Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

1922-2022 Αλησμόνητες πατρίδες – 100 Χρόνια μνήμης: Εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Μπράλο


 ……ας θυμηθούμε, ας ξεχωρίσουμε στιγμές και γεγονότα από τον κορμό της πρόσφατης ιστορίας και ας δώσουμε το δικό μας φόρο τιμής, μέσα από εκδηλώσεις που προετοιμάσαμε με σεβασμό και αγάπη....

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες φωτογραφίες μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολιτιστικά και χρονικά τον τρόπο ζωής των αδελφών Μικρασιατών και Ποντίων πριν και μετά την καταστροφή.



Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Η αναβίωση της καταστροφής δίνεται με πολύ γλαφυρό τρόπο μέσα από αυτή την αξιόλογη ταινία του Νίκου Κούνδουρου. "1922"



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι ζουν μέσα από την κουζίνα και την ιστορία τους. Μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιες λιχουδιές τους.



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Θα προσεγγίσουμε την εποχή, τα γεγονότα μέσα από την ματιά σημαντικών ομιλητών. Θα ζήσουμε μέσα από τις αναλύσεις και τις ερμηνείες τους την ένταση και την εξέλιξη της μεταγενέστερης εποχής.



Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η μουσική ο χορός τα τραγούδια αποτελούν πάντα μέρος επετειακών εκδηλώσεων. Σήμερα τιμώντας τον Πόντο, την Μικρασία, τη Θράκη θα ξαναζωντανέψουμε την ελληνική ψυχή, ακούγοντας και βλέποντας λεβέντικους χορούς από τις πολύπαθες αλησμόνητες πατρίδες.



Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Τα επί μέρους γεγονότα, καθώς και οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας της Ελλάδας, μας βοηθούν να μην ξεχάσουμε ποτέ, ότι χαρακτηρίζει τον Έλληνα και τα δίκαια του.


.... και φυσικά την Τετάρτη 27 Ιουλίου το πανηγύρι μας, που δεν είναι μέρος της εβδομάδας των επετειακών εκδηλώσεων, αλλά αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή για το χωριό μας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις της εβδομάδας η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου