Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ευπάλιο Φωκίδας - 8 Αυγούστου 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Ευπαλίου η πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΒ Ευπαλίου του ΚΚΕ με ομιλητή τον Αντώνη Αλεξό, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας.....

Ξεκινώντας από το κεντρικό σύνθημα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: «Με Δυνατό ΚΚΕ, περνάμε στην αντεπίθεση για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας», ο Α. Αλεξός ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του Κόμματος. 

Στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε την ώρα που τα αποκαΐδια της μεγάλης φωτιάς στα διπλανά χωριά της Δωρίδας δεν είχαν ακόμα κατακάτσει, στάθηκε ιδιαίτερα στην σημερινή και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ευθύνονται γι’ αυτά που βιώνει σήμερα ο λαός μας σε όλη τη χώρα από τις πυρκαγιές, και αύριο από τις πλημμύρες… Ο κόσμος αφήνεται στην τύχη του, χωρίς μέσα διάσωσης, χωρίς προσωπικό, χωρίς κανένα σχέδιο… Με μόνο “όπλο” του την αυταπάρνηση να σώσει τη ζωή του και την περιουσία του.

Την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει και είχε κάνει προτάσεις με συγκεκριμένη, άμεση δέσμη μέτρων στη βουλή, στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια. Όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο από τη σκοπιά της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, που όμως δεν χωράνε στο “κοστούμι” της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που “φυτεύει” ανεμογεννήτριες στα καμένα βουνά, φωτοβολταϊκά σε κάμπους και παραγωγική γη, με το λαό μας να τα πληρώνει χρυσά…  

Τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών και να εξασφαλιστεί το εισόδημα των μικροκαλλιεργητών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων. 

Να αποκατασταθούν όλες οι υποδομές ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Να προχωρήσουν τα κρίσιμα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές, για να μη θρηνήσουμε νεκρούς αύριο στα παράλια μέτωπα Ερατεινής, Τολοφώνας, Αγίου Σπυρίδωνα και Αγίου Νικόλαου στην περιοχή μας.

Ο λαός να αντιπαλέψει την πολιτική των κυβερνήσεων που θεωρούν “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής και να μην επιτρέψει να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου