Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου....

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

7ος αγώνας δρόμου "Στα Χνάρια των Ηρώων"

7ος αγώνας δρόμου "Στα Χνάρια των Ηρώων"  κι εμείς ήμασταν και φέτος παρόντες να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε τους αθλητές - αυτούς τους σύγχρονους ήρωες - που διέσχιζαν όλη νύχτα τον Δήμο μας....

102 χλμ. τρέχουν οι δρομείς, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι 700 Θεσπιείς του Δημόφιλου για να ενισχύσουν τους 300 του Λεωνίδα στη Μάχη των Θερμοπυλών. Η δική μας μάχη είναι απέναντι στη λήθη, με μοναδικό στόχο τη διατήρηση ατόφιας της μνήμης και της ιστορίας μας.

Μία μάχη που απαιτεί συνεργασία και εθελοντική προσφορά, κάτι για το οποίο ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας παίρνει πάντοτε βραβείο. Οι 5 σταθμοί ανεφοδιασμού (11ος - 15ος) στον Δήμο μας έμειναν όλη νύχτα ανοιχτοί, δίνοντας παλμό και ζωντάνια στη διοργάνωση, χάρη στο ηχηρό παρών των δραστήριων συλλόγων μας, των εθελοντών και των δημοτών, με μπροστάρη τον σταθμό της Αγίας Παρασκευής, όπου στήνεται κάθε χρόνο μία μικρή γιορτή! Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας υπήρξε και η συμμετοχή εθελοντών από το Παλαιοχώρι Δωριέων στον σταθμό 15 στο Μόδι, οι οποίοι έμειναν μέχρι το κλείσιμο.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι στήριξαν τον αγώνα και σε όσους όσοι έμειναν στο πόστο τους μέχρι το ξημέρωμα. Τόσο η παρουσία σας όσο και η βοήθειά σας ήταν πολύτιμες! Πολλά συγχαρητήρια στους Δήμους Αλιάρτου - Θεσπιέων και Λαμιέων για τη διοργάνωση και στους συλλόγους Αγίας Παρασκευής, Κάτω Τιθορέας και Μοδίου για τη συνεισφορά τους και χίλια μπράβο στους αθλητές για το μεγαλείο της ψυχής τους!

Η μάχη της μνήμης είναι δική μας! Και του χρόνου με υγεία!



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου