Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου....

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Συνέλευση κατοίκων μετά από 7 χρόνια στην κοινότητα Μπράλου

Επιστολή κατοίκου Μπράλου – Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, σχετικά με συνέλευση που έγινε στις 21 Αυγούστου

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΜΟ –  ΜΠΡΑΛΟΣ 2024....

Σύμφωνα με το άρθρο 85 ν. 3852/2010, αντικαταστάθηκε με άρθρο 87 ν.4555/2018, πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων κοινότητας Μπράλου, την 21 Αυγούστου 2024, στην πλατεία του Μπράλου, μετά από εφτά (7) χρόνια άρνησης του προέδροου της κοινότητα, κατόπιν προφορικού αιτήματος των κατοίκων προς την Δήμαρχο, στην συγκέντρωση της 13ης Αυγούστου για την διακοπή παροχής νερού και την προσβλητική, δυσφημιστική, τιμωρητική, ανακοίνωση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αλόγιστη κατανάλωση νερού σε μερίδα πολιτών του Μπράλου που δεν συμμορφώθηκαν με τις ανύπαρκτες συστάσεις .

Η διαδικασία ήταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Δημάρχου και πως μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα που εκκρεμούν περισσότερο από δεκαετία σε κλίμα που συνηθίζονται να διεξάγονται αυτές οι συγκεντρώσεις, όπου ξαφνικά κάποιος συμμετέχοντας στην συνέλευση αναφώνησε με στεντόρεια φωνή

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ

επικράτησε αιφνιδιασμός και σας ερωτώ κυρία Δήμαρχε, σε τι να Βγάλουμε τον Σκασμό:

Στο ότι δεν απαντήσατε αν θα προβείτε σε διόρθωση της προσβλητικής και ανακριβής ανακοίνωση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ηλεκτρονικό τύπο κ.α., προς τους κατοίκους του Μπράλου για αλόγιστη κατανάλωση νερού, ζητώντας τους συγγνώμη όπως σας ζητήθηκε

Δεν απαντήσετε πως θα αντιμετωπίσετε το γήπεδο στον Ογλομπο, που αποτελεί εστία μόλυνσης, τα σπασμένα γυαλιά είναι εστία ανάφλεξης λόγω των ζεστών καιρικών συνθηκών, η συγκέντρωση όγκων κλαδιών από κλαδέματα, ποια είναι τα μέτρα προστασίας, σε περίπτωση κεραυνικής δραστηριότητας, όπως έγινε πρόσφατα, θα το αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τοποθέτηση καμερών, δεν λύνει το πρόβλημα, δεν πρόκειται να γίνει δολιοφθορά όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος.

Δεν χρειάζονται κάμερες μέτρα προστασίας χρειάζονται διαφορετικά θα καεί ολόκληρο το χωριό, θα χαθούν περιουσίες, διότι το χωριό έχει πυκνή δενδροφύτευση.

Απαντήσατε πως τα κοιμητήρια δεν ανήκουν στους Δήμους ή στις κοινότητες, σας ενημερώνω ότι σύμφωα με το άρθρο 83 ν. 3852/2010 παρ.2, εδ η, όπως αντικαταστάθηκε από άρθρο 82 ν. 455/2018, παρ.2, εδ. η, αναφέρει πως ο πρόεδρος της κοινότητας μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της κοινότηας, προεγκρινειτην κατασκευή οικογενειακών τάφων και λοιπών τοπικών μνημείων και εκδίδει τις άδειες για την παράταση ταφής και ανακομιδή οστών μετά από έρευνα που έκανα για τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού δεν έχει γίνει πρόσφατα καμμία τροποποίηση.

Στον νόμο δεν αναφέρονται εξαιρέσεις.

Δεν απαντήσατε με σαφήνεια πως θα αντιμετωπίσετε τις ήδη διαπιστωμένες κλοπές νερού και κάποιες άλλες που έχουν εντοπιστεί.

Οι διαδικασίες διεξαγωγής πλειοδοτικης δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου της κοινότητας Μπράλου, ισόγειο κατάστημα εμβαδού 50 τ.μ. και έμπροσθεν αυτού χώρος πλατείας 100τ.μ., που υποχρεωθήκατε να προβείτε σε αυτήν την ενέργεια μετά την ακύρωση της απόφασης αρ. 69/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γνωρίζοντας από δεκαετίας ότι δεν υπήρχε 100 τ.μ. πλατεία, αλλά παράνομο κτίσμα και με δικαστική απόφαση, επιμείνετε στην διαδικασία της δημοπρασίας.

Σας ζήτησα στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο δεν ήσασταν σε θέση να προσκομίσετε πλήρη στοιχεία της πολεοδομίας περί του συνόλου του κτισματος, εάν είναι παράνομο.

Είναι παράνομο και όλη η διαδικασία, για αυτό πρότεινα την αναβολή της απόφασης και την καταψήφισα και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ!!!

Άλλη μια παρανομία ανακοινώθηκε κατά την συνεδρίαση από την Δήμαρχο, πως όλο το κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία της κοινότητας Μπράλου δεν τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η πολεοδομία.

 Άρα ο υπεύθυνος για την κατάντια της πλατείας του Μπράλου είναι αποκλειστικά εκείνοι που έχουν την Πολιτική Διοίκηση και όχι ο Δημοτικός Σύμβουλος που ζητούσε την νομιμότητα και την διαφάνεια.

Η κοινότητα Μπράλου πληθυσμιακά είναι μικρή περίπου 200 άτομα αλλά σε έκταση μεγάλη, εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν η απάντηση της Δημάρχου σε μόνιμο κάτοικο, μεγάλης ηλικίας όταν αναφέρθηκε ποτέ θα ολοκληρωθεί η επέκταση του δρόμου που βρίσκεται η κατοικία του, μολονότι υπήρχε δέσμευση κονδυλίου.

Η απάντηση της Δημάρχου, ήταν, δεν πρόκειται να γίνει το έργο της επέκτασης διότι τα έργα που γίνονται είναι σε κεντρικά σημεία με πολύ κόσμο και όχι σε περιοχές που οι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά και συμπλήρωσε τα χρήματα που ενδεχομένως είχαν δεσμευτεί για την επέκταση να ήταν σε κωδικό κατασκευής ίδιων πόρων που συνήθως δεν εκτελούνται.

Ερμηνεύοντας την δήλωση είναι ότι οι κωδικοί για έργα ίδιους πόρους είναι για να ισοσκελίζουν τον προϋπολογισμό‼️

Μπορείτε όμως να διαθέσετε κονδύλιο 50.000 ευρώ, δεν μας αναφέρατε από ποιον κωδικό, για την εκτέλεση έργου οδοποιίας με τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση 300 μ, ποτέ εγκρίθηκε και ποτέ θα εκτελεστεί. Μάλλον ακριβό το έργο κατά εκτίμηση.

Αυτοί που γνωρίζουν από κατασκευές οδοποιίας είναι σε θέση να μας πουν αν είναι οικονομικό ή ακριβό το προτεινόμενο έργο.

Ενημερωθήκαμε πως κάθε δυο ημέρες έχουμε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, το θεωρώ πολύ εύλογο εφόσον τον υδραυλικό που στέλνετε να διορθώσει την βλάβη δεν είναι υδραυλικός αλλά εργάτης καθαριότητας, όποτε εύλογο είναι να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την βλάβη αφενός και αφετέρου να μην μπορεί να την αξιολογήσει όποτε τα αποτελέσματα που μεταφέρει στην διοίκηση δεν ανταποκρίνονται στην βλάβη, πολλά τα παράπονα των κατοίκων. Το ξεπεράσετε και δεν αναφερθήκατε στην μερίδα πολιτών για την αλόγιστη κατανάλωση νερού ποια είναι η αντίστοιχη αξία κυβικών που ποτίζουν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις, αμπελώνες, διατηρούν πισίνα, κ.α.

Αόριστες δεσμεύσεις για παιδικές χαρές, αξιοποίηση των γηπέδων μπάσκετ, αξιοποίηση του Καλλιδρομίου, την καθαριότητα, τον φωτισμό, την αξιοποίηση του Ογλομπου, Αγία Παρασκευή κ.α ΝΑΙ σε ΟΛΑ.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και συγκεκριμένα προς την λήξη της, ενώ κυλούσε η διαδικασία ομαλά όπως όλες οι συνεδριάσεις των συνελεύσεων, παρουσιάζοντας τα προβλήματα που τους απασχολούν και ζητούν λύση, ξαφνικά δεν κατανόησα τον λόγο,ενδεχομένως εντυπωσιασμού, να επιβληθεί, αγανάκτησης,  ένας Μπραλιώτης που συμμετείχε στην συνεδρίαση, με την μέγιστη ένταση της φωνής του, φωνάζοντας όσο πιο δυνατά μπορούσε, αναφώνησε ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ποιος να βγάλει τον ΣΚΑΣΜΟ H Δήμαρχος, ο πρόεδρος της κοινότητας, ή οι συμμετέχοντες συμπολίτες μας.

Αυτό είναι το πραγματικό τους πρόσωπο. Μετά από λίγο έληξε η συνεδρίαση.

Με εκτίμηση

Παντελής Δ. Μαγκλάρας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου