Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου....

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ: Το πανηγύρι μας τον 15 Αυγουστο εφέτος ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ


   Με τη βοήθεια της Παναγίας μας αξιωθήκαμε να γιορτάσουμε & εφέτος στο χωριό μας, την Πολύδροσο, την πολιούχο μας “Κοίμηση της Θεοτόκου”…

       Ο εορτασμός άρχισε την παραμονή της μεγάλης εορτής 14 Αυγούστου όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα, επισημότητα & σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του π. Βασιλείου Βλάση εφημέριου του ι.ν. Αγίου Αθανασίου Γραβιάς & των αιδεσημοτάτων πατέρων Κωνσταντίνου Παπαθανασίου εφημέριου του ναού μας, Ιακώβου Κανάκη, Αθ. Λάζου & Χρ. Λυκουρέση .

    Παρέστησαν & τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό: ο Βουλευτής Φωκίδος & Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθ. Αδαμάκος, η Δημοτική Σύμβουλος & Αμτιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Δελφών κ. Χριστίνα Κορομπίλη, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου κ. Έφη Τοπάλη, ο Αστυνομικός Δ/ντής Φωκίδος κ. Κων. Τοπάλης ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Πολυδρόσου Υποπυραγός κ. Ευστ. Τούντας & πλήθος πιστών συγχωριανών μας & επισκεπτών του χωριού μας.

   Μετά τον Μέγα Εσπερινό ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους του χωριού όπου τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας & τα αντίστοιχα των προσκεκλημένων μας Πολιτιστικών & Λαογραφικών Συλλόγων Λιλαίας & Επταλόφου ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα, τόνο & νόημα στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας μας.

   Ακολούθησε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων .

     Το εορταστικό  & πανηγυρικό  πρόγραμμα της βραδιάς συνεχίσθηκε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “Ήχος Γηγενής” που για μία ακόμη φορά έδωσε την ευκαιρία στους συγχωριανούς μας & τους επισκέπτες του χωριού μας να γλεντήσουν & να χορέψουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με δημοτικολαϊκά χορευτικά τραγούδια & να ζήσουν μια παραδοσιακή πανηγυρική βραδιά “όπως παλιά” γινόταν στη Σουβάλα αυτές τις ημέρες.

    Ο διήμερος εορτασμός της πολιούχου μας Υπεραγίας Θεοτόκου έκλεισε με τον Όρθρο & τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκαν ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της από τον εφημέριο του χωριού μας π. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου.

 

Ευχαριστίες

       Ο Σύλλογός μας που είχε την ευθύνη διοργάνωσης κυρίως της πανηγυρικής εκδήλωσης της παραμονής της μεγάλης εορτής το βράδυ της 14 Αυγούστου θέλει να ευχαριστήσει:

        -  Τον Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Λιλαίας & τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Αγόριανης που αποδέχτηκαν την Πρόσκλησή μας & συμμετείχαν στην πανήγυρή μας.

       -         Το Δήμο Δελφών & το Δίκτυο Δελφών  για την οικονομική συμμετοχή στην κάλυψη εξόδων της εκδήλωσης.

        -         Τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθ. Αδαμάκο , την Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητος κ. Έφη Τοπάλη & τους υπαλλήλους της Κοινότητος που μερίμνησαν για την καθαριότητα, το φωτισμό & την ευταξία του χώρου των εκδηλώσεων.

        -    Τους εκλεκτούς συγχωριανούς μας, φίλους μέλη του Συλλόγου μας κ.κ. Γιώργο Δαλιάνη, Αναστάσιο Αδαμάκο, Γεώργιο Κ. Βέλλιο, Χρ. Στρωτό, Θεόδωρο & Ευστάθιο Φούρλα για την οικονομική τους ενίσχυση.  

           -    Τους καταστηματάρχες & επαγγελματίες του χωριού κ. κ. Λουκά Βέλλιο, Μάριο Καλλιμάννη, Σπυριδ. Παπαδήμα, Ζαχαροπλαστείο Χατζή, Μάρθα Τυροβόλη για την προσφορά & παροχή του δείπνου των μελών των χορευτικών τμημάτων.

           -         Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον συγχωριανό μας & μέλος του Συλλόγου μας διαχειριστή του blog polydrososparnassou κ. Χρήστο Μουτσιανά για την Φωτογραφική & βιντεοσκοπική κάλυψη των εκδηλώεων μας.

           -         Πολλές ευχαριστίες εκφράζουμε στους συγχωριανούς μας, τους επισκέπτες & φίλους του Συλλόγου μας & του Χωριού μας που αγκάλιασαν με αγάπη & χειροκρότησαν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων.

           -         Τέλος ευχόμαστε σε όλους “Χρόνια Πολλά” & με τη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου να γιορτάσουμε & του χρόνου τη μνήμη της την αγία.

ΠΗΓΗ: https://lispolydrosou.blogspot.com/
Ακολουθεί πλούσιο Φωτογραφικό & videο



































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου