Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Όνειρο ζω …. μην με ξυπνάτε….! ! του Νίκου Δρόλαπα

Πολύ φόρα πήρε ο Βουλευτής κ. Μπούγας.  Αναφέρεται σε ένα κοινωνικό και οικονομικό θαύμα που μόνο αυτός βλέπει και αγνοεί ηθελημένα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός, ως το αποτέλεσμα των κυβερνητικών και τοπικών επιλογών . 

     

     Δεν  είδε και δεν άκουσε τίποτα για την ακρίβεια και τον υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη του 12%, που κατατρώει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.  ....

     Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για την ακριβότερη βενζίνη, που «κάθισε» όλη η αγορά και δεν κινείται τίποτα. 

     Δεν κατάφερε μέχρι σήμερα, ως γενικός γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, να εξηγήσει στους συμπατριώτες μας πως τα… κατάφερε η κυβέρνηση να πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα και τη κοροϊδία των επιδομάτων που ακολούθησε, να παίρνει αυθαίρετα και παράνομα 100 ευρώ από τον πολίτη και να επιστρέφει πίσω 10. Να βλέπουν οι πολίτες τα ποσά που τους επιστρέφονται και να μην ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν….    

     Μιλάει και για το Α.Ε.Π. της χώρας, όταν το δημόσιο χρέος έχει πλησιάσει τα 400 δις ευρώ, από τα 250 δις. που παρέλαβαν.     

     Απέκρυψαν σκόπιμα και το ξεφουρνίζουν λίγο – λίγο, ότι, ο Πούτιν θα διακόψει και από την Ελλάδα το φυσικό αέριο για τα όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία.

     Κατάργησαν την καθημερινή ενημέρωση για τη πανδημία, όταν τα κρούσματα έχουν φθάσει στα ύψη χωρίς να αναφέρουν αριθμό τεστ, με 50 θανάτους την ημέρα. 

     Τουρισμό έχουν μόνο τα μεγάλα νησιά μας. Η ενδοχώρα είναι άδεια.

     Χορτάσαμε παραμύθια και συγκάλυψη, γιατί βλέπουν το ποτάμι που φουσκώνει, να έρχεται....

 

     Με όσα παραπλανητικά ισχυρίζεται ο κ. Μπούγας, θυμίζει την παλιά διαφήμιση  με τον σουβλατζή που ξεπουλάει και φωνάζει  :  « Όνειρο ζω,… μη με ξυπνάτε…..! !  »  και ναι μεν ο κ. Μπούγας ζει το όνειρο της εξουσίας, αλλά, γνωρίζει πολύ καλά και αποκρύπτει την αλήθεια, παραπληροφορώντας τους πολίτες για τη πραγματική κατάσταση που έχουν οδηγήσει τη χώρα γενικότερα και τη Φωκίδα ειδικότερα.

     Αλλά, εκείνος που πρέπει να ξυπνήσει είναι ο λαός, είμαστε όλοι εμείς συμπολίτες μου, που παραμυθιαζόμαστε ακόμη και από τους ατάλαντους και ανίκανους να μας διοικήσουν, προσδίδοντας μια ανάσα ζωής και ανάπτυξης στη Φωκίδα.  

     Πρέπει, όλοι να αντιληφθούμε τη ζημία που μας προξενούν μέρα με τη μέρα με τις αποτυχημένες πολιτικές τους και να μην τους χαρίζουμε τίποτα, επειδή, ίσως, κάποτε, μπορεί να χρειαστούμε ένα ρουσφέτι….         

      Γι΄αυτό, εμείς πρέπει να ξυπνήσουμε, γιατί ο τόπος μας χάνεται λίγος- λίγος.         

     Οι δομές του, ο φυσικός μας πλούτος, η κοινή μας περιουσία, η προσωπική μας περιουσία, ότι εμείς δημιουργήσαμε και ότι παραλάβαμε από τους γονείς μας…. Γιατί, αν η αξία τους ήταν 100 ευρώ, συνεχώς μειώνεται, θα φθάσει 50 , 20…. Χάσαμε το Γηροκομείο και τις τεράστιες περιουσίες των Κληροδοτημάτων, κάηκε η καρδιά του Ελαιώνα μας και του Δελφικού Τοπίου, τους Καταλογισμούς των ζημιών πάνε να τους εξαφανίσουν και ο κ. Μπούγας και οι υπόλοιποι της παρέας δεν βρήκαν μία λέξη να πουν, κρύβονται, να αποφύγουν τις όποιες ευθύνες τους, δεν τιμωρείται ποτέ, κανείς και δεν παραιτείται κανείς….   

     Ζούμε αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, υποβαθμίζονται τα πάντα στη Φωκίδα…. Οι ελπίδες των νέων μας για το αύριο εξανεμίζονται…. 

     Με τις μετριότητες που εκπροσωπούν τη Φωκίδα….

     Αξίζει να ανεχόμαστε όλα αυτά…..

     Να χάνεται η αξία του τόπου μας, εξ αιτίας τους….;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου