Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Λ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ως τ. Αντιδήμαρχος Δελφών, νυν Υποψήφιος Δήμαρχος - του Νίκου Δρόλαπα

   Πίστη στην αριστερά και τις αξίες της δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος. Θα έγραφε ακόμη και με δύο ρω την αριστερά για να υποδηλώσει την απαρέγκλιτη αφοσίωσή του.....

     Πως συμβαίνει όμως να εναγκαλίζεται, ως υποψήφιος Δήμαρχος, τον Βουλευτή της ΝΔημοκρατίας κ. Μπούγα δια των εκπροσώπων του που ανήκουν στο άκρο δεξιό κομμάτι της δεξιάς ; Τι είναι αυτό που τους ενώνει ; Τι υποκρύπτει αυτή η ανίερη συμμαχία ; Μπορεί να διακηρύσσει η Ν.Δ. ότι πέραν των μεγάλων Δήμων της Χώρας δεν δίνει χρίσματα, όμως εδώ, ο κατά συγκυρίαν Βολευτής δίνει υπόγεια το χρίσμα της Ν.Δ. στον αριστερό υποψήφιο Δήμαρχο και όχι στον δεξιό Νεοδημοκράτη.  Αποδέχεται το δεξιό χρίσμα ο κ. Αναγνωστόπουλος ;

     Προκύπτουν ζητήματα. Βοηθάει ο κ. Μπούγας τον κ. Αναγνωστόπουλο, ή, το αντίστροφο ;  Γιατί και οι δύο ανήκουν στο τοπικό ενιαίο σύστημα εξουσίας και θεωρούν αυτονόητες αυτές τις συνεργασίες κάτω από το χαλί, για να μην γίνουν γνωστές οι μεθοδεύσεις τους.  Έχει καταδειχθεί, επί σειράν ετών, ότι το πολιτικό οικονομικο κομματικό αυτό σύστημα που κατατρώει τη Φωκίδα, δεν προτάσσει το συμφέρον του τόπου, αλλά το προσωπικό συμφέρον ενός εκάστου, που λυμαίνονται τη χλιδή και τα προνόμια της εξουσίας, χωρίς τίποτα απολύτως να προσφέρουν στο τόπο και τους κατοίκους του Νομού, αν δεν είναι αρνητικοί – που είναι --, με όσες επιλογές έχουν ή δεν έχουν κάνει, όπως έχουμε δημοσιοποιήσει με πολλά σημειώματά μας.

     Αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν το αναγκαίο για τους φέροντες αξιώματα εκπροσώπησης ολόκληρων περιοχών Now How, δηλαδή να γνωρίζουν τι πρέπει σε κάθε περίπτωση να κάνουν και πώς να το κάνουν. Γι΄αυτό και συνεχώς αποτυγχάνουν και ασχολούνται μόνο με τη…πάρτη τους.  

     Φθάνουν δε στο σημείο, Πρόεδροι της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ ( ΔΗΜΤΟ, κλπ. ) να εισέρχονται σε αριστερά ψηφοδέλτια για να σώσουν τη περιορισμένη πολιτική προοπτική τόσο των ιδίων, όσο και του εκφραστή των ποικίλων συμφερόντων τους.  Ούτε αν υπάρχουν ασυμβίβαστα για την εκλογή τους εξετάζουν, αν και οικογενειακοί ‘’χρυσοί’’ προμηθευτές του Δήμου, με κοινά έσοδα και κοινές φορολογικές Δηλώσεις, αφού έχουν πλάτες τον Υφ. Δικαιοσύνης, προσφέροντας τις επιλεκτικές υπηρεσίες τους υπέρ του και κατά του ΝΔημοκράτη υποψηφίου, όπως έκαναν πρόσφατα για την εργασία καθαίρεσης των πλακιδίων αμιάντου από Σχολείο της Ιτέας, που έγιναν από μη Πιστοποιημένο συνεργείο.     

     Αυτό όμως ήταν το θέμα ;  Όταν, πολλοί οικισμοί υδροδοτούνται με δίκτυα σωλήνων από αμίαντο και δεν μιλάει κανείς, ή, αν μιλήσει κάποιος, τον μηνύουν ;  Δύο, από το άμεσο περιβάλλον του κ. Μπούγα  είναι συνταξιούχοι Δάσκαλοι και ο ένας εξ αυτών υπηρέτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας που, αν και Κληροδότημα και ανακηρυγμένο παραδοσιακό κτίριο με μοναδική αρχιτεκτονική και πολλά αρχαία ευρήματα πλησίον του που παραβλέφθηκαν, συντελείται η υποβάθμισή του από ένα νέο κτίριο «μπούφο» που καλύπτει τη πρόσοψή του και δεν έχουν βγάλει μιλιά, για να μην θίξουν τον κο και τη κα Μπούγα που είναι οι επινοητές της επιζήμιας αυτής ενέργειας.

     Αλλά, ας επανέλθουμε στον  «αριστεροαδέξιο»  κ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος οφείλει πολλές απαντήσεις και από τη περίοδο της θητείας του ως… πολλαπλός Αντιδήμαρχος της αποτυχημένης Δημοτικής περιόδου Αθ. Παναγιωτόπουλου.

     Διέθεσαν το ποσό των εννέα εκατομμυρίων ( 9.000.000 ) ευρώ δια της μεθόδου της σαλαμοποίησης των έργων και προμηθειών, δηλαδή, με κατάτμηση των ποσών των  προϋπολογισμών των έργων σε πολλούς μικρότερους, κάτω του ορίου, που επιτρέποντο οι απ΄ευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών χωρίς τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού σε εργολάβους της επιλογής τους, σε συγγενείς και κολλητούς, πάντα τους ίδιους και τους ίδιους, με αποκλεισμούς των πολλών, αφήνοντας στη φτώχεια και τη μιζέρια το υπόλοιπο κατασκευαστικό δυναμικό του Νομού.  

     Αυτό γινόταν συστηματικά και κατά παράβαση του Νόμου, ο οποίος ρητά απαγόρευε τις κατατμήσεις των έργων σε πολλά μικρότερα, με την εποπτεία και έγκριση του πρώην Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου, με τις αντίστοιχες πληρωμές του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Λ. Αναγνωστόπουλου και την υλοποίηση του πακέτου από την τότε Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Ανδρεοπούλου, η οποία έχει κατ΄επανάληψη αναφερθεί στη καλή συνεργασία και φιλία που είχε με τους εν λόγω δύο κυρίους. 

     Απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμότητα των απ΄ευθείας αναθέσεων έργων είναι, το κατεπείγον, το οποίο επέρχεται από απρόβλεπτες συνθήκες. Με διατεθέν ποσό 9.000.000 ευρώ υπολογίζεται ότι πρέπει να ανατέθηκαν περίπου 1.500 έργα. Είναι ποτέ δυνατόν να υπήρξαν τόσες επείγουσες και απρόβλεπτες καταστάσεις και να συντάχθηκαν τόσες Βεβαιώσεις ! από το προσωπικό του Δήμου ; 

     Προκειμένου να προληφθούν αυτές οι μεθοδεύσεις απευθυνθήκαμε με αναλυτικά δημοσιεύματα προς τον Δήμο, επεξηγώντας τις συντελούμενες παρανομίες, αλλά φωνή βοώντος … Τότε ζητήσαμε από τον Δήμο τα στοιχεία των αναθέσεων αυτών και επειδή οι Διοικούντες τότε τον Δήμο δεν χορηγούσαν τα στοιχεία, ζητήσαμε σχετικήεντολή από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικων Άμφισσας.  Δόθηκαν τρείς Εισαγγελικές εντολές προς τον Δήμο, αλλά ο Δήμος δεν χορήγησε τα στοιχεία.  Ούτε όμως εκλήθη ο Δήμος να λογοδοτήσει για την επιδεικνυόμενη απείθεια.  Η υπόθεση ακόμη ερευνάται Δικαστικά.

     Ερωτάται μετά από αυτά ο κ. Αναγνωστόπουλος να απαντήσει προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, ποία ωφέλεια προέκυψε για το Δήμο και τους κατοίκους του από τη διάθεση των 9.000.000 ευρώ ;

     Μπορεί να αναφερθεί ενδεικτικά σε κάποια από τα έργα που έγιναν με απ΄ευθείας αναθέσεις ; 

     Υπάρχουν έργα τα οποία τελικά δεν άφησαν κανένα αποτύπωμα ; ; ; 

     Γιατί, κατά τη συνήθη τακτική, να μην απαντάει ο Δήμος, ποτέ και για τίποτα, ούτε να λογοδοτεί ενώπιον των Δημοτών, δεν απάντησε ούτε και για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις χιλίων Ρομά , οι οποίες έγιναν για καθαρά εκλογικούς σκοπούς.  

     Γιατί η τότε Δημοτική αρχή ποτέ δεν αναφέρθηκε στα όσα παρέλαβε από τη προηγούμενη, ούτε αναφέρθηκε στο τι παρέδωσε στη επόμενη Δημοτική Αρχή ;

     Ποία προβλήματα παρουσιάσθηκαν για το κλείσιμο των Ισολογισμών του Δήμου και κατά καιρούς υπήρχαν 3,4 ή και 5 ετήσιοι  Ισολογισμοί άκλειστοι ; Τι εμπόδιζε τους Λογιστές για να τους κλείσουν ;  Γιατί δεν απάντησαν ποτέ ;      

     Είναι πολλά τα θέματα. Πολλά τα ερωτήματα. Ένα τελευταίο. Πολύ σημαντικό.

     Πήρε ποτέ θέση ο κ. Αναγνωστόπουλος για το Γηροκομείο Άμφισσας, τις λεηλατημένες περιουσίες των Κληροδοτημάτων και τους Καταλογισμούς των Ζημιών εις βάρος των υπευθύνων ; 

     Επιτρέπεται η κα Ανδρεοπούλου να προτείνει λύσεις για το Γηροκομείο Άμφισσας, όταν δεν έχει περάσει ούτε απ΄έξω και ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με αυτό ;  Ο τότε Δήμαρχος της είχε διαθέσει Τζίπ του Δήμου να ανεβοκατεβαίνει στο χωριό της ως κοσμοπολίτισσα, που να βρει χρόνο να ασχοληθεί.  Είχε και τις απ΄ευθείας αναθέσεις έργων…!!  

     Ασχολήθηκε μία και μόνη φορά, όπως και ο κ. Μπούγας, που τάχα αναζητούσε τα στοιχεία των Καταλογισμών για να τα καταθέσει δήθεν στο Υπουργείο Οικονομικών και να προχωρήσει ο Καταλογισμός των ποσών, όχι γιατί τον πήρε ο πόνος, αλλά, για να στείλει μηνύματα σε εσωκομματικούς του αντιπάλους εμπλεκομένους και συμπεριλαμβανομένους στους Καταλογισμούς, για να μην έχουν βλέψεις για …υποψηφιότητες.   Και έκτοτε….γιόκ !

     Βέβαια, η παρασκηνιακή, ή, ακόμη και φανερή συνεργασία με τον κ. Μπούγα δεν προμηνύει κάτι το θετικό για τον Δήμο Δελφών.

     Μπορεί η Φωκίδα να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες με αυτό το πολιτικό προσωπικό που δεν λέει να αποχωρισθεί από τις καρέκλες που τις μετατρέπει σε ξαπλώστρες εφησυχασμού και ανικανότητας…; ; ;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου