Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

TE Φωκιδας του ΚΚΕ - Σχόλιο για τον εμπαιγμό των συνταξιούχων από την κυβέρνηση

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους. Για πολλοστή φορά, το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει τα γνωστά και ασύστολα ψέματα ότι το 94,6% θα λάβει τάχα αυξήσεις στις συντάξεις και μάλιστα ότι πολλοί θα δούνε και τρεις ολόκληρες αυξήσεις!....

Την διπλή και τριπλή αυτή κοροϊδία του υπουργείου Εργασίας έχει αναλάβει να αναπαράγει στους συνταξιούχος της Φωκίδας ο νεοδημοκράτης βουλευτής του νομού με ανακοινώσεις του.

Αλήθεια, για ποιες αυξήσεις μιλούν; Οι συνταξιούχοι εδώ και 13 χρόνια, με κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση στις πετσοκομμένες συντάξεις τους και ενώ φέτος ο πληθωρισμός χτυπάει “κόκκινο”, με τη σύνταξη να εξαντλείται μέχρι τη μέση του μήνα. Ακόμα και η αύξηση για το 2023 κατά 6% - 7% δεν καλύπτει ούτε τον επίσημο πληθωρισμό, πολύ περισσότερο τις πραγματικές αυξήσεις στο κόστος ζωής, ενώ αποκλείονται εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με τη λεγόμενη “προσωπική διαφορά”. Στην πράξη δηλαδή έχουμε παραπέρα αποδυνάμωση του εισοδήματος των συνταξιούχων εν μέσω μεγάλης ακρίβειας. Ούτε βέβαια συνιστά “αύξηση” η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς πρόκειται για ένα άδικο χαράτσι που για μια δεκαετία τους επιβλήθηκε ελέω μνημονίων. Για να μη μιλήσουμε για τις νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση, που στον ΕΦΚΑ δεν ξεπερνούν τα 650 ευρώ! 

Απ’ όπου κι αν το πιάσεις, λοιπόν, η υπόθεση “βρωμάει”. Και αυτή η δυσοσμία δεν μπορεί να καλυφθεί όσους τόνους μελάνι ψεύδους και αν ρίξει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας “με το κεφάλι κάτω” την αβάσταχτη πραγματικότητα που ζει η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων.  

Καμία εμπιστοσύνη να μην δείξουν οι συνταξιούχοι της Φωκίδας στις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης, καμία ανοχή στο αντιλαϊκό της έργο και καμία προσδοκία να μην έχουν από διάφορους επίδοξους “σωτήρες”. Την δίκαιη οργή και αγανάκτηση να την κάνουν δύναμη στο δρόμο του αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, κατάργηση όλων των άδικων χαρατσιών και περικοπών.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων την Παρασκευή 21 Οκτώβρη και ώρα 10:30, στην πλατεία Λαού της Άμφισσας.    

 Το Γραφείο Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου