Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Δελφών για το 2022

Π. Ταγκαλής: «Σε υγιή οικονομική βάση οικοδομούμε το μέλλον του τόπου μας»....

Το προϋπολογισμό του 2022 ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, θέτοντας τις σταθερές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί η λειτουργία του Δήμου, όχι μόνο το νέο έτος, αλλά τα επόμενα χρόνια. 

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, βασικός στόχος, όπως άλλωστε έχει τεθεί από την αρχή της θητείας, είναι η οικονομική εξυγίανση του Δήμου, η οποία είναι σε εξέλιξη, με τα αποτελέσματα μάλιστα να είναι ήδη ορατά. «Παρά τους σημαντικούς κλυδωνισμούς που ακόμη υφιστάμεθα, από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ και την υστέρηση εσόδων, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, το ταμειακό πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, χάριν του σωστού προγραμματισμού για την κάλυψη των υποχρεώσεών μας», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, τονίζοντας πως επιβράβευση αυτού αποτελεί η πρόσφατη απόφαση για τη μη επιστροφή του ποσού του 1 εκατ. ευρώ προς το κράτος, από την ενίσχυση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων παλαιότερων ετών προς τους προμηθευτές.  

Οι βασικοί στόχοι του Δήμου Δελφών το επόμενο έτος συνοψίζονται ως εξής: 

  • Σταθεροποίηση των πληρωμών έναντι τρίτων και αποφυγή δημιουργίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  • Λειτουργία για πρώτη φορά εσωτερικού ελέγχου των Υπηρεσιών του Δήμου.

  • Υλοποίηση των ισολογισμών για τα έτη 2018, 2019 και 2020, θέτοντας τέλος σε μία σημαντική εκκρεμότητα 

  • Ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου (βρίσκεται σε εξέλιξη), το οποίο περιλαμβάνει το σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, προσδιορίζοντας με σαφήνεια το όραμα και τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί η περιοχή 

  • Θεσμοθέτηση του νέου Ο.Ε.Υ., ο οποίος έχει ολοκληρωθεί κατόπιν διαβούλευσης με το σύνολο των Διευθύνσεων και είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες των επόμενων ετών

  • Υλοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων-δράσεων που έχει ήδη σχεδιαστεί από την Οργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

  • Δημιουργία έντυπου υλικού τουριστικής προβολής.

  • Μεταφορά της Δ/νσης Περιβάλλοντος στις νέες εγκαταστάσεις και λειτουργία αποθήκης, όπως οφείλει να έχει ένας σύγχρονος Δήμος για να διαφυλάττει την περιουσία του.

  • Ανανέωση του στόλου μηχανημάτων και οχημάτων που θα αυτονομήσουν τις Δημοτικές Ενότητες, θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν  περαιτέρω τις δαπάνες 

  • Ενίσχυση του εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας.

  • Προμήθεια κάδων απορριμμάτων για όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

«Οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού είναι φιλόδοξοι, όμως υπό συνθήκες υγιούς συνεργασίας και σκληρή δουλειά μπορούμε να τους πετύχουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, προσθέτοντας: «Με την ελπίδα πως σύντομα θα βγούμε από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία, σχεδιάζουμε το μέλλον του τόπου μας σε ρεαλιστική βάση, αλλά πάντα με γνώμονα τις τεράστιες δυνατότητές του που είναι χρέος μας χωρίς καμία έκπτωση να αποτελούν το φάρο των στόχων μας». 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου