Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου....

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας με νοσταλγία στην Παλαιά Τοπόλια», του Αρχιμ. Νεκτάριου Καλύβα

Ο Δήμος Δελφών, το Δίκτυο για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα....

προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας με νοσταλγία στην Παλαιά Τοπόλια», του Αρχιμ. Νεκτάριου Καλύβα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Ελαιώνα.

Το βιβλίο αποτελεί μία σπουδαία παρακαταθήκη για την ιστορία του χωριού, καθώς ο αναγνώστης μέσω αυτού ταξιδεύει στο χρόνο, γνωρίζει πρόσωπα και γεγονότα που το επηρέασαν, ενώ επίσης έρχεται σε επαφή με ήθη και έθιμα τα οποία έχουν ισχυρές ρίζες και διατηρούνται έως σήμερα. 

 «Το χωριό μας, η Τοπόλια, για όσους είμαστε γέννημα και θρέμμα, δεν είναι απλώς ένα κομμάτι του εαυτού μας, αλλά ο εαυτός του εαυτού μας και η ψυχή της ψυχής μας. Μας ανήκει και της ανήκουμε. Ας την σκεπτόμαστε και ας κάνουμε ότι μπορούμε για την επιβίωσή της. Ας αγωνισθούμε παντοιοτρόπως να διατηρηθεί η ζωή στο χωριό».

Αρχιμ. Νεκτάριος Καλύβας, 2024

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου