθώς και για την πρώτη διαχειριστική επιτροπή( ονομαστικά ) την οποία ο ίδιος όριζε. 

Με την μικρή Τραπεζική μας εμπειρία τούς υποδείξαμε και προτείναμε τρόπους άμεσης αναζήτησης του Λογαριασμού , αλλά και παρακαλέσαμε την Δημοτική Αρχή και για την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας περί της σημερινής κατάστασης της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ και την ως τώρα διαχείρισή της απολογιστικά.

Στο μεταξύ δώσαμε αποδεικτικά στοιχεία  και για ανάληψη τόκων το 1995 ύψους 481.000 δραχμών ( δραχμές ακόμα τότε ) και ζητήσαμε να ερευνηθεί περεταίρω στα Δημοτικά αρχεία η περίπτωση να έχουν ακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια ίσως ανάλογες αναλήψεις τόκων για χρησιμοποίησή τους  κατά τις εντολές και επιθυμίες του ΔΩΡΗΤΗ

Στην συνέχεια  η Πρόεδρος κυρία Ελένη Γιαλούρη-Κούσουλα του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ Συλλόγου (ως δικαιούχος  αυτός ο σύλλογος οικονομικής ενίσχυσης, μαζί και με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΑΔΙΩΤΩΝ, εκ τόκων της Δωρεάς Μίχου ), έπραξε το αυτονόητο ελέγχοντας και ερευνώντας ενδελεχώς τα βιβλία εσόδων και εισφορών του Συλλόγου της. Βρήκε και ενημέρωσε Δημοσίως όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τέσσερεις  οικονομικές ενισχύσεις που έλαβε, επιβεβαιώνοντας  και την ύπαρξη της ΔΩΡΕΑΣ ( που έως τότε θυμίζω πως σχεδόν αμφισβητούσαν  Δημοτικοί κύκλοι και εκπρόσωποι ), αλλά και αποκαλύπτοντας έτσι ότι έως κάποιου χρονικού σημείου τουλάχιστον, η ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ αξιοποιείτο.  Δυστυχώς η ίδια  χρήσιμη έρευνα και διαδικασία , εξ όσων τουλάχιστον ξέρουμε, ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί και στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΑΔΙΩΤΩΝ ώστε να γνωρίζουμε κι απ` αυτή την πηγή τις ενισχύσεις που έλαβε, τι ύψους ήταν και ως πότε.

Με την ευκαιρία παρακαλούμε το ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ να ανατρέξει στα βιβλία ΤΑΜΕΙΟΥ του και να επιβεβαιώσει τις  ενισχύσεις που έλαβε και αυτός , ενημερώνοντας και τα μέλη του ως προκύπτει υποχρέωση, αλλά και όλους μας. Γιατί μεταβεβαιότητος  τις έλαβε, αφού τις ίδιες ακριβώς με τον ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ εδικαιούτο, όπως όριζε ο ΔΩΡΗΤΗΣ.

Επειδή ως σήμερα και πάρα την παρέλευση τετραμήνου!! καμιά ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δυστυχώς δεν έχουμε απ την Δημοτική Αρχή για τα περί της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ. Και επειδή εκ μέρους μας κάναμε το αυτονόητο, θέτοντας στην διάθεσή της ΟΛΕΣ τις απαραίτητες και αξιόπιστες πληροφορίες ώστε να οδηγηθεί άμεσα και διεκδικητικά στην ανάκτηση και αξιοποίηση των χρημάτων του  Λογαριασμού κατά τις επιθυμίες του ΕΥΕΡΓΕΤΗ μας.

Και επειδή αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συμπολίτες μας και για το ζήτημα αυτό, απ την  πρώτη ώρα  που το αναδείξαμε και υποσχεθήκαμε να παρέχουμε κάθε πληροφορία που το αφορά.  Και θα το κάνουμε με συνέπεια έως πλήρους διευκρίνησης  όσων  μεσολάβησαν, έγιναν ή δεν έγιναν ως τώρα στο ζήτημα αυτό και παρά την πολυετή ανεπίτρεπτη αδράνεια των Δημοτικών και Τοπικών μας Αρχών διαχρονικά ( και κυρίως τα 15 περίπου τελευταία χρόνια ).

Ανταποκρινόμενοι στα ερώτημά σας και στην ανάγκη σας να γνωρίζετε, προσθέτουμε σήμερα προς ενημέρωσή σας κι ένα ακόμα στοιχείο για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ (αφού δεν τύχατε ως τώρα σχετικής πληροφόρησης  όπως και θα έπρεπε απ τους  Δημοτικούς αρμοδίους ). Ο λογαριασμός ( και τον οποίο έχουμε αποκαλύψει σε προηγούμενο σημείωμά μας ) που διατηρείται όπως έχουμε πει στο κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ Τραπέζης ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ από το 1987 και είχε σκοπό την αμετάκλητη και αναπαλλοτρίωτη διατήρηση του αρχικού κεφαλαίου των 25.000 δολαρίων ΗΠΑ, με δυνατότητα αξιοποίησης  μόνο  των τόκων του Κεφαλαίου, ΕΧΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ  13.000 ευρώ!

Είναι το μόνο στοιχείο που συνειδητά δεν σάς είχαμε δώσει ως τώρα και το αποκαλύπτουμε σήμερα. 

**Είπαμε μήπως και η Δημοτική Αρχή έβρισκε επιτέλους κι αυτή κάτι, για να μην δίνουμε όλα τα στοιχεία εμείς στους συμπολίτες μας …. αλλά ως απεδείχθη ματαία η αναμονή!!

Το χρηματικό αυτό υπόλοιπο προκύπτει αφού όπως διαπιστώσαμε έχουν  αξιοποιηθεί κατά καιρούς τόκοι Κεφαλαίου και επομένως δεν έχουν κεφαλαιοποιηθεί όπως προβλεπόταν απ τον ΔΩΡΗΤΗ αν τυχών έμεναν αναξιοποίητοι.  

Σας  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ επίσης  σήμερα ότι ανάληψη τόκων έχει γίνει μέχρι και τον πέμπτο μήνα του 2007 που ήταν και η τελευταία. Η πρώτη όπως είπαμε ήταν το 1996. 

Η ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ όπως σας ενημερώσαμε έγινε προ 37 ετών το 1987. Στο τιμόνι τού ΔΗΜΟΥ βρέθηκαν από εκείνου του σημείου μέχρι τώρα , 8 οκτώ ΔΗΜΑΡΧΟΙ και οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, πλέον βέβαια Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι. Απ τις αρχές του 2007 που διαπιστώνουμε εμείς την τελευταία κίνηση(ανάληψη) στον Λογαριασμό ΜΙΧΟΥ (και έκτοτε σε πλήρη εγκατάλειψη και αγνόηση!!) έχουμε 4 τέσσερεις ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ με πέντε θητείες και ισάριθμους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ της Κοινότητας ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ που ως γνωστό μόνο υπέρ της οποίας κατέλειπε την ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ο αείμνηστος  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΙΧΟΣ. Επί πλέον τούτων οι ανάλογοι Δημοτικοί και Τοπικοί μας Σύμβουλοι (ουκ ολίγοι δηλαδή όλοι τους ), πολλοί των οποίων έχουν εμπλοκή στα αυτοδιοικητικά μας 10 και 15 χρόνια, δεν είναι  χθεσινοί!!

Παρά το πλήθος όμως αυτό των αιρετών και αρμόδιων, ακόμα ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ έχουμε κανένα ΝΕΟ για την κατάσταση της ΔΩΡΕΑΣ και του «μέλλει γενέσθαι».  Επανερχόμαστε λοιπόν στο δίκαιο και λογικό αίτημά μας για άμεση και πλήρη Δημόσια ενημέρωση για το ζήτημα αυτό. 

Αυτά που σας αναλογούν και υποχρεούστε να κάνετε κυρίες και κύριοι αιρετοί μας, είναι άλλωστε ελάχιστα. Εμείς έχουμε ήδη δώσει στους συμπολίτες μας και σε `σας, τα πολυτιμότερα στοιχεία : απ την αρχική κατάθεση , το ύψος της , που διατηρείται , την μερική διαχείριση των τόκων έως συγκεκριμένου χρονικού σημείου και βεβαίως σήμερα ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ και το χρηματικό υπόλοιπο εκ 13.000 ευρώ

Τι άλλο απόμεινε?.... ελάχιστες μόνο πινελιές στον καμβά του θέματος. Βάλτε τες λοιπόν ….καθότι υποχρέωσή σας είναι.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ : Κλείνοντας αυτό το σημερινό σημείωμά μας, επισημαίνουμε ότι τα 25.000 δολάρια του αρχικού Κεφαλαίου της ΔΩΡΕΑΣ , είναι σήμερα μόνο 13.000 ευρώ όπως σας αποκαλύψαμε

Γιατί μόνο τόσα?? 

Διότι ( δεν ξέρω κατόπιν ποιού εντολής ) η αρχική επιταγή του ΜΙΧΟΥ σε δολάρια, μετετράπη σε δραχμές τότε και αργότερα βέβαια σε ευρώ. Οπότε με αυτή την μετατροπή έχουμε απολέσει περίπου την μίση αξία τής αρχικής σε δολάρια!!! 

Αν σήμερα ο Λογαριασμός αυτός είχε διατηρηθεί σε δολάρια, όχι μόνο θα είχαμε πολύ καλύτερες επιτοκιακές αποδόσεις και προσόδους, αλλά θα είχαμε διαθέσιμο τραπεζικό υπόλοιπο σταθερό της τάξεως των 25.000 δολαρίων που σημαίνει 23.000 ευρώ περίπου!!!! με την σημερινή τους ισοτιμία.

Επομένως όχι μόνο αφήσαμε τόσα χρόνια την ΔΩΡΕΑ στην ΤΥΧΗ της. Αλλά και ΧΑΣΑΜΕ το ΜΙΣΟ της ΑΞΙΑΣ  της!!!  

Σε ποιούς  ανήκουν άραγε τα «εύσημα» για τούτο το κατόρθωμα?? Για να μην ξεχάσουμε να τους τα αποδώσουμε δηλαδή!!

Είπαμε και ξαναλέμε. Είναι μικρός ο τόπος μας και λιγοστοί οι άνθρωποί του. Λιγοστές λοιπόν και οι απαιτήσεις μας για να έχουμε στις ΑΡΧΕΣ και στις υπεύθυνες θεσμικές ΘΕΣΕΙΣ  τους καταλληλότερους και ικανότερους. Επομένως….???

ΥΓ : Δεν ξεχνιόμαστε . Περιμένουμε οπωσδήποτε συντόμως τα πλήρη διευκρινιστικά  απ` τους αιρετούς μας για τα περί της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ. Παρακαλώ και το Τοπικό μας Συμβούλιο να επιληφθεί του θέματος, αφού κατ` εξοχήν  αφορά την Αμφίκλεια. Ας μην αδρανήσει κι ας μην λησμονήσει να μας ενημερώσει σχετικά.

Επίσης το ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΑΔΙΩΤΩΝ , να ερευνήσει τα βιβλία του για στοιχεία  οικονομικών ενισχύσεων απ την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ και να ενημερώσει γι` αυτές.

Με ευθύνη, επιμονή και καλή προαίρεση πάντα.  23/10/2024

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ( Στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ).  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου