Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος: Συμμετοχή 2ος Ηνίοχος Δρόμος - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Τρέχουμε για την Ψυχική Υγεία!

Η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος συμμετέχει στον 2ο Ηνίοχο Δρόμο στη Φωκίδα....

H Δομή Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος συμμετέχει στον 2ο Ηνίοχο Δρόμο που θα πραγματοποιηθεί σε Άμφισσα – Κίρρα – Ιτέα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2022, και διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο «Ηνίοχος» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών. Η διοργάνωση αποτελείται από 3 διαδρομές του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χιλιομέτρων, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την AIMS και την IAAF.

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος συνεργάζεται με τον Α.Σ. Ηνίοχος και αφιερώνουν την διαδρομή των 5χλμ. του Σαββάτου 8/10 στην ψυχική υγεία, δίνοντας το μήνυμα ότι η ψυχική υγεία είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Εντάσσει συνάμα τη δράση αυτή στη συνολική καμπάνια του φορέα με κεντρικό μήνυμα «Όλα τα συναισθήματα είναι ΟΚ!».

Η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος εστιάζοντας μέσω της καμπάνιας της φέτος στο νεανικό πληθυσμό στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευημερίας των νέων, προτρέποντάς τους να δώσουν χώρο σε όλα τα συναισθήματά τους, ώστε να μπορέσουν να τα αναγνωρίσουν και να τα διαχειριστούν καλύτερα. Δεδομένου ότι τα μισά από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που επηρεάζουν τους ενήλικες ξεκινούν κατά την εφηβεία, είναι ιδιαίτερα σημαντική η αύξηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η ενδυνάμωση των νέων και η προαγωγή της ψυχικής τους υγείας.

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών στον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό μέσω του Προγράμματος «Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί - Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με σχολικές μονάδες στους Νομούς Αττικής, Έβρου-Ροδόπης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Δίνουμε ραντεβού το Σάββατο από τις 16.00 το απόγευμα στην Πλατεία Ησαΐα για να ενώσουμε τις φωνές μας, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την φροντίδα της ψυχικής μας υγείας!


 

Λίγα λόγια για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981, από τον καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και την ομάδα συνεργατών του. Η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος εργάζεται με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία και οι παρεχόμενες υπηρεσίες της καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών και παιδοψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται: Αττική, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Έβρος - Ροδόπη. Ετησίως η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 3.000 ωφελούμενους. Οι υπηρεσίες της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος παρέχονται δωρεάν και χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου