Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

«Άντε γειά Δήμαρχε!», στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 14/7 και Παρασκευή 16/7 στις 9.15μμ

Η κωμωδία «Άντε γειά Δήμαρχε!» (2019)

των Ασιέρ Αλτούνα και Τέλμο Εσνάλ  .....

Η διασκεδαστική και γεμάτη ευρήματα κωμωδία των Βάσκων σκηνοθετών Ασιέρ Αλτούνα και Τέλμο Εσνάλ πρωτοπροβλήθηκε στο «Ένα κάποιο βλέμμα» του Φεστιβάλ των Κανών 2019 και είναι από τις λίγες ισπανικές ταινίες γυρισμένες στη βασκική γλώσσα.

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=r3NVx_tBpb0

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Πατρίσιο (Ραμόν Αγκίρε) είναι δήμαρχος μιας μικρής, επαρχιακής ισπανικής πόλης και αγαπητός στους κατοίκους, οι οποίοι όμως αγνοούν πως ο σεβάσμιος (κατά τα άλλα) πρώτος πολίτης της πόλης τους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς. 

Όταν άλλος τοπικός άρχοντας – «συνάδελφός» του πιάνεται από την τσιμπίδα του Νόμου, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, μέχρι να περάσει η μπόρα, ορίζοντας ταυτόχρονα ως αντικαταστάτη έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του, τον οποίο θα μπορεί να ελέγχει. Η σύζυγός του Μαρία Λουΐζα (Έλενα Ιρουρέτα), δίχως να γνωρίζει τι συμβαίνει, παίρνει με το έτσι θέλω τη θέση του και… τα ευτράπελα αρχίζουν. Έντρομος ο Πατρίσιο ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του είναι έτοιμη να κάνει μεγάλες αλλαγές τόσο στην απαράδεκτη γραφειοκρατία της Δημαρχίας όσο και στις «σχέσεις» με διάφορους «επιχειρηματίες». Η Μαρία Λουΐζα δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει η μαριονέτα του συζύγου της και αποφασίζει ν’ αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων στην πόλη της. Η σύγκρουση με τον σύζυγο είναι αναπόφευκτη!

Νίνος Φένεκ Μικελιδης (enetpress.gr): «Διασκεδαστική και γεμάτη ευρήματα κωμωδία των Ασιέρ Αλτούνα και Τέλμο Εσνάλ που έχουν γράψει και το σενάριο. Οι σκηνοθέτες κατάφεραν να φτιάξουν ένα με καλό ρυθμό σενάριο, με ωραίες, χιουμοριστικές καταστάσεις και ν’ αποσπάσουν καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς τους, ιδιαίτερα τον Ραμόν Ιγκίρε στο ρόλο του «ταλαίπωρου» Δημάρχου.»

Ανδρομάχη Σδούκου (moveitmag.gr): «Κωμωδία με ευτράπελα και έντονους χαρακτήρες. Μέσα από μια σειρά πολύ οικείων καταστάσεων, και με τον κατάλληλο χειρισμό της υπερβολής, το “Agur Etxebeste!”, όπως είναι ο τίτλος στα βασκικά, κερδίζει αξιοπιστία και ενδιαφέρον, με αποκορύφωμα την υπέροχα ειρωνική και χιουμοριστικά “μαύρη” σκηνή της κηδείας.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου