Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


 Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, ο  Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε το Κίνημα που θα πραγματοποιούσε την αναίμακτη επανάσταση που τόσο ανάγκη είχε η  ελληνική κοινωνία.  .....

Η Ιδρυτική Διακήρυξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος συμπύκνωσε τα προτάγματα των αγώνων της Δημοκρατικής Παράταξης : «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση». Διόλου τυχαία άλλωστε η επιλογή του Ανδρέα να ιδρύσει το Κίνημα την ημέρα της Επετείου της Επανάστασης του 1843 που έδωσε στη ελεύθερη Ελλάδα το πρώτο της Σύνταγμα. 

 Επί κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ, έκλεισαν οι πληγές του Εμφυλίου πολέμου, βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής των μέχρι τότε «μη προνομιούχων». Η οικονομική ανάπτυξη συνδυάστηκε για πρώτη φορά με τη θέσπιση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Η δημόσια διοίκηση εκσυγχρονίστηκε και μεγάλα έργα άλλαξαν οριστικά την εικόνα και τις δυνατότητες της χώρας. Η Ελλάδα βρέθηκε στο απόγειο της ισχύος της στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα χάρη σε μια  δυναμική εξωτερική πολιτική, σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. 

Η ιστορική του παρακαταθήκη και ο γνώμονας του πατριωτικού καθήκοντος οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της χρεοκοπίας. Την ίδια υπεύθυνη στάση τηρεί και σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Δικαιώθηκε ιστορικά  και πολιτικά και δεν αργεί η στιγμή που θα δικαιωθεί κι εκλογικά από τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που σήμερα γιορτάζει μαζί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου