Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. : Η προσπάθεια Μητσοτάκη για κήρυξη εμφυλίου θα πέσει στο κενό. Κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις για ενωτική απάντηση


 Το διάγγελμα Μητσοτάκη στις 12/7 δεν είναι απλά διχαστικό. Οι όροι που χρησιμοποίησε και η εξειδίκευση των μέτρων, λίγο αργότερα, από τους συναρμόδιους υπουργούς του, στοχοποιούν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, προσδοκώντας έτσι να ωθήσει τις τεχνητές αντιθέσεις μέχρι τα όριά τους...... Οι απαγορεύσεις που εξήγγειλε για ένα μέρος του πληθυσμού, οι έλεγχοι στην καθημερινή ζωή των πολιτών, η μη δυνατότητα πρόσβασής τους στον πολιτισμό και σε κοινά για όλους αγαθά, η αφαίρεση του δικαιώματος συναίνεσής τους για ιατρικές πράξεις, η απειλή της απόλυσης από την εργασία τους αν δεν πειθαρχήσουν στις εντολές του, σκοπό έχουν τις εντάσεις που επιτηδευμένα προκάλεσε μέσα στην κοινωνία, να τις οξύνουν σε βαθμό πρόκλησης εμφύλιας διαμάχης. Είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί στην εξουσία μετά από τα εγκληματικά και εξοντωτικά για το λαό νομοσχέδια που έφερε το ένα μετά το άλλο, έχοντας μαντρώσει τον κόσμο με τα καταστροφικά λοκντάουν για να μην υπάρξει καμία κινητοποίηση εναντίωσης.  


Δεν υφίσταται διαίρεση στον ελληνικό λαό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Κάτι που σε φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν απλά ζήτημα προσωπικής επιλογής, η κυβέρνηση επιχειρεί να το αναγάγει με τη μεθοδευμένη τακτική της και την προπαγάνδα της μέσω των ΜΜΕ, σε αιτία διαμάχης μέσα στην κοινωνία. Η φράση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας ότι οι ελευθερίες ανήκουν μόνο «σε αυτούς που τις δικαιούνται», είναι ανατριχιαστική και ενδεικτική των προθέσεών του να μετατρέψει  ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας σε πολίτες β΄ κατηγορίας με μειωμένα δικαιώματα και με το στίγμα του μιάσματος στη μέση κοινωνική συνείδηση. Με σκοπό να εξεγείρει ενάντιά τους το άλλο τμήμα, τρομοκρατώντας το ότι δήθεν κινδυνεύει η ζωή τους από τα «μιάσματα», επιβραβεύοντάς το με «προνόμια» αλλά και την υποχρεωτική επίδειξη όπου βρεθεί κι όπου σταθεί του πιστοποιητικού υγειονομικών φρονημάτων. Θέτοντας τους όρους μιας «ελευθερίας» υπό αίρεση για το τμήμα αυτό του λαού και υπό τη συνεχή ομηρία της υπακοής του στους κυβερνητικούς φετφάδες. Προσδοκώντας έτσι οι αντιθέσεις που θα προκληθούν μεταξύ «εμβολιασμένων» και «ανεμβολίαστων», μεταξύ «νομιμοφρόνων» και «αρνητών», μεταξύ «υγιώς σκεπτόμενων» και «μιασμάτων», να οδηγήσουν στο εκρηκτικό μείγμα της εμφύλιας διένεξης. Κι επειδή η προπαγάνδα του μίσους και της τρομοκράτησης δεν έβρισκε την ανάλογη ανταπόκριση μέσα στον ελληνικό λαό, αποφάσισε να κηρύξει μονομερώς ο ίδιος τον κοινωνικό εμφύλιο με το διάγγελμά του.


Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμη και να χυθεί αίμα προκειμένου να εφαρμοστούν τα σχέδιά της. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός, γνήσιο τέκνο του πατρός του που το 2011 ζητούσε να χυθεί το αίμα των διαδηλωτών, όταν η Ελλάδα καρδιοχτυπούσε στις πλατείες ενάντια στο πρώτο μνημόνιο. Το διάγγελμά του είναι κήρυξη εμφυλίου. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1945 που μια κυβέρνηση επιχειρεί, επισήμως και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να σπρώξει τη χώρα σε εμφύλιο. Για αλλότρια και πάλι συμφέροντα. Κάτι που ούτε η χούντα δεν το τόλμησε.


Απάντηση σ’ αυτόν τον ζοφερό σχεδιασμό, δεν μπορεί να δοθεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις πολυδιασπασμένες και με την καθεμιά περιχαρακωμένη στο δικό της μετερίζι, στις δικές της συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις ή σε επιμέρους στοχεύσεις και θεματικές. Μόνο με συσπειρωμένο όλο το λαό και τις δυνάμεις του σε ένα μέτωπο εθνικής λαϊκής ενότητας θα αντιμετωπιστεί ο ολετήρας που προετοιμάζουν. Η κατάργηση του ανώτατου έννομου αγαθού της αξίας του ανθρώπου και η κατάφωρη παραβίαση συνταγματικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων, αφορούν κάθε Έλληνα και κάθε φορέα που θέλει να τον εκπροσωπεί. Η εμφύλια διαμάχη που σχεδιάζουν μας αφορά όλους. 


Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις, όλους τους φορείς και όλα τα κόμματα, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, σε κοινή πολιτική συστράτευση για την αντιμετώπιση του κινδύνου. Πάνω από κομματικές επιδιώξεις, από ιδεολογικές οπτικές ή προσωπικές φιλοδοξίες. Με ένα σύνθημα και μια απαίτηση: Ελευθερία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, για να ξεκουμπιστούν οι διαφθορείς που κατέχουν τα κλειδιά της εξουσίας. Καλούμε να ενταχθούν στη συστράτευση αυτή επιστήμονες, γιατροί, νομικοί και προσωπικότητες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ενδυναμώνοντας το ρεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να θωρακιστεί ένα πλατύ μέτωπο προστασίας των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.


Το ΕΠΑΜ ενεργεί προς την κατεύθυνση σύστασης κλιμακίου της Συμμαχίας των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στην οποία μετέχει, που θα επικοινωνήσει και θα έρθει σε επαφή με όλες τις πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός κοινοβουλίου και με όλους τους ευαισθητοποιημένους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς, για την δόμηση ενός κοινού ενωτικού μετώπου απέναντι στις κυβερνητικές επιβουλές. 


Απέναντι στα κηρύγματα μίσους και στους σχεδιασμούς εμφύλιας διαμάχης που παρασκευάζουν παρασκηνιακά, μόνο η ενότητα, η διαφάνεια και η ετοιμότητα δημοκρατικών δυνάμεων μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά. Μόνον αυτή μπορεί να τους αποτρέψει και να τους σταματήσει, πριν να είναι πολύ αργά για όλο το λαό και τη χώρα. 


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου