Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Έρανος για τους πυρόπληκτους της Ιππ. Πολιτείας

Η Ιπποκράτειος Πολιτεία (Αγ. Τριάδα) είναι νεόκτιστος οικισμός και είναι πράγματι ένας επίγειος Παράδεισος..... Πρόκειται για οικισμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων και δεσπόζει πάνω από την πεδιάδα Καπανδριτίου – Αφιδνών. 

Αποτελεί ένα φυσικό μπαλκόνι της βορειανατολικής Πάρνηθας κι έχει απεριόριστη θέα (Μαλακάσα, Ευβοϊκός, Καπανδρίτι, Πεντέλη, κορυφές Πάρνηθας). 

Πώς χτίστηκε όμως μέσα στο δάσος;; 

Με διάταγμα του 1977 (επί Κων/νου Καραμανλή) που επέτρεπε σε οικοδομικό συνεταιρισμό να δημιουργήσει οικισμό στην περιοχή, που μέχρι τότε ήταν παρθένο δάσος. Ονομάστηκε τότε και....Βουλευτική Πολιτεία γιατί από τα 1500 μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού (που αναζητούσαν εκτάσεις φιλέτα), τα 200 ήταν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Από τους πρώτους που είχαν συμμετάσχει και ενδιαφέρονταν για αγορά, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο αδελφός του Αχιλλέας , ο Κάρολος Παπούλιας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

Ανάμεσα στα ονόματα και ο Αντώνης Σαμαράς ,ο Απόστολος Κακλαμάνης , ο Δημήτρης Σιούφας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Δημήτρης Πεταλωτής, η Μαριέττα Γιαννάκου και πολλοί άλλοι. 

Δηλαδή μόνοι τους καταπάτησαν, νομοθέτησαν, εκμεταλλεύτηκαν...

Μια θλιβερή αλυσίδα όλα. 

Ατιμωρησία, μέτρο κανένα, ντροπή καμία.

Να τους σώσουμε πρώτους, στην Εύβοια μπορούν να περιμένουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου