Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις

 Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.

Βουλευτή Φωκίδας

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε σημαντικές αυξήσεις, που θα εφαρμοστούν σε ποσοστό 94,6% του συνόλου των συνταξιούχων. ....

Μάλιστα, από την ανάλυση των στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και λαμβάνουν υπ’ όψιν όλες τις αυξήσεις στις αποδοχές,  που πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά από τα τέλη του 2022, διπλάσια αύξηση θα πιστωθεί σε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, τριπλάσια αύξηση σε περίπου 100.000 και τουλάχιστον μία σύνταξη επιπλέον για 1 στους 2 συνταξιούχους. Συγκεκριμένα:

  • Μία τουλάχιστον αύξηση θα δουν συνολικά 2.472.939 συνταξιούχοι (λόγω της αύξησης της τάξεως του 7% ή της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής του επιδόματος των 250 ευρώ)

  • Διπλή αύξηση θα δουν 1.273.440 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού των αυξήσεων της τάξεως του 7%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ).

  • Τριπλή αύξηση θα δουν 97.415 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού της αύξησης της τάξεως του 7%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και της εφαρμογής της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση).

Σημειώνεται επιπλέον ότι για τους 931.631 συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά προκύπτει πως σε ποσοστό 88% θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις αποδοχές τους μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μέσω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ. 


Οι ανωτέρω αυξήσεις προκύπτουν από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων από τις αρχές του 2023, που θα είναι της τάξεως του 7%, όπως επίσης από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα τέλη του τρέχοντος έτους, μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα για αυξήσεις στη μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων ακόμη και με μεγάλη προσωπική διαφορά. Αν ληφθεί υπ’ όψιν και η καταβολή της τέταρτης ετήσιας δόσης, που προβλέπεται για όσους συνταξιούχους είχαν υποβάλει σχετική αίτηση (με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης), επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι οι βαθιές περικοπές στις συντάξεις επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ («νόμος Κατρούγκαλου») ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν. 

Απέναντι στα ψεύδη και στις παραπλανητικές δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση της ΝΔ θα εξακολουθήσει να αξιοποιεί όλες τις δημοσιονομικές δυνατότητες υπέρ των του συνόλου των συνταξιούχων.


Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.

Βουλευτή Φωκίδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου