Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα.....

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


 Την ώρα που τα ρεκόρ των κρουσμάτων σπάνε το ένα μετά το άλλο και στη Φωκίδα, η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Άμφισσας παραμένει τραγική τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς, όπως επιβεβαιώνεται και από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον εισαγγελέα εργαζόμενοι και αγροτικοί γιατροί. .....Με βασικές ειδικότητες γιατρών να απουσιάζουν και λόγω των αναστολών εργασίας, υπάρχουν μέρες που ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς την εποπτεία και παρακολούθηση ειδικευμένου γιατρού, μέρες που δεν υπάρχει γιατρός για να διασωληνώσει έκτακτα περιστατικά, ενώ δεν υπάρχει καθημερινά καρδιολογική κάλυψη.

Παρά, λοιπόν, την πρόσφατη απάντηση της Υπουργού σε ερώτηση του ΚΚΕ ότι στο Νοσοκομείο της Άμφισσας εν ολίγοις «όλα βαίνουν ορθώς» και τις διαβεβαιώσεις περί εύρυθμης λειτουργίας …δυστυχώς, είναι πραγματικά αυτό που λέει ο λαός: «μη σου τύχει…»

Τη στιγμή που γιγαντώνεται το νέο κύμα της πανδημίας, για άλλη μια φορά, αποτυπώνεται εμφανέστατα η άρνησή της κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Μειώνοντας τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, για άλλη μια φορά, ρίχνει το μπαλάκι στην «ατομική ευθύνη» που οδηγεί το λαό στις ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, να πληρώνει απ’ την τσέπη του για τεστ και στη συνέχεια να εγκαταλείπεται στο έλεος και στα 'πρωτόκολλα – λάστιχο' που είναι φτιαγμένα μόνο για την εξυπηρέτηση της μεγαλοεργοδοσίας. 

Απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο λαός της Φωκίδας χρειάζεται να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής. Να δυναμώσει την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση,  πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, για: 

  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη.

  • Διάθεση των ατομικών μέσων, όπως είναι οι μάσκες αυξημένης προστασίας (FFP2/KN95), με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς την επιβάρυνση του ήδη τσακισμένου λαϊκού εισοδήματος με επιπλέον κόστος.

  • Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου, με μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

  • Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, τα οποία, παρά το ότι η εμπειρία των δύο χρόνων της πανδημίας έχει αποδείξει την αναγκαιότητά τους, η κυβέρνηση τα απορρίπτει ως περιττό κόστος.

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό (σε εμβολιασμένους και μη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου