Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Πλήρης δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα. Ψευδείς και συκοφαντικές οι αναρτήσεις Κουρτάκη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα για την ηθική βλάβη που υπέστη από τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη όσον αφορά την ενοικίαση εξοχικής κατοικίας στο Σούνιο. ....

Ο εναγόμενος εκδότης κρίθηκε πως όχι μόνο διέδωσε ψευδή γεγονότα, αλλά το έκανε εν γνώσει του, στο πλαίσιο συκοφαντικής δυσφήμησης: η απόφαση χρησιμοποιεί τη λέξη «επινοήσεις» για τη δήθεν δημοσιογραφική έρευνα του εναγόμενου περί δήθεν «μετακόμισης» του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στο Σούνιο, περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας, περί δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, περί δήθεν μεταχρονολογημένης δημιουργίας «ενοικιαστηρίου συμβολαίου».

Πρέπει να θυμίσουμε ότι δηλώσεις συμπαράστασης προς την εφημερίδα Παραπολιτικά, για τις αποδεδειγμένες συκοφαντίες, υπό τον τίτλο «Επιχείρηση φίμωσης» και τη φράση «Δραστική συσπείρωση απέναντι στον ύστερο μπολσεβικισμό και αυταρχισμό», είχαν στείλει 33 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, 66 βουλευτές της ΝΔ και 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (Παραπολιτικά, 30/1/2021). 

Ανάμεσα σε αυτούς και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας. 

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και τα δικαστήρια προστατεύουν την ελευθερία του τύπου, ΟΧΙ την ελευθερία του ρύπου κύριε βουλευτά.

Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας είναι από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη και είμαστε το  «μαύρο πρόβατο» στην ελευθερία του Τύπου. 

Μεταξύ 180 χωρών, η Ελλάδα είναι στη θέση 108, τη χειρότερη μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. 

Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «όλα στο φως» αλλά τελικά προσπαθείτε να επιβάλλετε το σκοτάδι. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φωκίδας σας προτρέπει, αν έχετε το πολιτικό σθένος και την ευθιξία ως νομικός, να προχωρήσετε σε διορθωτική δήλωση αποκατάστασης, για την ατυχή δήλωσή συμπαράστασης προς τον ψεύτη και συκοφάντη εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη. 

Δείξτε για μια φορά το πολιτικό θάρρος που αρμόζει σε ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου. Αναμένουμε. 


Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου