Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Η μουσική που δάκρυσε... "Η ψυχή της Ηπείρου"


 Η μουσική της κατέβηκε από τα πανέμορφα βουνά της Ηπείρου, στη θάλασσα της Ρούμελης, στο λιμάνι της Ιτέας, το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ".....

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο πατριάρχης της παραδοσιακής μουσικής ως δεξιοτέχνης του κλαρίνου, μαζί με τους νεότερους Βασίλη Κώστα δεξιοτέχνη στο λαγούτο και τους Θανάση Βόλλα στο λαγούτο επίσης, και Πέτρο Παπαγεωργίου στα κρουστά, παρέσυραν το εκλεκτό ακροατήριο του Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" σε ένα ταξίδι ήχων, αυτοσχεδιασμών, σπαραγμάτων, πεντατονικών κλιμάκων, χορευτικών ρυθμών και άλλων μουσικών στοιχείων της πλούσιας παραδοσιακής μας μουσικής.

Η παράδοση αγγίζει τον άνθρωπο με τους πόνους και τα πάθη του και τα κάνει τραγούδι. Αυτή ήταν και η απόλαυση της βραδιάς, αυτού του ρεσιτάλ παραδοσιακής μουσικής, που το "Λάλον Ύδωρ" του Δικτύου Δελφών, χάρισε σε συνθήκες υψηλού επιπέδου, ήχου και φωτός, στην προβλήτα της Ιτέας την Κυριακή 11 Ιουλίου, που πέρασε.

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, μια ακόμη ξεχωριστή βραδιά με ιδιαίτερη σημασία επιφυλάσσει το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» στο κοινό της Άμφισσας, στις 21:15 στην Οικία Πανουργιά. Μία μουσική διαδρομή του μεγάλου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ένα μουσικό ταξίδι με πασίγνωστα τραγούδια του, που έχουν σφραγίσει την ψυχή μας, που πάντα θα τραγουδάμε και πάντα θα μας εμπνέουν!

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης, δύο σπουδαίοι τραγουδιστές που σημάδεψαν με τις ερμηνείες τους το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, μας παρουσιάζουν τραγούδια από το σύνολο του έργου του (Σταυρός του Νότου κ.ά.) καθώς και τραγούδια / μελοποιήσεις του συνθέτη, στίχων μεγάλων ποιητών και στιχουργών (Γιάννη Ρίτσου, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ναζίμ Χικμέτ, Κώστα Τριπολίτη, κ.ά.)


Μια βραδιά συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης με τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική σκηνή του τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου